"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

събота, 25 октомври 2014 г.

Хризантеми, смеещи се есенни принцеси, виолетки и маникюр в златно, буреносно синьо и бордо.


 Здравейте, прекрасни.

Как сте в ужасното време ? :)))Не забравяйте, че скоро пак ще изгрее слънце и ще става за разходки.


Смятах да не продължавам с ши лака ( виж тук,какво имам предвид) за да мога да изпробвам всички новости в лаковете за нокти, които имам, но като видях новата есенна колекция не издържах и се налакирах (по-точно маникюристката го направи) с цели три цвята - Locket Love - 128, Crimson Sash - 74, Indigo Frock - 116 , от колекция
Shellack Fall 2014- Modern Folklore на CND.

Eто я колекцията и в двата и варианта Shellac и Vinylux


Снимковия материал:





Любимите ми градински хризантеми, ухаят невероятно.
Ръцете ми са малко понахапани, защото Леонардо има едно млечно зъбче, което не иска да падне и си мисли, че като ме гризка, ще избегне доктора , но май няма.
Та не се стряскайте...Все пак като че ли ме гризеше повече преди, значи положението все пак се подобрява.

Невероятно обичам хризантеми - всички видове и всички цветове, а вие?







 Лаковете във вариант Vinylux, CND.








Locket Love, Indigo Frock, Crimson Sash
Аз съм много доволна от ши лак-a (Shellac) и от винила (Vinylux), и двата са много трайни и устойчиви и съответно подходящи за дами с по-напрегнат начин на живот, които не могат да се лакират и прелакирват всеки ден, а искат маникюра им да изглежда добре.

Във фотосесията участваха:
маникюр с Shellac - Locket Love (златния), Indigo Frock ( буреносно синия), Crimson Sash ( бордо).
от колекция Modern Folklore Fall 2014 CND.

Шишенцата с лаковете на снимките са Vinylux CND, също от последната им есенна колекция ( колекциите Shellac и  Vinylux съвпадат обикновено)
за 2014 в същите нюанси - Locket Love, Indigo Frock, Crimson. Sash.
Vinylux CND се нанася без база върху добре обезмаслени нокти, добре е да се използва в подготовката ScrubFresh на CND, следват два пласта Vinylux и отгоре се слага специален топ лак на CND  - Weekly Top Coat. Не се използват UV лампи, но въпреки това така нанесеният лак е много траен, без промени в блясъка и гланца. Съхне за 8 минути.Четката е тънка, гъвкава и много удобна, а дръжката е нехлъзгаща се и също много комфортна. Шишета са такива , че много трудно биха се счупила дори и да ги хвърляте или да ги изпуснете случайно. Маха се лесно.

Маникюрът с Shellac CND е дело на Любимка от магазин Douglas, правен е в магазин на Douglas, Гранд Мол, Варна и струва 45 лв.
Да продължа с винилите - всяко шишенце с Vinylux CND е на цена 20 лв.
Weekly top coat CND също е на цена 20 лв, a Scrub Fresh CND е 12 лв.

Моето мнение:
Аз лично, съвсем откровено, мисля, че всичко това си струва, защото Vinylux CND предлага богата колекция от интересни цветове и много висока трайност. В крайна сметка като имате топ коута и скраба вече веднъж те ще ви стигнат за много време и можете да си попълвате колекцията от цветове.
CND е и 5-Free (Formaldehyde, DBP, Toluene, Formaldehyde Resin and Camphor), което е важно.

към колекцията трябва да има и сет пигменти с които се получават най-разнообразни ефекти
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
edit!edit!
А ето и изненадата - тази публикация беше всъщност
GIVEAWAY
Crimson Sash, Plum Paisley, Indigo Frock, 
Locket Love, Fine Vermillion, Rose Brocade
+ Weekly Top Coat 
CND FALL 2014
са и моят светкавичен гивауей

Гивът вече е спечелен от Ивета Ристанова

Благодаря ви, че ме четете и харесвате:))))) 
Целувки от мен.

30 октомври Edit
всичко е пристигнало, успешно при победителката в едносекундния гив на The Lady

 палитрата на Kryolan е изненада за утрешния празник , който е така актуален за всички мейкъп изкусени - Хелоуин:)
 Повече ще научите ако четете редовно 
Sapphire Eyes and Rubin Lips 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Ще има и други гивове:)



Много обичам тези лакове и ги предпочитам пред някои ( всъщност пред доста) други.

Shellac CND имат единственото неудобство да зависят от маникюристка специалист, защото ако попаднете на неспециалист, нещата може да придобият дори трагични обрати - a аз веднъж попаднах ...и то в много добър салон, но бяха взели мъж за маникюристка, без да съм сексистка ще кажа, че не му се получаваше.
Ши лакът е незаменим при пътувания, където най-малкото ще ви е до занимания с ноктите , а искате да сте перфектни - ако сте в пустинята например на джип сафари или посещавате някой високопланински водопад, обаче ви се иска да сте и дама, честно казано на мен където и да съм и в най-цивилизования град, когато пътувам не ми се занимава въобще с маникюра ми, а искам само да гледам, да разглеждам и да научавам нови неща, но обаче при всичко това искам маникюрът ми да е изряден и красив, без да се занимавам с него.

Vinylux CND съчетават независимост от салон, непроменяемост на гланца и блясъка и дълготрайност. Но пък трябва да си носите поне три шишенца - скраба, топа и цветния лак, а те са стъклени, само скраба е в пластмаса, стабилни и доста тежат - не знам защо няма мини варианти?!

Затова аз лично при пътуване особено ако става дума за екзотика избирам Shellac, а ако искам и разнообразие, и съм на по-цивилизовано място - Vinylux.
Откакто CND изобретиха Ши-лака направо се родих, защото преди ми се е случвало по празниците около Нова Година в Йордания да си купувам  лакочистител, за което пътувахме  близо час с такси до най-близкия отворен йордански мол - беше следобеда на 31 декември...

В къщи вече може да се ползвар и други видове лакове и марки, които не са толкова практични, макар че доста често избора ми отново е ши лак или винилукс винаги на CND, защото те запазват красотата си независимо дали сте на басейн, дали обичате сауната и т.н.

A какви са вашите предпочитани лакове за пътуване? Как се справяте със снега?

Желая ви уютен и топъл уикенд с приятна книга за четене, а за хапване много шоколад, варени или печени кестени, печена тиква и горещ чай!Ох, как обичам да правя ( и да ям) такива неща...

До скоро:)

8 коментара:

  1. Много хубави снимки и подробно ревю. :) Само лак на CND нямам в колекцията си. Така и не можах да намеря нищо интересно, а съм разглеждала с часове. Ако имах 20 цвята, сигурно щеше да е различно положението. Shellac обаче не слагам, не се престрашавам за нищо гелоподобно за момента, но при пътуване и аз не обичам да поправям маникюр. Обикновено избирам лак, който знам че издържа 5 дни без проблем.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За тази публикация си бях казала, че първия смислен коментар ще бъде веднага награден с цялата колекция CND FALL 2014 във Vinylux плюс топ коута.
      Хе-хе, много се радвам, че това си ти.
      Очаквам координати на които искаш да я получиш на моя мейл- svetlanathebeautyandthefashion@abv.bg
      Изпращане и получаване в седмицата от 27 октомври до 3 ноември включително.
      Поздрави:)

      Изтриване
    2. Ох, благодаря ти.... много неудобно ми е.
      Подкрепям и аз коментара на Или за хризантемите, но мен снимките с фон залез и на брега ме грабнаха повече. :)

      Изтриване
    3. Защо ти е неудобно?
      Ти просто спечели гивауея, отдавна го бях замислила един точно такъв, изненадващ.
      Специално ги снимах на морето, и пак не хванах цветовете, общо взето те са трудни за снимане Винилуксите , на живо са по красиви, ще се убедиш сама:)

      Изтриване
  2. Обичам лакове, но хризантемите са просто прелестни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност не хванах добре лаковете този път, в действителност те са много по красиви, имат шимър в себе си и не стоят плоско, особено бордото.
      Снимах ги на два пъти и не успях , а и за да не ми изглеждат ръцете така нахапани от Леонардо ги намазах толкова обилно с масло, че фотоапарата ми хвърчеше из ръцете.

      Изтриване