"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 11 януари 2016 г.

Ало, Академията ли е?Тук е публиката. Искаме да ви кажем, че ако на 28 февруари не чуем, че

Оскар за най-добър актьор се присъжда на Леонардо ДиКаприо,
 
ние, публиката, ще дойдем да ви навестим!!!!! 
И не само! 

*****

Вчера, вечерта, Леонардо ДиКаприо получи своя 3-ти Златен Глобус.
 Ди Каприо надви четири други изключителни актьори - Уил Смит (Concussion), Майкъл Фасбендер (Steve Jobs), Еди Редмейн (The Girl Danish) и Брайън Кранстън (Trumbo) - с ролята си на трапер, който със зъби и нокти, полужив преминава път от стотици мили при минусови темперетури за да отмъсти на човека, който го изостави ( ролята се изпълнява от Том Харди).




Актьорът получи много овации от публиката на наградите Златен Глобус, когато стъпи на сцената, наистина толкова много, че дори самият той бе удивен: "Уау, това означава много!"  - възкликна Лео.

 "Преди две години ние се оказахме потопени дълбоко в природата с всичките нейни предизвикателства и цялата невероятна красота, част от която тя ни даде кинематографично. Този филм е за оцеляването, за триумфа на човешкия дух, но повече от всичко това е филм за доверието." 

Леонардо благодари на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту и на " моят добър приятел Том Харди, " когото той нарече " звяр и талант до върха на пръстите, който познавам в реалния живот и който никога няма да ме погребе жив и да ме остави да умра по този начин. "

Актьорът Леонардо ДиКаприо, който е известен като последователен и изключително деен природозащитник
призова за уважение към индианците и каза:
"Време е да признаем своята история, време е да защитим вашите земи от корпоративните интереси. 
Време е да защитим тази планета и да я съхраним за бъдещите поколения."

 Леонардо говори откровено и за адските условия, които той и режисьорът на филма Алехандро Гонсалес Иняриту, както и целия екип са претърпели по време на създаването на "Завръщането".
Филмът е заснет изцяло в реални условия и на естествена светлина в Калгари, Канада, като много от кадрите са без дубъл, тъй като в повечето дни е било възможно да се снима само по половин час на ден. 
Повечето хора от екипа са били в перманентна хипотермия и на границата на измръзването. В крайна сметка снимките са прекратени поради изключително тежки условия, а след месец и половина вече няма сняг.
Това  принуждава екипът да премести снимачните площадки в Аржентина, където има терени със сняг.
Част от хората не издържат на напрежението и са уволнени, а други напускат.
Иняриту  обяснява, че иска с този филм да покаже на разглезеното човечество, което непрекъснато мрънка и се оплаква от това, че кафето му е изстинало или че интернетът е бавен, как са живяли и как са оцелявали хората някога. 

Леонардо ДиКаприо признава, че "Завръщането" е най-трудният филм, който е правил и въпреки, че е убеден вегетерианец му се е наложило да яде
суров черен дроб от бизон, да спи в корема на умрял кон, за да се защити от студа, да влиза в ледена река облечен с меча кожа и какво ли още не. 

Разбира се, всичко това не е никаква гаранция, че Академията ще вземе този път справедливо решение в нощта на 28 февруари.
Лео е печелил досега два Златни Глобуса - "Авиаторът" 2005 и "Вълкът от Уолстрийт" 2014, без след това да печели Оскар, просто защото... е много готин, а както знаете принципът на Академията
е, че готините актьори никога не взимат Оскар

Независимо от всичко следващият проект на Лео е още по-голямо предизвикателство - това е филм на Мартин Скорсезе в който Леонардо ДиКаприо ще изпълни ролята на най-известния сериен убиец на Америка.
 
Всъщност какво са Оскарите без Леонардо ДиКаприо като техен притежател ?
Да си кажем истината - парче тенекия, жълта и нищо друго. 


 Така, че Академията, много моля, умната този път и надявам се, че се разбрахме. 
Дали ще раздавате Оскари или ще хвърляте парчета жълта тенекия, за която на никой не му пука, че е злато
зависи преди всичко от това кой получава тези награди.

А без Леонардо ДиКаприо киното просто не е кино, а дявол знае какво.




2 коментара: