"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

неделя, 19 януари 2014 г.

Dior Trianon Spring 2014 - Beauty Shopping At Selfridges - First Looks

Здравейте прекрасни,
днес искам да ви покажа
първите ми пролетни покупки за тази година, а те са - основните хайлайти на пролетната колекция на Dior за 2014 - Trianon.


Пролетната колекция 2014 на Dior е вдъхновена отново от Версай, както бе и новогодишната Golden Winter, но този път колекцията е посветена на двореца Трианон.

Трианон е започнат по заповед на маркиза дьо Помпадур,
 фаворитка на краля (един от многото Луита ) , но е завършен при Мария-Антоанета - кралицата, която заради една кулинарна препоръка  - Нека да ядат пасти! - само няколко години по-късно е обезглавена. Затова моля ви, не карайте никого да яде пасти или торти! Това може да бъде изключително опасно за вас - ето на какво ни учи историята.
Но да оставим дебелите книги настрана и да видим как е изглеждала самата Мария - Антоанета.
 Let Them Eat Cake! - естествено не го е казала на английски, казала го е на френски, но кой ли в днешно време говори този език.

Мария - Антоанета е искала да избяга от дворцовия етикет и да живее просто и природосъобразно, което за времето си е било равносилно на небивала  екстравагантност и своеволие.


"Ела, Леополд, да ми оправиш косата, защото народът ме освирква."
Леополд е бил фризьорът на кралица Мария - Антоанета, предизвикал е Великата Френска Буржоазна Революция , защото не правел прически по-ниски от метър - това много ядосвало буржоата.


Трианон е малък дворец, заобиколен от ферми, вятърни мелници и селца - всичко направено специално от краля за неговата любима кралица.  Така че по своята съшност и символика Трианон е европейския Тадж Махал, но много по-стилен.

Тази пролет Dior са избрали да посветят колекцията си на невинната ,красива, наивна и модерна Мария - Антоанета и нейното прекрасно убежище Трианон.
"Чух, че си продала диамантите си за да си купиш новата колекция на Диор, и макар, че те разбирам защо си го направила, според мен това не е било съвсем разумно - трябваше да си направиш бюти-блог и да изчакаш Диор да те направят свое рекламно лице. 
А ти бързаш!Ех, дъще!" 
Мария-Тереза, майка на Мария-Антоанета, в гневно писмо до нея.

Оформлението на колекцията Трианон обаче е направо невероятно , а цветовете са изумително красиви в типичния пленителен импресионистичен стил, така характерен за Диор.


Dior напоследък правят само шедьоври (като пиша напоследък имам предвид от създаването до сега).
Поръчах първите, най-спешни, абсолютни мъст хеви от пролетната колекция на Dior  миналия понеделник на Selfridges  и само след два дни, в четвъртък сутринта всичко бе при мен.
Разгледах  най-внимателно пратката и съм толкова очарована, че този път това ще бъде колекцията , която ще имам цялата  до нейната последна прашинка!Е може би и Notes de Printempes - не мога да я пропусна, нали:).
Дами, с удоволствие ви представям:

Dior Trianon Spring 2014
първа част
Dior 001 Favorite
това е звездния продукт на колекцията  - малък клътч  в две цветови композиции:
001 Favorite и 002 Coquette,
но засега по магазините е пусната само 001 Favorite:




















Три цвята сенки, очна линия и руж.

Тези клътчове, които Диор традиционно пускат всяка пролет, са нещо, което не бива да бъде отказвано на никоя жена.
Следват палитрите сенки 5 цвята, те са култови продукти в козметиката с доказани качества и Диор всеки път показват още веднъж, че го могат, могат и могат. 
Dior 5 couleurs 
 Trianon  Edition


 Dior  5 couleurs
Trianon Edition
234 Pastel Fontages










 Dior 5 Couleurs
Trianon Edition
 954 Pink Pompadour







Да видим ружа, който е от новата линия ружове на Диор:


Dior Blush Trianon Edition
Coral Bagatelle 763







Диор Трианон е най-добрата пролетна колекция, според мен, тази година и си заслужава всeки диамант, даден за нея.
 A ето и как бе оформено пакетчето от Selfridges:
доста по-скромно и семпло от Harrods, но всичко бе здраво и цяло и пристигна бързо
Това беше само моят първи поглед към колекцията Trianon, тепърва ще я разучавам,   ще се гримирам с нея , ще я допълвам и след това ще имате моите мнения и впечетления в отделни публикации за всеки продукт.

Ще ми е интересно да разбера -  а вие какво мислите за колекцията
Dior Trianon? 
Харесвате ли исторически личности като маркиза дьо Помпадур и кралица Мария -Антоанета,вдъхновяват ли ви архитектурни и културни шевдьоври като Версай и Трианон?
И също дали сте доволни от Selfridges?

A ето и backstage - строга работна атмосфера за правене на бюти снимки:)
Честно казано, понякога доста ме мързи да снимам , но този красив букет лалета оформен така интересно в бяла кошница и донесен ми от мила приятелка ме вдъхнови, иначе можеше да отложа снимането и показването на колекцията чак за март-април:)
 А тези лалета са за вас:)

Целувки:)

P.S. - A ето и самата колекция Трианон, която е за Европа и е съобразена с характеристиките на европейската кожа на официалния сайт на Диор
Dior Trianon Printemps 2014 

Давам този линк не случайно, защото виждам, че цари някаква неразбория и много блогери включително и Темпталия публикуваха суотчове на палитри, които ги няма в Оригиналната Трианон колекция на официалния сайт на Диор.
Палитрата Dulcine? - Това е предложението на Диор изключително за азиатския пазар и то е съобразено със спецификите на един друг тип кожа, характерна за този пазар.

Искам да поясня също, че аз коментирам само европейските колекции на брандовете, тъй като съм европейка, кожата ми е бяла и нямам никаква представа от другите цветове кожа и техните особености.

2 коментара:

  1. Отново показваш големи красоти.
    Големи суперлативи чета за продуктите на Диор, дано някой ден имам възможността да се докосна до тях.
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, сигурна съм, че ще си купуваш цели колекции:)
      Умно момиче като теб винаги ще успее.

      Изтриване