"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

петък, 15 декември 2017 г.

Как тази година украсиха най-модерните елхи в света Карл Лагерфелд, Доменико Долче и Стефано Габана?


Нищо друго не повдига така настроението за предстоящите зимни празници както оригинално и красиво украсената елха. 

Затова в никакъв случай не се лишавайте от това удоволствие. Не пропускайте също и суровачките, защото всъщност украсения с пуканки, сушени плодове и разноцветни вълнени конци дрян е точно най-българския начин да се отправи искане към вселената за здраве, благоденствие и плодородие през следващата година. Разбира се, преди да започнете с украсите трябва да изчистите и подредите къщата до блясък:).
Цялата тази предпразнична суетня е удивително прекрасна и не само че няма да ви умори, а напротив ще допринесе за хубавото ви настроение.

Елхата се украсява до Бъдни вечер. Аз лично започвам с украсата още на Игнажден с който в България започват зимните празници. На самата Бъдни вечер слагам последните най-красиви и/или най-нови играчки и след това държа украсената елха до самия Атанасовден, който се счита от българския народ за логичен край на зимните празници.  

Традиция също е и да се пътува по зимните празници особено за Нова Година и поради това хотелите по празниците са нещо като своеобразен втори дом за много хора.
Затова в хотелите рождественската и новогодишната елха е от особено значение. И не случайно всяка година да украсяват елхите в най-хубавите хотели в света биват канени само най-видни модни дизайнери.
Такива като Карл Лагерфелд, Доменико Долче, Стефано Габана...

Вижте как най-великите модни дизайнери украсиха поверените им елхи тази година.


Карл Лагерфелд за Claridge’s, Лондон


Тази година за да украси елхата на ексклузивния лондонски хотел Claridge's бе поканен самият Карл Лагерфелд.
Преди Лагерфелд елхата на Claridge's бе украсявана от Джон Галиано, Кристофер Бейли, Албер Елбаз.
Авангардният и иновативен Лагерфелд смело окачи наобратно петметрова елха с корените.  Цялата елха е обсипана в сребърен дъжд и снежинки, всяка от които е ръчно изработена от специално подбрани германски майстори. И под обърнатия наобратно връх Лагерфелд постави иронична снежна преспа - земята все пак трябва да бъде на мястото си, отсече главният моден дизайнер на култовите брандове Chanel и Fendi.


 

Dolce & Gabbana за The Ritz-Carlton, Токио


И докато  в Claridge’s всяка година бива канен различен дизайнер, то The Ritz-Carlton в Токио вече втора година подред доверява оформлението на своята елха на сицилианеца Доменико Долче и на неговия съдружник и приятел ломбардиеца Стефано Габана.
Доменико Долче и Стефано Габана избраха елха с височина шест метра и я украсиха с брезброй стъклени топки, всяка от които е ръчно украсена от сицилиански майстори и художници.
Елхата е заобиколена от стандартни лешникотрошачки, ( между другото колко пъти през това Рождество се каните да изгледате Лешникотрошачката? Аз засега имам билети за три представления, но се надявам и на още.)
Всяка фигурка на лешникотрошачка е украсена по сицилиански маниер с плодове и цветя, характерни за така любимия и знаменит италиански вулканичен остров.
Финалният акорд на тази блестяща елха е огромен златисто светещ гирлянд с надпис -  Best Wishes Domenico & Stefano.


 

Beau&Bien за Le Royal Monceau, Париж


  Силвия Марешал от Beau&Bien заложи тази година на модерна LED-подсветка и на празничен минимализъм от бронзови украшения отново ръчна изработка за лобито на парижкия  Le Royal Monceau.

 

Vhernier за Hotel de Russie, Рим

В римския Hotel de Russie рождественската елха традиционно се поставя в легендарния вътрешен двор. За да бъде най-красивата тази година отговарят бижутерите Vhernier.  Те въобще не се поскъпиха да употребят  чисто истинско злато за 400 рождественски топки с най-различни размери. Само си представете, как си седите в градината на хотела с чай в ръка ( времето в Рим, а и нагорещените мангали, позволяват това да се случи дори и на Нова Година) и се любувате на отблясъците, които драгоценните златни топки хвърлят върху розовите стени на хотела-дворец.

 

Трейси Емин за The Connaught, Лондон

На площада отпред The Connaught издигат тази година 10-метрова норвежка елха  Украсата е поверена на художничката Трейси Емин, която я е украсила не с друго, а с поема за любовта - думите на поемата са изписани с неонови тръби, окачени на елхата.

Надявам се, че тази публикация ви даде много нови идеи и ви вдъхнови и развесели.
И не забравяйте, че духът на тези древни празници е в милосърдието и в любовта, в това да се повеселиш, но и да помогнеш и да направиш добро.
Светли и Весели празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар