"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 13 юли 2015 г.

Dolce & Gabbana Alta Moda 2015/2016



10/11 july 2015

Portofino, Italy

Dolce & Gabbana Alta Moda 2015-2016

Винаги чакам колекциите на Dolce & Gabbana с огромно нетърпение, защото те създават най-ярката и живописна съвременна мода. Обожавам да гледам пряко и в реално времe ревютата, които те излъчват директно чрез сайта си, но за съжаление шоутата им за висша мода са затворени и се допускат само някои много редовни клиенти.

Въпреки това, макар и трудно информация за тези ексклузивни събития се намира тук-там за жадните за красота очи.

Ето какво открих за вас и този път:

Sasha Luss 10/11 july 2015 Dolce Gabbana.

В полунощ на 10 срещу 11 юли 2015 в малкото, но свръхмодерно, a и модно италианско градче Портофино е разцъфнала една приказна градина.

Там по дърветата са растяли дини, ябълки и пъпеши, а по ярко осветените пътечки се разхождали най-красиви феи,  облечени в невероятно прекрасни рокли.

Тази приказка е била създадена от Доменико Долче и Стефано Габана за показване на тяхната нова колекция висша мода. Ревюто е било максимално закрито, като този стил при показването на висшата мода на двамата италианци вече се превърна в традиция за ужас на поклонниците на тяхната мода и стил, които са с по-семпли банкови сметки и не могат да си позволят екземпляри от колекциите висша мода на бранда. Всъщност никой не знае какви са цените, но предвид традиционната ценова политика на бранда имаме някои смътни и твърде неоптимистични предположения за шестцифрени суми. Висша мода и то от Долче и Габана, не би могло да е иначе.

На тези ревюта се канят изключително малко журналисти, a поканените гости са само много, много редовни клиенти на Dolce & Gabbanа - това са шейхове, султани, кралски особи, филмови звезди, свръхбогати рускини, въобще хора, които не искат лицата им да бъдат снимани и чийто начин на живот е невъобразим. Във всеки случай  това, което ги свързва е, че те искат абсолютно всичко тяхно да бъде Dolce & Gabbana и то Alta Moda.


За разлика от класическите ревюта, които в същноста си са професионални събития, то ревютата на Dolce & Gabbana Alta Moda са истински празник, който продължава няколко дни през които шампанско се лее безспир като река...

По разкази на присъствали този път всичко е било толкова пищно, че гостите са останали с впечетление, че събитието е организирано от самия древногръцки бог на виното и веселието Дионис.
Плодове, море, жива музика и сатири, които се полюшват на окачени на дърветата обръчи са създавали фона на който световноизвестни модели като Sasha Luss и Kendall Jenner се разхождат в рокли, изпълнени в неповторимия дъхоспиращ сицилиански маниер.



"Исках този път границата между реалност и фантазия да изчезне" - признава Доменико Долче.

Доменико Долче и Стефано Габана

И казват, че е успял.

Самата колекция Dolce & Gabbana Alta Moda 2015/2016 е изпълнена отново в най-любимия стил на изящна свръхестетика, доведена до своя тотален апогей - стъпаловидни диадеми с включени паунови пера, рокли с орнаменти от цветя и плодове, които не са просто щампи върху фина коприна, а са бижута от ръчно изработени бродерии, дантели, златни филигранни крила на феи, кимона, чалми, бродирани кадифени костюми и брокатени палта декорирани със самур. Накратко, дамите за които всеки ден е празник определено ще намерят в тази колекция нещо свое.






3 коментара: