"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

сряда, 5 февруари 2014 г.

Нови книги от Barnes&Noble

Когато навън е такъв студ обожавам да си бъда в къщи и да се заровя в някоя мъдра и дебела книга.

Любимата ми книжарница ever, forever, въобще и изобщо е Barnes And Noble - във всеки американски град в които съм пребивавала винаги първата ми работа е била да намеря къде има Barnes and Noble .

Barnes and Noble са разкошни книжарници, всичките са огромни, блестящо заредени, климатизирани, с много уютни  и удобни кресла, прекрасно осветени, много лъчезарни и приветливи.
Там се сервира страхотно капучино и разкошен морковен кейк .




Моите любими са:
 Огромната,  но невероятно огромна Barnes&Noble  в Балтимор, стилната и шикозна Барнс на 82nd &Broadway, New York  и няколко в Бостън и Филаделфия.

В тези книжарници можете да прекарате цели дни, не! цели седмици и месеци в четене. И никой няма да ви кара да купувате нещо. Ако искате купувате, а ако не искате не купувате. Има хора, които идват всеки ден в Барнс и четат без да купуват. Те не могат да си позволят да купуват - книгите са скъпо удоволствие, особено ексклузивните и колекционерски издания ( така например първата отляво, която виждате на снимката Hans Christian Andersen - The Complete Fairy Tales and Stories е 298 долара). Но в Барнс никой не кара никого да купува. Намирам това за страхотно демократично. Уви, в България въобще не е така, а май и в Европа точно този фин стил в книжарниците липсва.

Тези дни се сетих за уюта и ренесансовия дух в тези книжарници и усетих колко много ми липсват - така че посетих сайта  http://www.barnesandnoble.com/ и си избрах страхотни библиографски издания, които виждате по снимките - книги подвързани в истинска кожа, гравирани и отпечатани на луксозна хартия с позлатени краища - пиршество не само за ума, но и за сетивата.
Ето ги:



Обичам Киндъла си, но истинската книга е нещо съвсем друго - мириса на хартия, шумоленето на листата - всичко това е абсолютно незаменимо. А когато това е и  библиофилско издание тогава всичко става специално. Защото книгата не е само текст. Тя е преживяване.

Едгар Алън По звучи по различен начин в това издание.




Джейн Остин също.


Поръчките пристигат много бързо и директно у дома. Книгите са много добре опаковани и няма никакъв риск да бъдат повредени при транспортирането.
Така че ви остава да си направите едно капучино, да се настаните удобно в любимото кресло и да четете, четете и четете...ох, има ли нещо по-хубаво от това?
A това е любимата ми чаша за кафе и капучино - тя е огромна -  купих си я от Barnes&Noble  82&Broadway.
Декорацията и възпроизвежда стенописите в тази книжарница  - надявам се разпознавате ликовете на Набоков, Оскар Уайлд, Джойс,Марк Твен. Киплинг, Елиът, Шели и други.
За съжаление чашите на Barnes & Noble не могат да бъдат поръчвани онлайн.
Те са специфични за някои от по-големите и по-емблематични Барнс и могат да се вземат само от място - например тази чаша на снимката може да се купи само от Барнс на 82 и Бродуей в Манхатън, Ню Йорк.
 От никъде другаде:)
Аз днес  няма да правя нищо друго  - само ще чета. Ще си направя едно капучино в огромната ми барнсендноубъловска чаша - и ммм.... пълен рилоуд. Пожелавам същото и на вас:)
Приятно четене!

А вие харесвате ли Barnes & Noble? Кои са предпочитаните ви книжарници? Обичате ли библиофилски издания и държите ли да четете книгите по този начин?

3 коментара:

  1. Аз много обичам да чета. Ама всичко ! И науна литература , и художествена , и духовна. и .. абе каквото има написано :) . Тук , където живея има 2-3 по- големи книжарници , т.е една голяма и останалите не толкова , но доволно заредени. Нямам колекционерски книги ., Пазя само тези , които искам да препрочета (т.е. не съм осъзнала напълно) и научната литература ,и то съвременната. Останалите подарявам или продавам в Продавалник :) Установих, че книгата е нещото, което се продава най-бързо (за разлика от парфюм, дреха или мебел например) . Значи все пак на хората им се чете. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Aз си пазя книгите, независимо от проблемите, които притежаването на много книги създава.

      Изтриване
  2. Чудесно е това да имаш библиотека в къщи, но скъпо за мен - открих колко чудесна е Столична библиотека!

    ОтговорИзтриване