"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

неделя, 4 март 2018 г.

Lanvin - Paris Fashion Week - Ready To Wear - Fall/Winter 2018


Lanvin, най-старата оцеляваща къща за френска мода, излезе на модния подиум в Париж за първото си ревю, откакто бе закупена от китайския конгломерат "Fosun", който също е собственик и на Club Med.

Сделката бе подписана в седмицата на модата в Париж, където повечето марки все още са собственост на френски групи. Това е най-високата степен на придобиване на моден бранд досега от китайската групировка, които също притежават и дял в американската фирма St John Knits. Fosun има активи, оценени на 75 млрд. долара, и се очаква да инвестира около 100 млн. евро в опит да възстанови блясъка на легендарната френска модна къща, основана преди 129 години от Жана Мари Ланвен.


Финансовите сделки с много високи залози, и фактът, че предишния дизайнер бе отстранен от ролята само след две 
колекции, направиха  наистина много нервен контекста за втората сезонна колекция на дизайнера Оливие Лапидус в Place Vendôme.

Лапидус бе назначен от предишния собственик на "Ланвен"  Уанг, с когото дизайнерът е близък, но дните му могат да бъдат и преброени при новия собственик. Мнозина в къщата и извън нея все още скърбят за заминаването на Alber Elbaz, който напусна "Ланвен" през 2015 г. след цели14 години посветена работа за бранда поради несъгласие и разлика в концепциите със собственика Уанг.  Елбаз даде на Ланвен една женствена, много приятелски настроена мода, лесна за носене и същевременно изтънчена и прекрасна, която мода "Любима на всяка жена" - както писа Сузи Менкес, бе обожавана от критиците и от многото почитатели на най-стария френски моден бранд.


В колекцията за Есен/Зима 2018 Лапидус заложи на дръзките цветове и на уверения сексапил. Панталони в кобалтово синьо, огнено-оранжеви блейзъри и меки черни кожени поли работят добре като предложение за деня. Но вечерното облекло не успя да улови онази невероятна магия на епохата на Alber Elbaz. Дръзкият млад дизайнер Simon Porte Jacquemus  е едно от имената, които се спрягат, ако последното шоу на Лапидус не направи достатъчно, за да убеди Fosun, че трябва да остане.























pictures VOGUE

Няма коментари:

Публикуване на коментар