"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Ревю: Sierra Bees, Organic Lip Balm - Mint Burst - USDA Organic

          
      Идват хладни дни в които балсамите за устни стават необходимост за много от нас. Точно затова искам днес да ви покажа едно чисто, органично, екологично, освободено от жестокост и много приятно балсамче за устни, което на мен лично ми допадна.




    Sierra Bees Organic Lip Balm - Mint Burst - USDA Organic 
     

Веднага започвам с най-важните предимства на балсама за устни Sierra Bees :

ORGANIC + FRESH + SIMPLE
- Cruelty Free - всички изисквания за непричиняване на страдание на живо същество тук са спазени
- сертифициран Certified Organic от Oregon Tilth
- сертифициран Certified Organic, Non-GMO Vitamin E от слънчогледово масло, а също така не съдържа и глутен
- USDA Organic - този сертификат е изключително авторитетен, USDA се дава само на наистина органични, чисти продукти
- балсамите на Sierra Bees не съдържат GMO

А сега ще ви обърна внимание на това, че пчелният восък USDA-Certified Organic Beeswax  е с произход само от пчелари, които изпълняват съответни адекватни социални, екологични и икономически ангажименти и изисквания.

Тези пчелари са трето или четвърто поколение пчелари. Това са хора много опитни, а има ли по-голямо значение за която и да е човешка дейност от опитa? Нека бъдем напълно откровени - Опитът е нашето човешко всичко.

Така че тези опитни пчелари добре разбират мисията си да бъдат пчелари и да отглеждат пчели във век в който пчелите са застрашени от изчезване.
А всички знаем колко са важни пчелите - без тях светът няма да съществува такъв какъвто е, с огромното си растително разнообразие и равновесие и за това не бива да допуснем намаляване и изчезване на пчелите.

Пчеларите, които произвеждат и восък за Sierra Bees се гордеят с високото качество на пчелните си продукти, качество , което те са успяли да достигат година след година и постигането на което качество не води до увреждане по никакъв начин на пчелите или на околната среда.

Много от тези пчелари отглеждат своите пчели в максимално естествени условия и използват екологични дървени кошери, които се окачват на дърветата, осигурявайки по този начин съвсем нормален хабитат за развитие на пчелите.

В допълнение, може би ще ви е интересно да разберете, че Sierra Bees Organic сътрудничи на пчеларите в техните търсения за оптимални условия за отглеждане на пчели.

Разбира се, всичко това ме спечели за каузата на Sierra Bees.

Да видим и съдържанието на балсама за устни: 


Съдържание:
Mint Burst: Extra virgin olive oil*, beeswax*, peppermint oil*, spearmint oil*, sunflower seed oil*, non GMO vitamin E

 

Към всичко това трябва да добавя и че балсамът е много приятен, с лек и убедителен аромат, няма вкус. Омекотява устните и създава настроение. Опаковката е мила, практична и непретенциозна. Цената е бюджетна и прави този балсам изключително подходящ за закачлив и неангажиращ подарък.

Моята оценка за Sierra Bees Organic Lip Balm е 10/10 - превъзходен в своята роля.

**********




Балсамът за устни Sierra Bees, Organic Lip Balm - Mint Burst ми бе изпратен за да дам своето мнение и своята преценка.
В рамките на три седмици проучих всичко, което ми бе възможно за балсамите Sierra Bees.
Прочетох доста материали по темата - от руски и американски източници, и ми бе много интересно, защото  както знаете това е тема, която винаги ме е вълнувала - органичното, екологичното, чистото .


Надявам се, че ви бях полезна.

Свежи есенни дни ви пожелавам!



2 коментара:

  1. Много любим мой балсам за устни поради всички причини, които сте изброила :) Много хубаво и подробно ревю.

    ОтговорИзтриване