"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

неделя, 23 юни 2013 г.

Грим Уроците на Победителките!- Грим Урок на Нина!



The Beauty And The Fashion с гордост представя Нина  и нейният Грим Урок!


Нина Дел Рей!



Здравейте почитатели на The Beauty and The Fashion,

Когато видях в блога на Светлана идеята и за грим предизвикателство много се зарадвах и си казах няма как да не участвам ! Обожавам грима и всичко свързано с него. Нещото, което много ми хареса e , че предизвикателствата на Светлана не са типичните: син, черен, сив.... грим, а пресъздайте Моника, Лана.... .

Лесно е да се направи един черен,червен,зелен... грим, но пресъздаването на определена визия е трудоемко. И точно това ме спечели.

Когато прочетох името си сред наградените, не повярвах на очите си , буквално трябваше да се ощипя и да погледна отново.

Но стига толкова приказки, а да преминем по същество.

Лана Дел Рей е певица с много силно ретро присъствие и ми беше трудно да си избера визия. Предпочетох визията и със синята роза. Там гримът е минималистичен, няма наслагване на ружове, контуриране с две думи лицето е изчистено и единствения акцент пада върху очите (и устните, но там акцента е по –скоро ефект).





На снимката лицето на Лана е порцеланово и затова използвах най-светлия си ФДТ в случая използвах Clinique Anti blemish в Fresh Ivory за да подтисна тена си.




След което се заех с очите.

За да изравня тена и да постигна по светъл нюанс на клепача сложих сяна на Inglot в светло бежав цвят – D.S. 463, След което очертах очите си с гел очната линия на Essence в цвят Midnight in Paris. За целта използвах скосена четка. Но както се вижда от снимката на Лана гримът на очите не спира до тук, затова поставих в сгъвката на очите Inglot D.S. 500, като се стараех да не преливам прекалено много цвета. И за да бъдат завършени очите ни остана да поставим бял молив във водната линия в случая Essence Kajal 04 и да наслоим спирала – MaxFactor Сlump Defy. И ето, че сме готови с очите.

Вижте това око!-възклицанието е на водещата на блога.


За да убия пигмента на устните си използвах от ФДТ-на, а за кръвта използвах Avon Eternal Flame и за по-мокър ефект поставих MAC Ready to Roam.

И ето , че Нина Дел Рей е готова ;)

Искам да кажа, че всички момичета се бяхме справили страхооотно и едва чакам момента на публикуването на превъплъщението на Одри Хепбърн.

Успех момичета ;)

А ти, Светле, продължавах да ни предизвикваш :)

***
Вие видяхте Грим Урок на Нина .
 Грим уроците на другите победителки от този етап са
Валейа и Боби.

4 коментара: