"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

вторник, 11 ноември 2014 г.

CHANEL Le Vernis #687 Phenix Collection PLUMES PRÉCIEUSES DE CHANEL- Holiday2014

ft. Chanel Le Vernis #603 Charivari
Представям ви маникюр с най-новия лак на Chanel #687 Phenix от последната колекция на Chanel за идващата Коледа
 PLUMES PRÉCIEUSES DE CHANEL







Колекцията е вдъхновена от оригиналната колекция бижута на


Габриел Коко Шанел ,
създадена от нея през 1932.
И посветена на птицата Феникс.
Затова и името на колекцията е Скъпоценни Благородни Пера.
А ярко червеният лак е директно с името на птицата феникс, която след като изгори се възражда от пепелта.

Фениксът е митологична огнена птица, легенди за която могат да се открият в персийската, гръцката, римската, египетската, китайската, японската, корейската, индийска, славянска и други митологии.
Класическият Феникс (въпреки, че самото име най-вероятно е с асирийски произход) е роден от гръцки мит, който до голяма степен обединява елементи от всички изброени дотук култури, като в по-голямата си част стъпва върху египетската легенда. Фениксът е красива птица, подобна на паун или орел с огнено-златисто оперение. Гърците са вярвали, че Феникс живее в Арабия край прохладен извор. Всяка сутрин при пукването на зората тя се къпе в извора и пее толкова прекрасно, че Аполон, запленен от гласа ѝ, спира колесницата си (Слънцето), за да се наслади на песента ѝ. Фениксът се храни с утринна роса. Циклите на прераждане варират между 500, 1 461 и 12 594 години. Птицата е надарена със способността да се регенерира и поради това не може да бъде наранена. Но е самотна... В един отрязък от време може да съществува само една птица, тъй като се възражда от собствената си пепел. След изтичането на поредния жизнен цикъл Феникс си построява гнездо от най-благоуханна дървесина, канелени клонки и мирта и се самозапалва в него. Птицата и гнездото горят заедно, превръщайки се в пепел. От пепелта след три дни се възражда новата Феникс, млада и силна. Тя събира останалата пепел в яйце от смирна и отлита до Хелиополис, където полага яйцето на олтара на бога на Слънцето. За гърците Феникс е символ на възкресението (прераждането), безсмъртието, живота след смъртта, триумфа над бедствията, на огъня и живота, на новото начало, на божественото и Любовта. Във всички предания Фениксът е символ на Любовта.
Славяните и по-точно руснаците наричат Феникс Жар-птица. Описват я като вълшебна птица с многоцветни, сияещи като огън пера. Жар-птица обитава короната на Свещеното дърво и е вестител на божествената воля, тъй като има способността да прелита между света на боговете и света на хората. Огнената птица охранява и плода на живота — златната ябълка, която расте по клоните на Дървото. Когато Жар-птицата умре, тя се превръща в пепел, след което се възражда от нея.
Китайската митология гласи, че птицата живее далеч от хората, високо в планините Кунлун, където свива гнездо върху масивните дървета wu t'ung.Китайските легенди разказват, че първоначално това са били две птици - мъжка и женска. Женската е носела името Huang и е символизирала лунния цикъл, а мъжката - Feng: лятото и слънцето. Едно от древните имена на Феникса е именно FengHuang. В последствие боговете завинаги свързват мъжкия и женския Феникси, като ги превръщат в една единствена птица, която става символ на Ин и Ян, на грацията, мира и Любовта. Появява се за пръви път по времето на императора Хуанг Ти (около 2600г. пр. н. е). Легендите (китайски, японски, корейски) разказват, че огнената птица олицетворява Огъня, от който се е родила майката Земя. В азиатската митология Фениксът е един от четирите свещени пазителя на света. Четирите свещени пазителя (известни още като четирите небесни краля / воина) са: Костенурката-змия - Пазител на Севера и елемента Вода, нейният сезон е Зимата, цветът - черен. Белият тигър - Пазител на Запада и елемента Метал (или стихията Земя) , сезон - Есен, цвят - бял Драконът - Пазител на Изтока и елемента Дърво (или стихията Въздух) , сезон - Пролет, цвят - син/ зелен Фениксът - Пазител на Юга и елемента Огън, сезон - Лято, цвят - червен В китайското изкуство Фениксът е изобразяван понякога и с окраска, преливаща в цветовете бяло, черно, синьо, зелено и червено - тоест всички багри и на останалите 3 пазителя. Което на свой ред още веднъж потвърждава преданието, че Фениксът е най-силният пазител.
Корейската митология гласи, че Фениксът има два духа - този на огнената птица, пазител на Света, но същевременно и Черния Феникс, олицетворяващ същинската, безгранична ярост, способна да изгори в пламъци Земята.При корейците птицата е изцяло огнена, създадена от пламъци и олицетворява Жената - като символ на безграничната обич на майката Земя към чедата си. Драконът е бил изцяло отдаден и влюбен във Феникса.


Японските предания гласят, че огнената птица (при тях изобразявана със златни пера и украсено със скъпоценности чело) се появява на Земята винаги и само с цел да помогне на хората. Появата ѝ се свързва с началото на нова ера. Символ е на Слънцето, верността и Любовта.


В Древен Египет Фениксът е свещеният бог Bennu (или Benu), обикновено изобразяван като чапла или паун с красиви огнени (или златни) пера.Неговият истински дом е бил в Арабия. Но на всеки 500 години птицата е идвала върху парчето скала Бен-Бен, намиращо се в Храма на Слънцето, Египет, за да изгори и се прероди в пламъците на Свещеното Дърво. Очаквайки изгрева и първите слънчеви лъчи, възпламеняващи Дървото, Бену е пеел своята приказно красива и единствена песен, звуците от която карали целия свят да притихва в захлас. Египетският Феникс символизира прераждането, благоденствието и слънцето. Безсмъртието му е дар от Озирис, за да може птицата да служи вечно на хората, олицетворявайки живота и силата на съзиданието.
В Талмуда евреите наричат своя Феникс „Milcham” или „Хол”. Според легендата, когато Ева е изяла плода от Дървото на познанието, била обзета от завист заради безсмъртието и чистотата на останалите райски създания. По тази причина ги убедила и те да ядат от плода, за да станат като нея. Всички с изключение на Milcham я послушали. Господ го възнаградил като го поставил в опасан с високи стени град, където да живее в мир 1 000 години. В края на тези хиляда години всички негови пера окапват и той се свива до размера на яйце, от което се преражда. Наричат Milcham Пазител на земната твърд. Той следва слънцето по неговата орбита, улавяйки слънчевите лъчи с разперените си красиви криле. Без него животът на Земята би бил невъзможен. На дясното му крило са изписани думите: „Не съм роден нито от Небето, нито от Земята. Роден съм от огън.”

Персийският аналог на Феникса е simurgh ( ققنوس ). В тяхната култура изобразяван като голяма, силна, сребърна птица с огнени метални криле, опашка на паун, нокти на лъв и глава на куче. Домът ѝ (гнездото) се намирал в Дървото на познанието, което понякога птицата разклащала толкова силно, че семената му се понасяли във всички земни посоки. 

Древните перси са смятали, че simurgh живее във всеки един човек.

Всички митологии гласят, че птицата може да се преражда в жив човек, който може да изживее цял един живот, без тя да се "активира". 

На Земята винаги може да има само един Феникс, 
едва когато той избухне в пламъци и се прероди от пепелта се появява нов.

прекрасно е, нали?
точно затова обичам Chanel, защото винаги е с много богати културни интонации



Един от любимите мъже на Габриел Коко Шанел
е
руският композитор Игор Стравински
Той е вярвал в легендата за Феникса или по руски това е Жар Птица.
Първият негов балет е посветен на птицата Феникс
"Жар-птица" с премиера през 1910 г.














Аз съчетах Chanel # 687 Phenix с Chanel # 603 Charivari.

Все още чакам да се появи и Chanel # 18 Vamp.
но явно той ще остане само за американския пазар

Phenix и Charivari са с традиционната формула на Chanel, която подсилва и хидратира ноктите и това наистина е така, аз съм се убедила вече.
Всички лакове на Chanel са без формалалдехид, без толуон и без DBP. 
Te не са шампиони по трайност, но са шампиони по интересен и особен цвят.
Съхнат бързо.Нанасят се лесно.Не всички обаче.
Някои са и шампиони по трайност, зависи много от цвета и от състоянието на ноктите ви.
Цената в момента е 46 лв.
13 ml.

Дали си струват? Това е една дълга тема върху която са разсъждавали много дами.
 Хайде да не се присъединявам и аз към тях.
Всеки си решава.
В никакъв случай не мога да кажа, че точно лаковете на Chanel са нещо изключително от тяхната продукция, а аз имам стабилна колекция за да правя изводи и обобщения.
И ги обожавам въпреки, понеже и защото.
Въпреки - не всички се отличават с трайност.
Понеже  -са невероятно красиви и оригнални сложни цветове.
Защото - се грижат перфектно за ноктите ми.

Лаковете от профи марките предлагат по настоящем повече като новаторство по отношение на финиша, като състав, като трайност, а и като цена.
На ноктите ви няма да пише Chanel - това е ясно.
А и няма да изглеждат кой знае колко поразително.
Не е в рамките на добрия вкус маникюрът ви да изглежда поразително.
Лаковете на Chanel са за дами , които изглеждат толкова добре, че маникюрът им трябва да е умерен, сдържан и красив.
Една China Glaze или едно CND, особено серията Shelllac или OPI
биха направили много повече впечетление като маникюр.
Но не очаквайте от профи марките толкова интересни цветове, класа и блясък, колкото могат да предложат Диор и Шанел.
Нито това поддържане на ноктите ви.
Истината е, че ако ползвате преди всичко лакове от Шанел и Диор ноктите ви стават много по-здрави и това влие и на трайноста.

Като заключение мога да кажа, че
Phenix е
прекрасен ярко червен много красив традиционен шанелски коледен лак.

Наистина в Harrods има и още три цвята лак на Chanel към тази коледна колекция, а по -точно това са:
Chanel Le Vernis #19 Rouge No. 19
Chanel Le Vernis # 71 Laque Rouge
Chanel Le Vernis #38 Rouge Flamboyant
Нямам представа дали ще дойдат в България, по всяка вероятност не.
Това е ужасно, много бих искала да изпробвам 38 Rouge Flamboyant.



 Ето какви пишат от бранда за лаковете:
Classic and trend-defining shades in an exclusive formula that strengthens and moisturizes nails as it delivers high-shine colour. Applies evenly without streaking.

All Chanel nail products are formaldehyde-free, toluene-free and DBP-free.

Козметиката на бранда не се тества върху животни, произвежда се в Италия и е подчинена на изискванията на Европейския съюз.

CHANEL Le Vernis #687 Phenix участва в
CHRISTMAS GIVEAWAY THE LADY WITH THE LITTLE DOG WITH CHANEL

бутилчицата с вълшебния коледен лак за гива е чисто нова и неотваряна.

А вие какви лакове подбирате за идващите празници?

14 коментара:

  1. Прелест! :)
    Комбинират се чудесно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина се комбинират прекрасно, но много ми се искаше и другите лакове от коледната колекция на Шанел да пресекат бг границата.

      Изтриване
    2. Ех, дано да ги внесат, за да опиташ желания цвят :)

      Изтриване
  2. Хубави цветове, но както ти самата казваш China Glaze или едно CND или OPI ще предизвикат по-голям интерес :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, луксът остава консервативен изцяло и твърдо в рамките на бон тона, като най-смели не ще и дума в това отношение са Диор - новият им коледен лак е истинко бижу, докато професионалните брандове разчитат на новаторство и иновативност.
      Въпрос на вкус и стил на живот кое е по-подходящо.

      Изтриване
  3. Здравей! Интересувам се дали лаковете на Шанел са тествани върху животни. Виждам, че си против това, аз също не одобрявам тази практика. Останала съм с впечатлението обаче, че Шанел тестват върху животни, да не би да са се отказали?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От 1 януари 2013 Европейския същз забрани тестването върху животни на крайните козметични продукти, както и на техните съставки.
      Продуктите на Chanel се произвеждат в Италия, държава от Европейския съюз и стриктно се спазват законите.
      Това е,
      Chanel са европейска фирма и правят козметиката си в Европа, като всяка европейска фирма те не тестват върху животни.
      Върху животни тестват брандовете, които не са европейски.

      Изтриване
  4. Феникс е много красив цвят, а и си отива с Charivari. Вторият ми прилича сякаш на Vertigo, но не мога много да преценя от телефона. Той е единственият ми лак на марката, малко множко ми идват близо 50 лв.....ти сама го каза, че е спорен въпроса за това дали си заслужават. За колекционери и ценители са по-скоро всички лакове на луксозните марки. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм с оценката ти за лаковете от лукса.

      Изтриване
  5. Много красив лак е Феникс,а съчетан с Шаривари е направо божествен!
    Благодаря за тази публикация,за мен тя бе истинско вдъхновение.Точно затова обичам и чета този блог,защото информацията в него е поднесена по удивително интелигентен и завладяващ начин.Винаги има много културна информация от която може да се научи страшно много.Цяла вселена откривам като влезна тук.Ето тази легенда за птицата Феникс е толкова красива.
    И много малко бюти блогове,за съжаление, предлагат подобна фонова наситена с култура и история информация. Повечето се съсредоточават върху разни дребни детайли как мажела четката,все едно има някаква кой знае каква разлика. Не казвам,че няма разлика и много ясно,че четката на Шанел е самото съвършенство,но да прочетеш пет публикации все на тази тема е повече от досадно.
    Пак благодаря за тази публикация,направо ми се напълни душата. А снимките са божествени.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са много красиви лаковете на Шанел, но и тези на Диор си ги бива, на мен това са ми двата любими бранда за лакове CHANEL и DIOR, от професионалите - CND и Zoya.

      Изтриване
  6. Много красиви лакове!Снимките са прекрасни!Невероятно ми харесва наинът по който композираш фотографиите,как съчетаваш фон и как по абсолютно неповторим начин буквално рисуваш със светлината.

    CHANEL са такъв разкош неземен.Искам този лак!

    ОтговорИзтриване