"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

петък, 13 март 2015 г.

Brasserie Gabrielle - CHANEL FALL/WINTER 2015-2016!




"Тази колекция е за жени, които са стъпили здраво на земята"  - по този начин Карл Лагерфелд обобщи последната колекция на Chanel, която бе показана във вторник, 10 март в Grand Palais, Paris в рамките на парижката модна седмица. 
След като посети градините на Версай, плажовете на Дубай , супермаркета и след като излезе на улицата и поиска да бъде освободена свободата, легендарната френска модна къща CHANEL влезе в кулинарните храмове на Париж - култовите бразерии. 
"Това бе най-голямата френска бразерия правена някога" похвали се Карл минути след модното шоу.


Всичко бе в чест на Габриел "Коко" Шанел, която е обичала и харесвала парижките бразерии и ги е посещавала много често и поради това подиумът на Grand Palais бе превърнат в огромна бразерия, наречена никак не случайно 

Brasserie Gabrielle 

Парижките кафенета винаги са били център на социален, културен и кулинарен живот и притежават своя особена и изключително неповторима атмосфера смесица между снобизъм и приятелство, която бе много точно предадена в Тhe Grand Palais  с червените дивани, уютните сепарета, високите столчета на бара и изключително красивите керамични подове и да не забравяме посетителите:)))



 главната редакторка на Vogue Ана Уинтър бе, разбира се, на първия ред на събитието, 
защото
известно е, че дяволът носи Прада, но само в романите:)
в реалния живот винаги отдава предпочитание на CHANEL

И точно както в парижките бразерии, които са квинтесенция на парижкия начин на живот и където посетителите прекарват по няколко часа в лежерно пийване и хапване и небрежно наблюдение над минувачите, така и на ревюто всяка манекенка сядаше и си поръчваше кафе, нещо за хапване, клюкарстваше с приятелки или прочиташе разни интересни френски списания.





Cara Delevingne също се появи съвсем очаквано в Бразерия Габриел.

22 годишната британска супермоделка бе придружена от Kendall Jenner и двете весело си бъбреха докато дефилираха, а после заедно седнаха на високите столчета на бара.

Други красавици, които влизаха в кафенето, избираха си местенце и взимаха утрешния си брънч бяха невероятната и наелектризираща Sasha Luss ( Господи, колко е екзотична и пикантна тази рускиня) и миловидната Bianca Jagger ( дъщеря на рок чудовището, основателят и вокал на Rolling Stones - Mick Jagger).

Красиви младежи в бели ризи, бели престилки и черни жилетки и папийонки сервираха шампанско, фреш от грейпфрут и кафе лате.



Освен най-различните варианти на иконичното Шанелско сако, колекцията показа и блейзъри, ризи, невероятни поли - искам поне две!!! - фино плетиво, много класически шанелски туид и коприна. Обувките бяха двуцветни, на нисък ток, беж с черен нос.

 След шоуто Karl Lagerfeld, който, ако не знаете, е дизайнер на Chanel от 1983, обясни:
"Това не е типичното кафеджийско общество. Това не са дами, които обядват. Това е една друга ера. Но това също е част от френския живот, от истинския френски живот - да отидеш до бразерията за да обядваш или да вечеряш. Исках да взема дрехите, които всички носят и да ги сложа в един друг контекст, в една друга цена и да им дам едно друго значение."

Карл добави и че е дал и един друг поглед към вечната малка черна рокля с цяла серия от черни копринени рокли, без ръкави, много женствени и едновременно с това някак напомнящи за английския герой Питър Пан - може би защото бяха от прозрачен шифон и с типичната висока питърпанска яка. Ох, Карл, ти всеки път ни омагьосваш!

Gabrielle "Coco" Chanel  често е посещавала парижките бразерии със своите артистични приятели - композиторът Игор Стравински, художникът Салвадор Дали, хореографът Серж Лифар. И в нощите когато нейната първа и най-голяма любов Arthur "Boy" Capel не е можел да я придружи в Операта, тя е прекарвала вечерта в Maxim's или в Café de Paris с любимите си артисти.

Очаквайте повече за детайлите, които всички обичаме - чанти, аксесоари и разбира се подробности за грима и прическите.


Cara Delevingne
Kendall Jenner



Sasha Luss





И накрая да ви споделя нещо съвсем лично - Леонардо също обича бразериите, чуйте го само какво казва:
Do you think it's time for my brunch?
Oh, No!!!
IT IS TIME FOR MY LUNCH!

Аоу, наистина не знам защо непрекъснато говори на английски това куче!

2 коментара: