"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

петък, 24 юли 2015 г.

Тоталното оскотяване на едно поколение за което няма нищо свято ли?

Какво трябва да правят майките за да бъдат майки:

 - а/ да печелят пари

- б/ да въртят кариера

или

 - в/ да си гледат децата ?


Майките трябва да си гледат децата.

Майките не свирят на цигулки по круизни кораби, докато децата им ги гледат непознати младежи.

Майките общуват с децата си предимно на живо, а не чрез вайбър, скайп или почукване с камъчета от пещера на пещера. Майките общуват с децата си на живо все едно в кой точно век от техническата революция сме.

Децата, които имат майки, не умеят да използват вайбър или скайп и то още преди да станат на три години.

Ако се налага да работят майките избират професия, която им позволява да са близо до децата си. И нямат претенции каква е тази работа - стига тази работа да им позволява да са близо до децата си.

Защото майките са избрали да бъдат майки.

Човек не може да има всичко. Не може да изпълнява всички роли. Не може да носи всички дини под една мишница.

И не бива. Защото когато изпусне дините това може да означава - дете на 3 години в медикаментозна кома в Пирогов, пребито от 18 годишни младежи със склонност към насилие, които е трябвало да му бъдат майки по заместване в рамките на три седмици.

18 годишни младежи с изявена и очевидна склонност към насилие е трябвало да бъдат майки по заместване на три годишно дете?
  
Тоталното оскотяване на едно поколение за което няма нищо свято ли?

Оскотяване?Един вид оживотноствяване ли?

Аз не знам  случай на вълчица, която поверява малките си вълчета на други за да ги гледат. Вълчицата първо трябва да бъде убита за да е възможно някой да се доближи до нея и да и вземе вълчетата.

Защото

Майките си гледат децата.

Все едно дали майките са вълчици, кучки, костенурки, лъвици, бяли лястовици или хора.

Има само едно същество, което оставя децата си.

Кукувицата.



Тоталното оскотяване на едно поколение за което няма нищо свято ли?

Не. Тоталното объркване на ценностите на едно поколение.

 най-добре се спи в прегръдките на мама дори и тя да е само рисунка с тебешир върху асфалта

на снимката - момиченце, чиято майка е починала я рисува върху асфалта
и заспива сгушвайки се в прегръдките и.





още по темата :

Пребитото дете на цигуларката - Мартин Карбовски

Сами или гладни - Мартин Карбовски

Пребитото дете с насилниците от месец, майката в чужбина

Интервю с проф. Надежда Гаврилова от Пирогов по случая

5 коментара:

  1. Майката вече е преживяла прекалено много, че да я съдим и ние, които не сме в нейните обувки. Отделно, че нещата пръвоначално бяха представени не така, както може би са били в действителност. Не може да говорм са оскотяване (което си е повсеместен факт), а същевременно да даваме за пример пак животни- има противоречие. Хора не са животни, нали така? Не смятам, че всичко е така черно и бяло: или работиш, или си гледаш децата и не си никаква майка. По тази логика можем да нападнем всички работещи майки, на които баби, лели и бавачки им гледат децата. Те също са направили избор. С тази разлика, че голяма част дори не са в такава тежка ситуация като майктата от тзи история. Но тях никой не ги съди.., някак нормално е. На изродите които сториха това, дали родителите им са били на кораби, или не? Очевидно са имали и майка и баща, но резултатът какъв е..? Всяка история има две страни. Просто мнение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Далече съм от мисълта да съдя когото и да е било, с тази публикация просто изразявам мнението и убеждението си, че преди да стане майка една жена трябва да опита поне да стане съпруга, тоест да намери мъж с когото да споделят общ мироглед и чувство. Преди да създаде деца една жена трябва да създаде семейство. А ако не може да създаде семейство трябва много отговорно да обмисли дали и стигат силите да отгледа сама едно дете. Детето не е сувенир, който поставяш на някой рафт и му се радваш отвреме навреме. Не бива също така едно дете да бъде използвано за да се доказваш на другите и на себе си. Едно дете е пълноценна личност и се нуждае от обич и уважение, а не от демонстрации.Като цяло мисля, че повече смирение ни е нужно.

      Публикацията ми е и в отговор на коментара на Карбовски по случая -" тотално оскотяване на едно поколение за което няма нищо свято",... дала съм линк.
      Коментар с който не съм съгласна. Не мисля, че сме оскотени българите, по-скоро сме обездушени.

      А за момчетата Александър и Патрик, които са пребили малкия, поверен на грижите им Христо -( толкова е странно и безотговорно да повериш на "грижите" на две момчета едно малко дете) та за тях двамата разбрах, че са деца на самотни родители - майката на Александър е заминала за Испания, първоначално се е обаждала, а после е престанала и не се е появила повече въобще. А за Патрик излезна информация , че е дете на самотна майка, че е бит и тероризиран от по-големите момчета в квартала, а майка му не е взимала отношение и въобще не се е интересувала от него.

      И нека не забравяме, че

      жертвата не е майката, а е детето, което все още лежи пребито в Пирогов.

      Него никой не го е попитал иска ли да бъде дете на самотна майка, иска ли да живее без баща, иска ли да бъде само, иска ли да бъде оставяно да го гледат някакви объркани младежи. Директно са го хвърлили в една враждебна и груба реалност.

      Изтриване
    2. За това съм абсолютно съгласна и аз: човек добре да обмисли нещата, преди да създаде дете. Но както знаем животът е странно нещо, планираш, планираш, пък вземе, че те чукне по главата Този, дето е горе :) Ако беше толкова просто...Едва ли има жена, която просто така взима решение да гледа дете сама, без баща и без подкрепа. Дете се прави от двама, нали така? Къде е бащата? Всички знаем 'какво трябва', но на практика всеки прави максималносто с възможностите, които има. И една подробност, от която произтекоха сума ти змии и гущери по адрес на майката: тя НЕ е оставила детето на тези младежи, а на бащата на единия от тях, когото добре е познавала и му е имала доверие. Какво се е случило след това, е съвсем отделен въпрос. Дано се възстанови напълно детенцето и майката да има по-леки дни от тук нататък..

      Изтриване
    3. Дано да се възстанови детенцето!

      Нека не звучи като осъждане, но 18 годишният Александър е живял с майката седмица преди да замине , а и по скайпа 25 дена се е виждало кой гледа детето, а и как. Така че не мога да приема, че е оставила детето на зрял човек, макар, че отново изборът на мъж за гледач на детенце е меко казано странен.Има неща в които мъжете обикновено са добри, има и неща в които мъжете обикновено не са добри. Аз лично не мога да си представя мъж да гледа добре малко дете - как ще му готви, с какво ще го храни, как ще го облича, как ще му пере дрешките, как ще му обува обувките, как ще го къпе, как ще му мие косата и т.н. - става дума за дете на 3 годинки. Ако жената беше избрала добра, мила баба, която е идвала при детето много пъти и бе съумяла да привлече две такива баби за да може да се варира според ситуацията, нямаше да мисля, че постъпката на майката е безотговорна, но в този случай оставам с впечетлението, че е постъпила много лекомислено и много безотговорно.Няма никакви оправдения за такава постъпка - не цигулки, не кораби, не пари, не милиони.

      Резултатът - тригодишно дете в кома го доказва.

      Изтриване