"

Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Dogs, Art, Beauty, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 28 март 2016 г.

Вашето отношение към котките показва какъв човек сте и каква е вашата карма.


Дали изпитвате към котките с нищо необяснима антипатия? Това е повод да се замислите сериозно!

Повечето нормални хора се отнасят към котките много позитивно,

но някои представители на човешката раса изпитват към тях необяснима враждебност. Котките ги дразнят и нервират, предизвикват у тях желанието да ги изгонят незабавно. На пръв поглед, нищо? Хората не обичат котки, това е личен въпрос! Може би е така, но езотериците казват: ” Това е повод да се замислите много сериозно”


Домашната котка, заедно с кучето, живее до човека от незапомнени времена. Но предназначението на кучето изначално е специфично и ясно – лов, охрана, а с котките всичко е много по-сложно.

Унищожаване на малките вредители като плъхове и мишки може да се нарече съпътстваща услуга, като основната цел на домашната котка не е тази.

Котката има уникална биоенергетична система. Тя е в състояние фино да се настройва на околните биополета и дори да влиза в резонанс с тях, като по този начин ги коригира, ако е необходимо и да ги захранва, а в изключителни случаи дори напълно да ги възстановява.

 Бог е създал котката, за да има човек тигър, който да може да погали. — Виктор Юго

Историите на собственици на домашни котка за това как след общуване с техните любимци изчезва главоболие, нормализира се кръвното им налягане, не са басни. Всеки срив в нашето тяло винаги се появява като нарушаване на енергията на аурата, котката чувства това и се втурва да помага.

 Котката е малък лъв, който покровителства човека. – Оливър Херфорд


Но талантите на косматите красавци не се изчерпват с това. Котката е в състояние да служи като индикатор за благосъстоянието на човека. Когато в живота ни всичко е в ред, котката, която живее с нас е спокойна, тя спи много, не пренебрегва хигиената си и има добър апетит.

Ако вашият домашен любимец безпричинно започне да нервничи, вече не се грижи за себе си, не яде, това означава, че с вас нещо не е наред. Обикновено котките чувстват това и реагират на кавгите в семейството, а освен това, те винаги вземат страната на несправедливо пострадалия в тези конфликти. Ако, например, несправедливо наказвате детето си, бъдете сигурни, че котката ще иде при него и отърквайки се и мъркайки, ще се опита да го успокои, да възстанови неговото психическо равновесие.

И сега нещо особено важно. Подобно на всяка деликатна връзка, връзката човек – котка е двупосочна. Котките ни усещат, но и хората усещат много добре котките. Ето защо хора, които са безразлични към тях, почти не се срещат. Или симпатия или антипатия.

Със симпатията всичко е ясно, но с враждебността … Според наблюдения, 90 % деветдесет процента от най-тежките алкохолици не понасят котки. А повечето от жените, които имат неуспешен личен живот и са били жертва на насилие, категорично заявяват: “Аз мразя котки !”. Децата, изложени на насилие в семейството или училището, прехвърлят обидите си върху бездомните или кварталните котки.

И тези примери са много. Може да се твърди със сигурност, че у човек, чиято карма не е добра, котките предизвикват негативни емоции. Такива хора трябва сериозно да се замислят за това как да променят живота си и себе си, как да станат по-добри, по-позитивни и живота им да стане по-лек и по-щастлив. И след това тези малки пухени животинки, които в древен Египет са били почитани като Богове, ще предизвикват в тях само  умиление, възхищение и усмивки, а когато се умиляваме, възхищаваме и усмихваме на една котка, ние се умиляваме, възхищаваме и усмихваме на  самия Живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар