"

Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Dogs, Cats, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

сряда, 27 май 2015 г.

Уроци По Грим с Jose Lоuis Yuve и Guerlain - гостува ни момичето, което спечели една от наградите в гивауея Албена Джонсън /Make-up Lessons with Jose Luis Yuve and Guerlain and the girl who won one of the gifts of the blog's giveaway Albena Johnson


от:
Ally S (pureadoration3@yahoo.com)
дата:26.05.2015 18:05
до:
Svetlana (svetlanathebeautyandthefashion@abv.bg)


Понякога животът ни среща с хора, които успяват да докоснат душите ни. И макар, че никога не съм виждала Светлана на живо, тя успя да остави незабравима следа в моето съзнание, дарявайки ме с уникален подарък - грим сесия с небезизвестния Guerlain's make-up artist
  Jose Lоuis Yuve.Честно казано, никога не съм печелила giveaways, и безкрайно се зарадвах, само при мисълта, че най-накрая късметът ми се усмихна. Но да бъдем честни - тук по-скоро става дума за един великолепен жест, дело на един всеотдаен човек. Благодаря!Часът, който Светлана ми беше записала се оказа идеално удобен за мен, имайки предвид, че живея извън София, и пътувам.
12:30, 23 май 2015, събота, Сефора, The Mall.
Там съм.

Ако искате да прочете още за Албена, Jose Lоuis Yuve и необятния свръх луксозен свят на Guerlain продължете след прекъсването.


Но като всяка артистична личност, времето минаваше прекалено бързо за Jose Lоuis Yuve, и му бе крайно недостатъчно за да обърне внимание на дамата, която гримираше преди мен.
Момичетата от Сефора бяха много любезни, предлагайки ми сладки изкушения и шампанско, с които да се поглезя, докато мога да се настаня на заветния стол. Очевидно бе, че им стана много неудобно, че трябваше да почакам, и в крайна сметка се сдобих с подаръчен несесер и няколко мостри на Guerlain, като награда за моето търпение и разбирателство.

За да бъда подготвена за грима си, лицето ми бе изчистено и бе нанесен ФДТ на Guerlain. Фон дьо Тенът като продукт е нещо което рядко слагам. Но за този ми направи впечетление, че изобщо не се усещаше като тежка маска, а по-скоро лек крем, който изравнява тена и прикрива малките несъвършенства.

Тогава дойде и редът ми да бъда гримирана от Jose Lоuis Yuve.
Първото впечатление, което той ми направи бе на много приятен, артистичен, интересен и забавен човек, който взима работата си на сериозно, и изпитва удоволствие, правейки я.
Оказа се точно така.
Преди изобщо да положи каквото и да е върху лицето ми, ме разпита относно моето мнение и виждане върху грима.
Попита ме в какъв стил бих искала да бъда гримирана, и аз се спрях на Sexy. Мисълта за smokey eyes ме гъделичкаше много приятно отвътре, имайки предвид, че е много далеч от макиажа, който аз предпочитам за всеки ден. 
През цялото време, докато ме гримираше с продукти на Guerlain, ми обясняваше тайните на изкуството, и какво е подходящо за мен. Стигна до заключението, че моите очи са идеални за smokey eyes, и че трябва да нанасям черен молив между косъмчетата на миглите, за да ги подчертая, тъй като са много светли. Бронзиращата пудра нанесе на скулите, челото и деколтето, за да изглежда загарът максимално естествен. На устните ми положи гланц в нежен оранжево-коралов цвят, който се оказа перфектно допълнение към силния грим на очите. Останах приятно очарована от лекотата, с която четката ме докосваше, и съсредоточеността на нейния притежател. Сякаш самият той - Jose Lоuis Yuve,  бе там само заради мен, и неговата единствена задача, е да ме превърне в супер модел. Това бе моята "трансформация", и когато процесът завърши, аз се чувствах като момиче за милиони, готова да дефилирам на подиумите в Милано и Париж.
За финал не пропуснахме и снимките. Все пак такова преживяване трябва да бъде запечатано и на хартия!Излизайки от Сефора, започнах да размишлявам колко много може един грим да ме промени... Стигнах до заключението, че ако това изкуство (хоби за някои), има силата да ме прави по-самоуверена и по-сигурна в себе си, то би следвало, да го практикувам всяка сутрин. 

Мили дами, ако има нещо, което ви кара да се чувствате по-красиви, смели и силни, то неминуемо го направете част от ежедневието си. В крайна сметка, би следвало да живеем пълноценен живот, чийто господари и кралици сме ние. 

И ако благодарение на Светлана, аз стигнах до това прозрение; то вярвам, че някой ще подтикне и вас към стремежа към самоусъвършенстване.
За мен това начинание започна с един урок по грим. За урока по грим в стил Sexy Jose Lоuis Yuve използва като помощници:

 - фон дьо тен: Guerlain Lingerie de Peau 12 
 - пудра: Guerlain Joli Teint 02
 - коректор: Guerlain Precious Light 01
 - четворка сенки: Guerlain Les Sables 15
 - каял: Guerlain Knol me Kajal
 - спирала: Guerlain Maxi Lash 01
 - глос за устни: Guerlain Maxishine 411


********
Скъпи мои читатели,
прочетохте един прекрасно написан репортаж
за
първия  
Урок по Грим с Jose Lоuis Yuve и с
Guerlain
на
 Албена Джонсън.


Албена (Али) е много красиво младо момиче, което е също и редовна читателка на
The Lady With The Little Dog And The Grand Cat.

Тя участва и в грим конкурса" To Be Make up Star!"/ "Бъди грим-звездата!" и направи много талантливи грим превъплъщения като Моника Белучикато Одри Хепбърн и като Лана Дел Рей.
Можете да видите нейните участия като кликнете върху линковете .

Албена Джонсън участва и в играта по случай рожденния ден на блога 
и аз съм много щастлива, че ми се даде възможност да я зарадвам и
да бъде гримирана от толкова голям талант като Jose Lоuis Yuve, 
който е
International Make-up artist на Guerlain.
Защото тя самата е много талантливо младо момиче.

Благодаря и на Jose, че бе така мил и се съгласи да участва в гивауея
на
The Lady With The Little Dog And The Grand Cat.  

За мен днес е много щастлив ден, мили читатели и читателки - дори не мога да ви опиша колко прекрасно се чувствам от факта, че имам читателки като Албена Джонсън.

Знаете ли, мисля, че имам най-красивите и чаровни читателки.
А това e което осмисля цялото съществуване на блога и всички усилия свързани с него.

Благодаря, Благодаря, Благодаря!

7 коментара:

 1. Много красиво момиче, много талантлив гримьор, страхотни снимки и прекрасен хостинг от Сефора.

  ОтговорИзтриване
 2. Много ми хареса статията, много е искрена и добре написана!Лекичко завиждам за тази грим сесия да си призная.

  ОтговорИзтриване
 3. Незабравимо преживяване!Каква красота!Напълниха ми се очите и душата и не само с красивите снимки, а и с отношенията, което е най-важното.

  Пожелавам на Албена да стане истински експерт в изкуството на грима и даже да надмине своя учител.

  ОтговорИзтриване
 4. Али,страхооотна си!

  ОтговорИзтриване
 5. Албена Джонсън, много си красива - изящна с изразителни говорещи очи. Сигурна съм, че е било вдъхновениe за Jose Luis да те гримира!

  ОтговорИзтриване
 6. Дами, много сте любезни! Искрено Ви благодаря за милите думи, и Ви пожелавам подобни незабравими преживявания! Благодаря и на Светлана, че направи тази сесия възможна за мен и ме вдъхнови да експериментирам в гримъорското изкуство :)))

  ОтговорИзтриване