"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

петък, 7 юни 2013 г.

Кой печели първият етап "Бъдете Моника Белучи!" от конкурса Бъди Грим-Звездата на The Beauty And The Fashion

Здравейте, мили дами,
първият етап на грим конкурса "Бъдете Моника Белучи!" приключи, публиката даде своя глас и е време да ви кажа какво мисля и аз, като еднолично жури за снимките и визиите които представихте.




Първо ви благодаря на всички за участието.



Справили сте се добре. Някои много по-добре, други не чак толкова, но никой не се е родил научен.Надявам се не само да се състезаваме , но и да научаваме куп неща.Смятам да поканя и професионални гримьори по нататък в хода на конкурса.

Второ, преди да дам думата на  и з к л ю ч и т е л н а т а  ни звездна гостенка да обяви и определи  победителката, ще кажа по няколко думи за това какво харесах и какво не толкова харесах във вашите снимки, визии, грим и т.н.

1. Али Джонсън 
Али умее да се гримира и е улучила много вярно поза и жест. Не е обмислила достатъчно фона. И не ми е пратила снимки с близък план на око и устни. Какво бих искала да видя? Може би още две снимки, които да ни дават представа за грима. Може би по-силно опушено око. Прическата, облеклото всичко това е точно и е на мястото си.


2. Валейа Стоянова - от Валейа, честно казано, очаквах повече и искам повече. Надявам се, че  за следващото си участие тя няма да ми се обиди, а напротив ще се амбицира, няма да се предаде пред силната конкуренция и ще покаже наистина на какво е способна:))) Да, Валейа  не ще и дума умее да се гримира, това е ясно, знае как да снима и как да презентира и точно затова искам от нея повече. Because she can, ако трябва да перефразирам Бон Джоуви.



3. Верджи Ганчева  - Верджи се е справила много добре и наистина умее да се гримира. Изключителни вежди, невероятно изрисувано око. Всичко бе и поднесено както трябва да бъде поднасяно. Нямам никакви забележки, освен бързането и това, че ми прати всичко буквално  45 минути преди последния момент:)))
Повече за това как се прави такова толкова впечетляващо око вижте от блога на Верджи тук




4 Веселина Вълкова - въпреки нейните твърдения, че не е за тук, Веселина се е справила много добре. Само едни изкуствени мигли ако беше сложила и щеше да е трепач. А също и маникюра на Белучи от снимката  вдъхновение с белия лак щеше да дойде много на място. Позата , прическата, изражението са много вярно улучени.



5. Веселина Илиева - се е справила много добре, тя е артистична , умее да се превъплъщава. Липсата на хубав фотоапарат наистина и се отразява и не успяваме да видим детайлите в грима и трансформацията. Хареса ми , че е използвала перука, за да постигне по-пълна трансформация. И че се е опитала да хване духа.


6.Елена Дойнова - Ели се е справила много добре, гримът и е много интересен и точен. Единствено трябва да помисли за снимките и да избягва широкоъгълните обективи при портретни снимки. А ако обмисли повече и фона, позата и аксесоарите, цена няма да има:)Червилото и прекрасното подчертване на тези толкова красиви нейни очи много ми харесва.



 7. Ина Максимова - също твърди, че не е за тук, но аз не мисля така. Тя ми е представила силен опушен грим и страхотен поглед. Единствено не е помислила за изравняване на тена на лицето, за облеклото, прическата и фона. Както и позата и ъгъла за заснемане. Фанелката с огромен бял надпис и прави много лоша услуга. На снимката някои неща изпъкват просто повече отколкото в ежедневието ни. Мисля, че ако си помисли повече над всичко това може да направи наистина интересни визии и грим трансформации.Устните и червилото са убиец.Както и опушения грим, но един близък план е желателен.


8. Ида - Ида се е справила много добре с грима. Една идея по правилен ракурс на фотоапарата и всичко ще заспи.
Повече за това как вълшебната Ида е направила този грим можете да прочетете тук



9. Магдалена Гънгълова - Маги се е справила повече от прекрасно, облекло, изражение, прическа, грим. Всичко е чудесно. Искаше ми се само червилото да е наистина ярко и лакът също. За фонът също има какво да се направи. Като артистично превъплъщение е много добре. Веждите и са невероятно добре.
Но яркото червило и яркият лак ми липсват...
Вижте повече за нейната звездна мейкъп трансформация тук


10. Мария-Магдалена Илчева - Мария безспорно е артистична натура и много вярно е хванала дух, поза , изражение. Малко повече внимание към изравняването на тена. Страхотни очи и говорещ без думи поглед.

  

11. Нина Василевич - Нина е много хубаво момиче и това много и помага в конкурса, все пак с тъмната и мургава Белучи тя е срещнала затруднение според мен. Белучи има и руса визия и аз мисля, че там Нина щеше да се справи абсолютно безусловно, но тя е избрала снимка от класическата тъмна Белучи визия. Великолепен тен на лицето, много верен тон. От нея както и от Валейа очаквам оше повече.


12. Снежана Атанасова е направила една страхотно артистична снимка като поза и излъчване за която има моите адмирации. Снеже, можеш.





Сега ще кажа и за кои момичета ми се струва, че са се справили най-добре в този етап.

Започвам с Христина Попова, която е направила много хубав грим - убийствено око, маникюр, харесва ми стила, много добра поза, вярно изражение и подходяща прическа. Единствено не е обмислила напълно фона. 
Вижте за това как е направила този грим Хриси в нейния блог, ето



Ивета Ристанова също се е справила много добре и не случайно беше корица на линка ми към темата за конкурса във фейсбук.
Тази снимка е една от любимите ми от този конкурс, всичко е улучено поза, поглед, излъчване, нямам никакви забележки. Браво, Иве!:



Мария Сталянова - Мери.

Мери се е справила изключително добре и не случайно е сред фаворитите. Невероятно изключително червило, страхотен сребърен грим, много убедително превъплъщение и поза. Верен усет за детайла.
С тази снимка , Мери, спокойно можеш да бъдеш корица на всяко уважаващо себе си модно списание. Вижте повече в блога на Мери тук






И така, това беше всичко от мен за днес.

Аааааа, имаше и друго ли?....:))))........ вчера проведох фейсбук разговор с една дама.
Коя е тази дама?

Тя е от най-добрите модели на България.
Невероятно красива жена, носителка на
титлата Мисис България 2011.
Трета в света по красота.
Наричат я българската Моника Белучи. Май всички вече познахте името:)


Дами, представям ви Венета Харизанова.



най-успешният модел на България


изключително мила и чаровна


запалена рокаджийка


българската Моника Белучи



мисис България 2011


Вчера Венета Харизанова разгледа много внимателно вашите снимки, визии, грим и участия.
Хареса ви всички. Но избра своите победителки. Направи класация от три момичета.
Копирам и пействам нашия разговор с Венета Харизанова. С линкове  към съответните  страници.  Ако нещо не работи, моля кажете.
За съжаление нищо по-добро в техническо отношение за връзка с нашата звезда
Венета Харизанова,
засега поне, не успях да измисля.


Тя бе класирана трета в света по красота.

изумителната
Венета Харизанова

·    


·    




  • Svetlana Dimitrova

    Вени, привет!Ето това е конкурса и това са момичетата с тяхните участия и гримове.




    • Veneta Harizanova

      no Bojna ,se e postarala mnogo i pricheska i grim i poza ....vsashtnost mislia v edno takova sastezanie trjbva da dadesh vsichko ot sebe si po temata ,vseki edin detail.a tj i Verdji .....neznam koj e po dobra zashtoto ...Verdji e napravila(narisuvala strahotno oko):) ..trudno mi e pri izbora ....no opredeljm da kajem troika....mislia taka e spravedlivo:)))))









      • Svetlana Dimitrova

        Много ти благодаря, Вени:)

        ------------------------------------------------------------------------------------------------
        Победителка на първия етап "Бъдете Моника Белучи!" на конкурса "Бъди Грим Звездата на The Beauty And The Fashion"
        е избраната съвсем единодушно в случая от всички Бояна Петрушевска.
        Тя е избора на публиката, на журито в мое лице и на звездната ни гостенка
        Венета Харизанова.
        Поканвам я да изнесе грим - урок в моя блог за това как направи тази визия и грим, а също да се свърже с мен на мейл:
        защото за нея има награда.:))))





         Перфектно изпълнение, Боби!Какво да кажа повече - приеми нашите аплодисменти!

        Наградата е палитра на Urban Decay и книга с най-добрите разкази на Стефан Кръстев, подписана и с автограф лично от писателя , чийтo разказ Забравеният грим предизвика този конкурс.

        Верджи, ти неслучайно грабна вниманието на самата Венета Харизанова, така че - дерзай!
        Няма лъжа, няма измама!
        Двете с Венета, сме на едно мнение - наистина ти си нарисувала страшно око!
        Нина Василевич, ти също си се справила много добре, но аз съм сигурна - можеш дори повече.

        Момичета, след малко тази вечер ще обявя новата тема
        за втория етап в конкурса "Бъди Грим-Звездата на The Beauty And The Fashion"

        Условията и всичко, касаещо конкурса можете да си припомните
        тук
        Участията, снимките и грима можете да видите
        тук



         Вярвайте в розовия цвят, момичета!
        И вярвайте в чудеса!
        Щастливите момичета са най-красивите момичета!
        Одри Хепбърн
























        


        25 коментара:

        1. Знаех си, че е Венета!! :) Ще е много хубаво, ако още професионални гримьори се присъединят към предизвикателството. Аз лично много бих се радвала, ако Силвия Нефтянова има възможност да се включи, тя прави страхотни грим-визии.

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Честито, Бояна!!!Ти спечели първият етап на Бъди Грим Звездата!!!При това съвсем единодушно, публика, жури и звездната ни гостенка Венета Харизанова също те постави на първо място!!!Моля , свържи се с мен на мейл - svetlanathebeautyandthefashion@abv.bg

            Изтриване
          2. Писах предния коментар преди да бъде качен разговорът с Венета, не знам какво да кажа! Поласкана съм и благодаря на момичетата, на които им допадна моето предложение, не очаквах да се радва на такава подкрепа, но съм щастлива, че го харесахте!

            Изтриване
          3. Този коментар бе премахнат от автора.

            Изтриване
        2. Светле, благодаря ти за прекрасните думи :) Аз обаче забелязох малко грешки в изпълнението и най-вече заради устните хахахха
          Обаче, извинявам се, ама не виждам Боби ...

          ОтговорИзтриване
        3. Сега не мога да изтрия отговора си хаххахахахаха, не съм видяла целия пост :D
          Боби, честито!! Абсолютно заслужено!
          А за Силвето - напълно подкрепяяям :)

          ОтговорИзтриване
        4. Честито на победителката,беше една от момичетата с много близка визия и се беше постарала,така че заслужава(а и щом Венета Харизанова я хареса най-много) :)))
          Аз с нетърпение очаквам следващата звезда,която ще интерпретираме,защото за разлика от първия път,когато бях в период с пълна липса на настроение,сега съм се нахъсала и амбицирала до краен предел,хахах :)Нямам търпение:)

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Веси , и тук да ти кажа, ценя много хъс-а и волята за победа, те са много важен фактор!Давай!

            Изтриване
        5. Супер!Както казах Боби и според мен беше най-прекрасна от всички прекрасници :)) А Венете е Уау... Обожавам я тази жена!Жестока е! :)))

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Весе, много ти благодаря!Благодаря ти и за споделеното мнение за Венета, която бе толкова мила и отзивчива. Наистина е невероятна жена!
            Весе, чакам твоята Лана!:)))

            Изтриване
        6. Честито, Боби! :) Светле, приемам забележката за фона, но просто имах на разположение много малко време. Иначе беше много приятно предизвикателство! :)

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Хриси, ти владееш на високо ниво изкуството на грима и аз съм впечетлена от уменията ти:)))Дерзай!

            Изтриване
        7. Честито на победителката, тя е и сред моите фаворити :)

          Изключително впечатлена бях от нейното превъплащение, както и от Валейа и Верджи, чиито умения са ми познати и съм им фен отдавна :)

          Най-близо до образа усетих Бери, тя има невероятно умение да се потапя в образи, свалям й шапка, аз някак повече умея да бъда себе си, от колкото да се сливам с друг образ :)

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Благодаря, Аленка <3 Аз и себе си мога да бъда :D без грим :D Но е плашещо хахахахха :*

            Изтриване
          2. Да, споделям твоето мнение.
            Аз исках повече от Валейа, защото знам, че иска ли може много.
            Окото, което е нарисувала Вержи е изумително!
            Бери е прекрасна и артистична натура и владее силата на превъплъщението.

            Изтриване
        8. Много съм доолна от избора и на журито в лицето на Светлето и Венета, както и от мненията на останалите читателки. Смятам, че наградата съвсем заслужено ще си отиде при Боби :) Честито :))) А за следващата визия обезателно ще се постарая повече, защото в следващите дни вече ще имам доста повече свободно време :)
          Боби, отново честито! Наистина се радвам за тебе :)))

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Вержи, виждаш ли колко си добра:)Ти веднага грабна вниманието на Венета Харизанова.
            Венета Харизанова е най-успешният български модел и има безспорно добре тренирано око. Ти я впечетли.
            Давай!

            Изтриване
        9. Честито на Боби! Тя наистина заслужава наградата, справи се блестящо. Освен това вдигна летвата много високо и мисля, че всички можем да вземем пример и да се нахъсаме от нейния талант. (: Светле, благодаря за милите думи! Прочетох мнението за всички момичета и определено си взех бележки за следващия път, нямам търпение за новата тема!

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Жести, ти ми представи цели три решения, при това много добре и внимателно изпълнени. Браво!Продължавай!

            Изтриване
        10. Боби, честито и от мен! :) Венета с право те е избрала. И двете сте страхотни! :)
          Светле, приемам забележките и другият път ще е по-добре. :)

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Ох, трудно ми е да ви правя забележки, моите думи по-скоро са впечетления:)))Сигурна съм, че ще си разбиваща!:)

            Изтриване
        11. Поздравления на победителката! Заслужено е! :)))
          Радвам се и на забележките, мисля, че е добра идея - така всеки знае какво му куца, и може да го поправи за следващия път.

          ОтговорИзтриване
          Отговори
          1. Али, благодаря ти:))
            С нетърпение очаквам твоята разработка:))Лана е толкова благодатна като идеи:))
            Очаквам невероятно интересна втора част на конкурса:)

            Изтриване
        12. Честито на Боби! Тя наистина заслужава и да си ползва наградите със здраве!
          Благодаря и за изчерпателния коментар относно визията ми, наистина конструктивна критика! :)

          ОтговорИзтриване