"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 11 декември 2017 г.

Сезонът на лебедите



 За някои зимата е студ, мрак, сняг, безконечно стоене в задръстване, сол по улицата, хубава гледка от прозореца и евентуално чаша греяно вино на импровизиран коледен
 кой знае защо "немски" , макар да е в София , базар.

В по-добрия случай, но обикновено за много кратко, зимата е и планина, ски, барове и борове, борове и барове, и много шум и суета.

Това не са още всички лица на зимата.

Има и други и то съвсем изненадващи, като едно място в България, където зимата е с коренно различно лице ... меко, романтично, съзерцателно и някак вълшебно.

Там даже сезонът е друг. Сезонът на лебедите.



Зимата във Варна е сезонът в който идват всякакви птици за да зимуват точно тук и морският бряг става истинско птиче царство.
Обичам зимното море, мога да го гледам с часове, а когато дойдат и лебедите за сърцето и за очите ми настъпва истински празник.

Опитахме се заедно със съпруга ми да снимаме и запазим в образи тази невероятна красота, 
но вярвайте ми, няма фотография способна да предаде соления кристал на зимния морски въздух, безгрижния полъх на вятъра и радостта от близкото общуване с тези толкова красиви и благородни създания. 
Ако никога не сте посвещавали поне няколко дни от живота си 
да съзерцавате Черно море през зимата и да наблюдавате лебедите
съветвам ви да не лишавате душата си от това преживяване.

























снимки Йордан Димитров

Няма коментари:

Публикуване на коментар