"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 10 февруари 2014 г.

Козметични разочарования - Четките Sigma, комплект London Sigma Professional Brushes

Здравейте прекрасни,
започвам нова рубрика "Козметични Разочарования" в която ще споделям за козметични продукти и услуги, чието качество не е покрило моя минимум от изисквания и очаквания.

Откривам рубриката с публикация за така популярните четки на Sigma, а по-конкретно за London Sigma Professional Brushes - limited edition travel collection.

Да видим какво казват от Sigma за тeзи комплекти:
 Welcome to The Cities Sigma Beauty's Limited edition travel collection. Glamorous and fashionable, this collection features seven travel-size brushes from our best-selling Essential and Premium Kits.Each kit was designed to represent the beauty and excitement of the city it is named after. The brushes come in an innovative and functional travel -size container that turns into two brush holders to keep you stylish and organized of the go.



Четките , които аз харесах, разглеждайки снимки и четейки публикации, са  комплект London , Sigma Professional Brushes .

Ето какво пише Sigma конкретно за този комплект:
London features unique gold ferrules and chestnut handles, representing London's poise and elegance.


Комплектът Лондон претендира за 18 к златно покритие (дрън-дрън) и е с около 30 usd по-скъп от другите.

И така да видим какво представлява:



1.Първата четка Large Powder F30.

Описанието от Sigma:
Fluffy and round tip. Suitable application of powder products on face or body. Natural bristles.


Моите впечетления:
Четката е остра към кожата на лицето, предполагам, че това би довело до раздразнения при по-чувствителна кожа. От нея падат косми, които затова пък здраво се залепват за кожата на лицето ви.

Линеенето на четката, за която от Сигма не са уточнили видът косъм, е постоянно и неизлечимо - миене, къпане, ресане, нищо не помага.

2.Втората четка Duo-Fibre Powder/Blush F15.
Описанието на Sigma:
Medium-sized tapered  brush. Widely disperses highly pigmented or mineralized powders.Blend of natural and synthetic bristles.


Моите впечетления: 
От тази четка също падат много косми. Линеенето на косъма и отново остава постоянно и неизлечимо.
Освен това F15 е  твърде малка , космите и се огъват и това я прави трудно контролируема , лесно се слепва от фдт и кремообразни продукти и определено не разнася добре такъв тип продукти, но за сметка на това щедро и обилно ви обсипва с косми.
Надписът на дръжката се изтрива бързо , непропускайки да остави грозни следи след себе си.



3.Третата четка Small Contour - F05 
Описанието на Sigma:
Ideal to apply , blend or contour powder products. The softly rounded dome tip smoothly blends color into the fase.Natural bristles.

Моите впечетления:
И от тази четка също падат много косми. Отново линеенето е постоянно и неизлечимо.
В крайна сметка след като използвате и трите четки вие получавате едно солидно и разнообразно окосмяване на лицето и толкова.

Явявате се пред съпруга си със внимателно направен грим с тези четки и буквално виждате как на лицето му се изписва мисълта - "хм, странно, тя нямаше брада преди половин час...а и нямаше брада, когато се женех за нея."




4.Четвъртата четка Large Shader - E60
Описанието на Sigma:
Flat shape is ideal for application of cream formulas and eye shadow primers.Natural bristles.

Моите впечетления:
Четката е доста твърда, остра и груба. Също така не е гъвкава и е прекалено голяма.
Учудващо, но тя не страда от косопад.

5.Петата четка Small Tapered Blending - E45
Описанието на Sigma:


Small domed brush with highly tapered  tip. Versatile, this brush can be used to precisely apply and blend
intense color  to the crease area.Natural bristles.


Моите впечетления:
Четката е твърде груба за финната кожа около окото.

6.Шестата четка Tapered Blending -E35 
Описанието на Sigma:
Fluffy, long-bristled brush with tapered  tip, ideally used to apply and blend color to the crease area and to soften harsh edges.Natural bristles.

Моите впечетления:
Тази четка е аналогът на Sigma на знаменитата 217 на MAC.
Тоест и двете са tapered blending и приликите свършват дотук.
Е35 на Sigma е неудобно по-голяма, по-твърда, доста негъвкава и склонна към сплъстяване.
Учудващо не страда от каквито и да е било форми на косопад.

7. Седмата четка Eye Liner - E05
Описанието на Sigma:
An extra fine - tipped brush, that delivers a precise, firm, even stroke to line the eyes.Synthetic bristles.

Моите впечетления:
Отново твърде груба и плашещо остра  четка.


Не е тайна, че Sigma  имат сътрудничество с бюти блогери, а също и с ютубъри, предимно американски.

В резултат на което четките на Sigma са популярни сред бюти блогерското общество и можете да попаднете на много публикации в които авторките описват колко са добри тези четки и как няма да можете да се гримирате (свястно) ако не разполагате с поне минимален набор от четки точно на Sigma. Обикновено в края на тези публикации ще намерите и заключителна фраза за оптималното съотношение между цена и качество, както и директен линк към онлайн магазина на Sigma.

Въодушевени натискате бутоните "checkout" и "order"(както направих аз, блондинката), и с пристигането на вашите четки от Сигма почват и вашите разочарования ( обобщавам, защото при мен историята се повтори както ще видите по нататък).

Първата неприятна изненада е, че след като сте заплатили една доста сериозна доставка с USP пратката пристига на митницата, а там ви чака несговорчив митничар , много документи за попълване, прилично мито, а  също и ДДС. Трябва да спомена, че точната стойност на доставката остава изненада до последния момент на чекаут-а в сайта на Сигма, което също е некоректно и бих препоръчала на Сигма да дава инфо за доставката, още повече, че ползвайки USP цената на доставката никак не е малка.

Втората неприятна изненада идва  от качеството на самите четки, които да не забравяме, че през това време на покупка, транспорт и получаване някак неусетно и тихомълком са придобили цената или даже я надвишават на един съвсем приличен травъл комплект четки от Диор или Шанел ( цената на травъл комплекта на Шанел е 179 лв.).
Качеството на Сигма обаче е на светлинни години по-ниско от това на Диор и Шанел - съжалявам, но е така.
Да припомним, че by default купувайки четки на Сигма вие имате предвид явно по-бюджетен вариант, а не цени за Диор и Шанел, с качество много по-ниско дори от това на най-бюджетните брандове.


Четките , които аз си харесах, разглеждайки снимките и четейки публикации, комплект London , Sigma Professional Brushes  бяха промотирани като луксозен травъл и професионален вариант. Това е и което ме привлече в него - думите луксозен и професионален. Удобни, професионални и луксозни  с 18 каратово златно покритие и дръжки от кестен - но както обича да казва незабравимия Стоичков това се оказа "дрън-дрън". Точно такъв звук издава и тенекията, която ви връзват от Сигма с покупката.

Комплектът съдържа 7 броя професионални четки - 4 за очи и 3 за лице, които по думите на Сигма са толкова луксозни, че напомнят на четките на Том Форд. (след тази реклама и след всичко преживяно с четките на Сигма все още ме е страх да си поръчам четки на Том Форд - ами ако наистина са като тези на Сигма?!?!)

От целия комплект единственото полезно и все пак използваемо  нещо остава тубата в която са четките.

Комплект London Sigma Professional Brushes струва 89 usd, доставката до България е с  USP и се движи между 30-50 usd,  митото съответно се движи от 20 до 30 процента от стойноста на пратката към която стойност се добавя и транспорта , а ддс-то е 20 процента отново от стойноста на пратката плюс транспорта.

 Kъм четките бях поръчала и огледало Marilyn Monroe  - Sigma Makeup Hollywood Glamour Kit "Something About Marilyn", което пристигна отделно и към него съответно бе приложена същата процедура - доставка, митничар, документи, мито, ддс. А ето го и него:



Това мини огледалце, аз не успях да го затворя - ключалката му беше счупена, затова пък много бързо го видях разлепено - мисля, че огледалцето се разлепи още на второто ми поглеждане в него - не съм го изпускала и не съм го хвърляла.


Огледалцето се нарича Marilyn Monroe, защото в точно такова тя се оглеждала за да си поправи червилото, това е рекламата на Сигма  - е, то явно не търпи друга освен великата ММ да се оглежда в него и види ли чужд фейс моментално се разпада.Евтиното лепило използвано за огледалцето и видно на снимката дори няма да коментирам.
То бе поставено в един наистина много хубав, мек и подплатен, красиво червен сатенен несесер за грим, в кадифена торбичка и съответна опаковка.


Трябва да кажа, че историята с огледалцето придоби щастлив  край благодарение единствено на сръчните ръце на съпруга  ми, който залепи огледалцето и поправи ключалката му и сега то ми служи много добре и буди завист с красотата си в приятелките ми, които не знаят цялата предистория на ремонтите му.



Представата ми за качество на един продукт  обаче НЕ Е  в наличието на каквато и да е била необходимост продукта първо да бъде ремонтиран от купувача или от неговите близки за да стане годен за ползване.

Четките на Сигма от луксозния травъл комплект Лондон, за съжаление, дори не подлежат на поправка или ремонт и затова ще отидат в кофата за боклук. 


Като цяло качеството на продуктите на Sigma не ме удовлетворява.

Това е моето мнение за описаните продукти на Сигма. То е лично и отразява моите представи, впечетления и изисквания за качество.

И моята оценка:

Оценката ми за четките на Sigma е минус 10, защото те са пълен антипод на всичко на което аз бих дала 10.

За огледалцето Мерилин Монро на Sigma не давам оценка, защото без намесата на съпруга ми то нямаше да бъде използваемо, а след тази намеса вече ми се вижда твърде прекрасно, но това се дължи на съпруга ми, а не на Сигма.
 

9 коментара:

  1. Жалко, че си останала толкова разочарована след всички препятствия. Аз лично имам 3 четки на Сигма, избирани внимателно по положителни отзиви и поръчвани от европейски препродавачи на марката (естествено, с голямо оскъпяване, но пък спестяване на другите главоболия): плоското кабуки F80, пенсил четката E30 и въпросната заострена четка за очна линия E05, която имам в розовия къс вариант за пътуване и която ми беше подарък към едната ми загубена поръчка. И от трите съм много доволна и си ги ползвам ежедневно. Аз лично с E05 се справям по-лесно, отколкото със скосена четка за очна линия, но предполагам, че това е въпрос на навик и предпочитания. Споделям мнението, че са по-нискокачествен вариант като цяло и предвид трудностите по сдобиването с тях, усилията просто не си струват. Поздрави, Мила

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Казала си го много вярно - наистина не си струват нито парите, нито усилията по придобиването им.
      Човек остава с впечетление гледайки клипове в you tube или четейки публикации в някои бюти блогове, че тези четки са нещо изключително, което трябва да имаш обезателно
      Не, не е така - четките са посредствени меко казано и са очевидно от евтини материали дори когато се рекламират като скъпи и ексклузивни както е случая с Лондон сета.
      Реклама и пиар без никакво покритие в качеството.
      Разочарована съм много, защото ако нещо мразя - това е да ми се лепят косми по лицето, а това с тези четки е абсолютно гарантирано.
      Четката е05 и аз я имах като подарък в къс розов вариант в два броя, защото ми бяха сложили подарък четката е05 към огледалцето и още една към комплекта Лондон. Подарих ги на приятелки, но не съм питала за отзиви.
      Благодаря ти за коментара.
      Поздрави:)

      Изтриване
  2. Ужас. Останах без думи.. очаквах, че поне нещо положително ще има, хаха. :))) Те дори и на снимки изглеждат ужасно, а не ми се мисли щом са груби и пускащи косми на живо.. Аз също мразя косми, имам и чувствителна кожа и само като си представя всичко описано от теб, настръхвам. :)) Доста жалко, че са толкова прехвалени, без никакво покритие. Това си е срамота за марката, но браво и на ПР-ите, които явно си вършат добре работата. :D
    Огледалцето много ми харесва и браво на мъжа ти, че е толкова сръчен и го е поправил. :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина бе разочароващо, а и обидно някак.
      Благодаря за коментара , Слънчева:)

      Изтриване
    2. Много се радвам, че си поддела подобна рубрика, защото имаш много красиви и мечтани продукти :) Аз лично, всеки ден проверям блога ти и чакам цветни снимки и коментари на хубавата ти пролетно шанелска колекция. А относно четките, още на снимката ми изглеждат потресаващо евтини и грозни. Жалко, защото има евтини продукти, но използваеми и ефективни, а явно тези четки, не са от тях.

      Изтриване
    3. За утре съм ви подготвила ревю на палитрата Кадрил от пролетната колекция на Шанел:)

      Изтриване
  3. Extra ones tends to be purchased by investing advanced money.
    As my writing speed and success improved I realized that I was not technically utilizing back
    links and comments to improve the business of my writing.
    Fun fact: Wright and Pegg decided on the film's running time before
    writing it's film's screenplay.

    My weblog ... dragon city hack

    ОтговорИзтриване