"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

неделя, 16 март 2014 г.

Dior Porcelaine (204) - Trianon Collection Spring 2014

Здравейте, лакоманиачки:)
Кой лак ви харесва най-много за тази пролет?

Моят отговор на този въпрос е - Порцелан на Диор от пролетната колекция за 2014 Трианон е лак, красотата на който ме впечетли най-много тази пролет.



Името на този лак прави препратка към Маркиза дьо Помпадур по чието решение се е почнал строежа на Трианон и която също така е инициирала  във Франция да започне производството на фин севърски порцелан.

Маркиза дьо Помпадур е обожавала козметиката особено пудрата, червилото и ружа.
На картината виждаме нейните изящни пудриера и  кутийка за руж.
Ох, това е наистина лукс.


Точно такъв фин , изумителен и нежен е и Порцелан на Диор.



Много добре се съчетава с естествения цвят на кожата на ръцете -


 макар и в така сложните по принцип бледи сини тонове, които могат да направят и най-бялата ръка червена. Порцелан прави ръката да изглежда изящна.











Покрива на два пласта, съхне много бързо, снимките са направени на третия ден от поставянето на лака.
Лаковете на Диор принципно винаги са с много добра трайност и Порцелан не прави изключение.
Очарована съм от този лак.
Оценката ми за него е 10, тъй като покрива всички мои изисквания към един лак - необичаен и красив цвят, съхне бързо, нанася се лесно, траен и има собствен много красив блясък.
**********

 Edit Dior Porcelaine издържа 9 дни на ръцете ми и ако вчера Леонардо Ди Каприо не ме беше сгризал жестоко от радост, че ме вижда можеше да издържи и още.Както и да е , това е пък точно повод да сложа Charivari на Chanel от пролетната им колекция за 2014. Очаквайте суочове, снимки и публикация за него:)

Маникюрът е правен от Ася от Дъглас, след като съм си купила ваучер за спа маникюр на стойност 26 лв. и е с лак Порцелан, Диор от магазина. Шишенцето Порцелан на Диор е закупено от мен от Долче Вита и цената му е 45 лв. 



А вие кой от лаковете от новата пролетна колекция Трианон на Диор си харесахте?Какво е мнението ви за Порцелан?

2 коментара: