"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 7 октомври 2013 г.

Time for swatch: Dior 802 Mystic Magnetics

Здравейте, прекрасни,
днес с удоволствие ви представям прекрасното и многолицево бижу - Мистичния металик от есенната колекция 2013 на Кристиан Диор.


Новата есенна колекция на великата модна къща Диор е посветена на онази метална звезда...

Онази метална звезда , която застава на пътя на Кристиан Диор в една хладна парижка вечер, когато той трябва да вземе най-съдбоносното решение в живота си - да продължи ли битката и да пробва всичко, наистина ВСИЧКО, за да бъде самостоятелен моден дизайнер или да се примири със статуса си на наемна работна ръка, да сведе глава и да се откаже от мечтите си...

Кристиан Диор, като повечето финни натури и артистични човеци бил и много суеверен, съответно свръхчувствителен, интуитивен и взимал своите решение тълкувайки "знаците на съдбата".

Намирайки се на кръстопът, и вече на 41 години, Диор бродел отчаяно из уличките на Париж, обмисляйки живота си. Досега той винаги работел за някого. Правел дрехи под диктовка. Рисувал рокли по чуждо желание. А искал друго.. .Искал да създава своите собствени модели. Искал да даде живот на елегантните видения, които обитавали съзнанието му. Искал да види как изглеждат те, мечтите в действителност. Дали е възможно? Рискът бил голям. Ще успее ли? Или ще се провали?

Тези мисли владеели съзнанието му, докато с бърза крачка  се прибирал към квартирата си.
В мрака на уличката, на паважа нещо проблеснало. Кристиан Диор се навел и го взел - Ха!Но това било звезда....метална звезда с кръг в средата... звезда...звезда!

Ние всички знаем какво се е случило по нататък...


16 декември 1946 Кристиан Диор създава своя собствена модна къща.
На снимката модел на Dior от 1950.





 Дженифър Лорънс и Чарлийз Терон в Диор на церемонията по връчването на Оскар 2013

Натали Портман - винаги в Диор.

Тази есен от Диор припомнят историята за металната звезда.Която история е всъщност история за смелост. За смелост нужна да следваш мечтите.  

Mystic Magnetics е част от тази история и част от колекцията на Диор за есен 2013.







Mystic Magnetics е прекрасен цвят,

 дори и немагнетизиран, все пак обещавам  в най-скоро време да си поиграя с магнита и да ви го покажа и в магнитния му вариант.

А днес го вижте така:
































Mystic Magnetics e в комплект с магнит, нанася се в един слой , върху втория се действа с магнита - нокът  по нокът, резултата е много ненатрапчив и невероятно красив. Като всички лакове на Диор и този е силно покривен, може да се нанася и без база, не оцветява нокътната плочка и съхне невероятно бързо - един пласт и готово, може да излизате. Разбира се, той може да бъде нанасян и на база, с два пласта и топ лак. Това сериозно увеличава трайноста, но лаковете на Диор са трайни по подразбиране.

Очаквайте съвсем скоро суочове и в магнитния му вид. Ето как би трябвало да се получи:




А вие следвате ли звездата си ?:) и вярвате ли в Съдбата?

Dior 802 Mystic Magnetics e 10 ml, цената му е 54 лв.
Невероятно издръжлив е, при мен не помръдна цели 10 дни, като накрая нямаше никакви дефекти, свалих го само , защото исках много да пробвам и Chanel Alchimie - за него можете да прочетете тук





7 коментара:

  1. Много се радвам, че ви харесва, защото една от вас ще получи този лак ( разбира се, не моята бройка, а чисто нов ) като подарък до края на седмица 14-18 октомври.
    Решила съм да изненадвам по различни приятни начини верните последователи и читатели на The Beauty And The Fashion.:)

    ОтговорИзтриване