"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

вторник, 2 юли 2013 г.

Новата тема за грим конкурса Бъди Грим Звездата на The Beautty And The Fashion

Здравейте, прекрасни,
много се извинявам за забавянето, което се случи, но последните седмици бях в Италия и  на 1 юли, а и 2 юли до този час въобще не можах да се добера до интернет, освен да хвърля бегъл поглед, но не и да пускам теми и публикации, тъй като бях в непрекъснато движение, което включваше и няколкократно летене със самолетите на Alitalia.
Вече съм отново в България и почти веднага се метнах на компа:))) 
Не съм ви забравила:))

Новата тема трябваше да бъде обявена на 1 юли и затова е пряко свързана с тази дата, на която рокаджиите посрещат слънцето, слушат рок  и се празнува Джулай.
Затова и новата грим тема ще бъде лекичко рокаджийска:)))).


Те са не само рок -легенда.
Тяхният грим е легенда.
Единственият грим в света, който има регистрирана запазена марка.
Те са:
"Завинаги" в изпълнение на рок-групата и цял симфоничен оркестър, всички гримирани:)






Да , те са KISS!

Новата, четвърта тема на грим конкурса Бъди Грим Звездата е:

Бъдете KISS!
Може да интерпретирате и четирите визии, може само една.
Както решите.
Наградата за този етап ще бъде професионален грим на Kryolan.
Успех!
Чакам вашите рок визии , трансформации и интерпретации на мейл:
до 12 юли включително.
Малко по-късно днес, очаквайте и кой печели етап Одри Хепбърн.
А тези дни и разкрития относно наградите на победителките за двата последни етапа - Лана и Одри.

:))


20 коментара:

  1. Уааааа, това е една от най-любимите ми рок-банди! Gene Simmons here we comeee :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Огромно предизвикателство! Шапка свалям! Нямам думи...:) \m/

      Изтриване
    2. Много се радвам, че темата ви харесва - аз я бях замислила още от началото и много се опасявах да не ви отчае с трудоемкост.

      Изтриване
  2. Ураааа!Супер тема, особено за фен на KISS като мен :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, така ли?:)))Давай да видиме тогава!

      п.с. - и аз съм техен фен, а пък песента Създаден съм за да те обичам още я слушам :)))

      Изтриване
  3. Абсолютна изненада! Никога нямаше да позная, че това ще е новата тема. Определено ще бъде интересно да се направи. (:

    ОтговорИзтриване
  4. Оооо! Страхотна тема! Поздравявам те за нея и нямам търпение да измисля визия и да видя и визиите на другите участнички!

    ОтговорИзтриване
  5. Това ще бъде интересно :) И определено отново е оригинално :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ухааа! За мен това ще е най-трудното предизвикателство. Ще бъде много интересно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))Знам аз , че най не искаш грим на мъж, а тук цели 4.:)))Но ще се справиш, няма да се даваш:))

      Изтриване
  7. Здравейте,чета блога редовно и пиша за първи път коментар,защото определено съм разтревожена от това,което се случва тук.Блогът беше много хубав и позитивен,зареждащ със слънчева енергия.Но какво се случва напоследък?Водещата на блога Светлана явно се отказа от светлината,която носи в името си.С това изразявам само личното си мнение и становище с най-добри чувства.Мисълта ми е за тъмните теми,които дава за изпълнение в така наречения конкурс за грим.Моника Белучи и Одри Хепбърн бяха светли теми пълни с красота.Лана Дел Рей спорен образ,балансиращ на ръба между грозното и приемливото.Всичко дотук можеше да бъде макар и трудно преглътнато.Но последната тема е ужасяващо вулгарна и цинична.Който се е интересувал знае какво означава името KISS,никаква целувка не е,а грозна абревиатура от Kings In Satan's Service.Това е една отвратителна банда,която не става въобще за нищо,нито музика,нито спретнат външен вид.Искам да помоля водещата на блога веднага да отмени тази грозна тема и да даде нещо по-приятно,нормално,светло.Въпреки,че нямам голяма надежда,че тя ще се вслуша в моето мнение,защото вече писах на мейла и досега нямам никакъв отговор.Очаквам,че тя ще изтрие този коментар.Дано доброто в нея да надделее и Светлана да премахне този глупав и непонятен фон с тази грозна сатанинска група.Искам още веднъж да кажа,че пиша с най-добри чувства.Даже ще напиша и името си,за да не съм анонимна.Казвам се Мила Петрова.Живея в Силистра.Щастливо омъжена съм и съм вярваща.Четях този блог заради любовта,която имаше в него,но темите напоследък все повече ме изпълват с озадачаване.Дано моят коментар накара водещата на блога да се осъзнае и да върне не само старият дизайн на блога,а и старият му стил.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По принцип се въздържам да изказвам мнението си и да се намесвам в подобни диспути, но успяхте да привлечете вниманието ми. :) Току-що отрекохте една от най-великите рок банди на всички времена. Всеки си има право на вкус, аз например слушам хаус, но в същото време не отричам едно цяло направление в музикалната култура на миналия век. От друга страна това е конкурс за грим - ако смятате, че гримът може да е единствено красив и изпълнен със светлина, разгледайте снимки от последното издание на конкурса за гримьори от Италианския фестивал на красотата и прическата - темата беше "Ангели и демони". Аз вече направих своя грим за конкурса, след няколко дни ще имате възможност да видите как съм се представила, но не си мислете, че щом ще пресъздаваме рокаджийски чудовища, то задачата ни е била лесна! Позволявам си да говоря от името на всички участнички, тъй като тази задача изобщо не е за подценяване и може би повечето от тях също като мен са се сблъскали за първи път с фейс арт-а. Дали гримът е грозен или не, е въпрос на естетически разбирания, но вече зависи от желанието и усилията на гримьора всяка чертичка и детайл да бъдат правилни и точно нарисувани. Моля, не омаловажавайте усилията ни и следващия път може и да ви зарадваме с по-жизнерадостна тема. :) Мрачни или не, на снимките с грима на Кис се забавлявах супер много и не исках да го махам! Да, може и да сметнете моите снимки за цинични, но ако действително търсите любов и усмивки - ще погледнете на тях от забавната страна на нещата. :) С най-добри чувста и пожелания, Боби

      Изтриване
    2. Здравейте, Бояна.Бих искала да дам тук някои факти в подкрепа на моето мнение.Музиката може да се използва и за лоши цели.Напоследък много религиозни лица,специалисти и дори обикновени хора твърдят,че хард рокът,метълът и хип-хопът са вредни не само за физическото,но и за психическото здраве на човека.За пианото се смята,че облекчава напрежението в стомаха и черния дроб,а за китарата – че отпуска сърцето.Барабаните пък повишават имунитета на човек,но за стиловете хард рок и метъл учените смятат,че комбинацията между тези инструменти по-скоро вреди на слушателя.Това се дължи главно на децибелите при звученето на тези инструменти.Доказано е,че когато звукът от барабани "там-там” превишава 100 децибела,някои слушатели започват да припадат.Рокендролът и сродните му музикални форми са с около 120 удара в минута (2 GHz).В последните години набират популярност и музикалните направления, при които броят удари в минута достига 240 (4 GHz).Те преобладават главно в метъл музиката.Образно казано,това е директен удар по мозъка и стомашно-чревния тракт.Често заболяване при естрадните изпълнители е стомашната язва,както и болестите на сърдечно-съдовата,имунната и нервната система,което може да се свърже с обсъжданите параметри на музиката.
      Друго,смятано за отрицателно,въздействие на рок музиката е склонността й да разкрепостява психиката.Много хора твърдят,че тя освобождава сексуалната енергия и пробужда животинските инстинкти.Човек губи представа къде се намира,забравя моралните си ценности и започва да се държи по първобитен начин.Някои учени твърдят,че слушането на рок музика води до отделянето на т. нар. стресови хормони,които изтриват част от информацията в мозъка.Американски лекари начело с ученият Робърт Ларсън твърдят,че повтарящият се ритъм на бас-китарата влияе на гръбначно-мозъчната течност и на функционирането на жлезите, които регулират отделянето на хормони,както и на нивото на инсулин в кръвта.Същите учени наричат рока "музика-убиец" или "звукова отрова”,водеща до музикално пристрастяване.Според психолога А. Азаров „звуковата отрова” може да доведе до лудост. Той твърди,че хората,които са склонни към самоубийство,често пишат музиката си така,че несъзнателно обричат на гибел част от своите почитатели.Много от съвременните песни,според него,се създават от „звуци – убийци”,които могат да доведат слушателя им до смърт.Днес все повече учени се опитват да докажат,че рокът с всичките си подразделения води до разкъсване на молекулите на ДНК и има опустошително въздействие върху човешкия мозък.Същите тези учени твърдят,че класическата музика има съвсем обратен ефект.Те застават твърдо зад теорията,че рокът,хевиметълът и всички останали подразделения на тежката музика убиват съзнанието,вредят на сърцето и могат да доведат хората до лудост.
      С уважение към вашата наивност,девойко Бояна,публикувах тези факти.Нека водещата на блога прояви някакво уважение,искам да спомена,че все още нямам отговор на мейла,който и писах,дано поне тук не реши да трие моите коментари,които макар да нямам регистрация в Гугъл и водещата на блога да се отнася към мен като към анонимен подател,считам за полезни.Продължавам да се надявам,че този блог,който толкова обичах да чета ще върне розовия си облик.И че ще престанат да ми се зъбят от страниците разни космати рокери.
      Мила Петрова от Силистра.

      Изтриване
    3. Боби, благодаря за твоя страстен и нахъсен отговор. Гримът върху лицата на KISS e изкуство. А изкуството винаги е невинно , така мисля.

      Изтриване
  8. Здравейте,Мила Петрова:)Уважавам вашето мнение, макар, че то в действителност остава анонимно, тъй като не ползвате регистрация. В това интернет пространство, което наричам блог събирам всичко , което ми харесва и това е основния му принцип. Щом харесва на мен предполагам ще се харесва и на други.Аз харесвам рок музиката, а и KISS - смея да твърдя, че все още съм жива, здрава и цяла. Не ми липсват нито ръце, нито крака. Дори бях на тяхни концерти и това не повлия пагубно на живота ми:))Може би взимате твърде сериозно всичко, драга Мила, рок музиката е великолепно забавление и релакс. Аз нищо демонично и зло не виждам в Пол Стенли и Джийн Сийъмънс,името на групата е целувка според мен, а как бива тълкувано това вече не се наемам да изчерпвам като тема, защото предполагам е дълга. Но всяко нещо има толкова прочити и тълкувания, колкото и читатели и слушатели. Най-хубавото качество на света около нас е , че е шарен. Може би повече чувство за хумор не биха ви били излишни, а и прекаленият светец, мила Мила, и Богу не е драг.Благодаря ви, че четете блога ми и че така се вълнувате. Вярвайте ми, все още съм на страната на Светлината:)))С много добри чувства оставам и ваша.

    ОтговорИзтриване