"

Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Dogs, Cats, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 18 май 2015 г.

Моите Впечетления от Магазините за Селективна Козметика в Италия - 1 част

Здравейте, прекрасни:)

Както ви бях обещала днес ще ви разкажа за някои магазини за селективна козметика в Италия.Ако ви е интересно продължете след прекъсването.В Италия присъстват всички големи вериги и брандове, като това предполагам не е изненада за никого:)))

Ще споделя впечетленията си от италианската Sephora и от парфюмериите La Gardenia.

Sephora e обхванала много добре Италия, като в Милано се намира най-голямата Сефора в Европа- по-голяма даже от тази на Шанз Елизе в Париж.  

Sephora Italy има хубав сайт - http://www.sephora.it/, който се рекламира като Sephora It - 24/7 - тоест може да поръчвате 24 часа 7 дни в денонощието. Както , знаете, има начин да ви бъде доставено всичко и до България:)

На сайта на италианската Сефора много лесно можете да видите къде се намират магазините в града в който сте в момента, да видите точно какво има заредено и да си поръчате то да ви се достави. Италианската Сефора предлага пълната гама на брандовете на Сефора - Too Faced, Marc Jacobs, Benefit, Bare Minerals и прочее всички такива брандове с ексклузивни договори със Сефора.


Обслужването в италианската Сефора е обичайното за бранда Сефора, такъв какъвто аз го разпознавам като бранд. То е любезно, учтиво, в случая италианско и съвсем леко делово. В Палермо Сефора има 6 магазина, като работят и доста мъже като консултанти. Даже в Сефората до Театро Масимо са само мъже, което аз намирам за силно позитивно, защото мъжете не се гримират и съответно не ползват тестерите не по предназначение:))). А и мъжкото мнение винаги е най-обективно и здравомислещо. Те също така не са натрапчиви, не гледат лошо и с подозрение и не те бият през ръцете, когато докоснеш някой продукт. Компетентни са и знаят всичко или почти всичко.
Клиентките с кученца са добре дошли в италианските Сефори и аз се разхождах спокойно без да ми се налага да вдигам Леонардо на ръце или още по-страшното: да го слагам в чанта.Това въобще да не те пускат с кученцето някъде си е белег за Ориента и в Европа никъде го няма. Навсякъде спокойно се движех из Италия с Леонардо и всички му се възхищаваха.
Освен това хората, работещи в италианската Сефора са коректни, в което се убедих за сетен път - пазарувайки в Сефората до Театро Масимо бях толкова уморена, че забравих да си взема рестото - двайсет евро и си излезнах щастлива. И какво мислите, че стана? Е, това е Сицилия все пак:)
Ще ви разкажа - Вървя доволна със сефорската торбичка, пълна с най - стремглави бюти ценности по площад Масимо заедно с Леонардо и по едно време виждам, че след мен тича запъхтян мъжът от Сефора, много разтревожен и по сицилиански темпераментно ми заявява още отдалеч - "Madam, you forgоt your ticket!!!!Госпожо, вие си забравихте вашия билет!!!!" - Брей, викам си, как успях да изтърся дори и самолетния билет в Сефора ( като си мисля за билета на Alitalia) и разбира се, веднага се върнах обратно. Оказа се, че не било билетът, а рестото ми. Италианците въобще не говорят английски и тази съчинена фраза се явява за тях нещо като лингвистичен подвиг. На касата ме чакаше друг сицилианец , който веднага ми връчи моите двайсет евро.

Очаквайте и отделна част за най-голямата Сефора, тази в Милано - просто тя заслужава повече внимание.Друг  магазин, който ми хареса бе
 Profumeriе La Gardenia.

На първата Profumeriе La Gardenia попаднах съвсем случайно, защото тя се оказа съвсем близко до Жардин Иглизе ( английската градина в Палермо), където ясно защо прекарвах с Леонардо поне един - два часа дневно.


Profumeriе La Gardenia са верига магазини за парфюми и козметика в цяла Италия и също са с много добре развита мрежа и ги има във всеки по-голям италиански град. Само в Палермо те са пет.
Брандовете, които се предлагат са разнообразни - като се почне от цялата гама на култовата и вечна италианска Pupa , мине се през много готините the Balm и се стига до Estee Lauder, YSL, Lancome , Dior, Sisley.  Като също така Profumeriе La Gardenia предлагат и цялата гама на рядко срещаната козметика от висок клас, любима на всички световни супермодели - Smashbox, която естествено не се внася в България.Магазините на Profumeriе La Gardenia са просторни, светли (с естествена дневна светлина) и най-интересното е, че имат много добре оборудвани тоалетни масички, снабдени с абсолютно всичко необходимо за разгримирване, освежаване, хидратиране и цялостен грим. Можете да се разгримирате спокойно със средствата там, да си сложите хидратираща грижа, каквато пожелаете, като можете да избирате от хай тестери, и без никой да ви безпокои да се гримирате с това, което сте избрали - било с тестери на Dior, било с тези на Estee Lauder, било на YSL, каквото решите - ако решите фюжън, фюжън, почистващо на YSL, хидрант на Естее, фдт на Диор, червило на Пупа, хайлайт на the Balm и палитра на Smashbox . Няма физиономии, няма неотворени тестери, няма крясъци "не пипай тестера!!!". Няма подмятания "не ползвайте тази четка, нито тази". Няма реплики "ами нямаме тестери, ох! и на това нямаме, а пък на това не сме и имали даже". Това, което много ми харесва за тези парфюмерии е че можете да станете сутрин , да си вземете душ и да отидете да пиете кафе и да ви гримират и въобще да се погрижат за вас цялостно.


Консултантките в Profumeriе La Gardenia са елегантни и  добре поддържани дами , много далеч от тинейджърската възраст. Облечени са в изискани, стилни и сдържани черни костюми с изящни фишута.
Това според мен е другия добър вариант за консултанти в магазини за хай селективна козметика. Мен лично винаги ме напушва на смях когато някое двайсет годишно момиче почне да ми обяснява за грижата за кожата.Просто е неуместно. В магазин на Kiko Milаno или Essence да, напълно приемам и 18 годишна консултантка, но там където има по-сериозна козметика за грижа за кожата, разбира се - не. Опитът винаги е по-важен от ентусиазма.

Ето я лятната колекция на Dior TIE-DYE, според мен заедно с SOLEIL  на Tom Ford и на Guerlain Terracotta in Coral and Pistachio , както и тази на Sisley са най-доброто за това лято
Е, за който се увлича от рисуване като мен.:))

От Profumeriе La Gardenia аз си избрах някои неща от колекцията на Диор за лято 2015, която знам, че въобще няма да се внася в България, и бях обслужена като богиня:) В България така са ме посрещали само в Нотос Галери, Ринг Мол, като дори аз бях изненадана от тяхното великолепно отношение.Разгримирах се с най-новите и модерни средства, сложих си хидратант по избор и се гримирах. Накрая ми беше направено 25 процента намаление, върху всички продукти, което бе приложимо при покупки над 55 евро, бяха ми дадени всички възможни тестери, подаръци и т.н. Какво трябва повече на една руса клиентка? Влизах за първи път в La Gardenia, но на следващия ден се върнах пак и после пак:) Преживяването е So charming!

Разбира се и в Profumeriе La Gardenia никой не ми каза нещо против, че съм дръзнала да се появя в магазина с кученце. Напротив предложиха ми да го пусна да ходи свободно и между другото това предложение го чувах навсякъде в магазините в Италия. Там такова нещо някой да ми се цупи, че съм с кученце няма.

Италия е Италия, какво повече да кажа.

А ето и сайта на Profumeriе La Gardenia .

Добре организиран сайт , функционален и полезен. Там можете да видите къде точно има парфюмерия Гардения до вас, ако сте в Италия, и да си поръчате грим урок със спецовете на Smashbox,  а те са наистина изключителни грим артисти.

Това е като цяло впечетлението ми от бюти шопинга в Италия - любезни, коректни, точни и европейци са италианците, включително и сицилианците в обслужването в магазините и по-специално в тези за хай-енд козметика. Няма грубиянщини, няма простащини, няма кокошкарски опити да те измамят с някое и друго евро.

Какво да кажа пък за магазините на летище Фиумичино, които са направо приказка и където има всичко, да, наистина всичко и тоалетните масички са заредени с  всички хай продукти от висока класа, като тези на La Mer  и La Prairie. Двата бранда имат отделни кътове обзаведени с тоалетни масички и можете да пробвате абсолютно всичко тяхно, стига да ви се пробва и да имате време. Затова ако сте изкушени, планирайте си дълъг престой на Фиумичино, аз все се каня и все нещо става и минавам шопинг алеята в галоп чак не, но в тръс ( а тя е много дълга). Разбира се, всички останали хай брандове Guerlain, Chanel, Dior, Armani, Estee Lauder, Dolce & Gabbana имат също отделни свои тоалетни масички, заредени подобаващо с всичко необходимо, и са невероятно красиви, светят от чистота и са приветливи. Специално този магазин ( той е нов) с многото възможности за проби и игра с грима на Фиумичино се намира срещу бутика на Braccialini, на 100 м от бутика на Dolce & Gabbana точно след като влезете от гейта, където обикновено спира Alitalia, когато идвате от София - така че е и много удобен.
И да не ви казвам какъв магазин на Armani Prive има точно до него - просто невероятен, а до него на Acqua di Parma. На борда на Alitalia също се предлага най-новото от Acqua di Parma и от Armani. Така че аз поне никога не бих изневерила на Alitalia.  
Alitalia е гостоприемна и към домашните любимци. Леонардо пътува прекрасно настанен в пътническата кабина до мен.

Виждам, че за Фиумичино и неговите богати шопинг възможности и потайности трябва отделна публикация. Ще я съчетая с публикация за Малпенса.Пишете ми ако искате такава публикация и я намирате за полезна за вас.


Влизах с Леонардо и в бутиците на Dolce&Gabbana .
Е, там направо полудяха по него, толкова го харесаха.
Никой не ми дигна вежди. Напротив. Едвам го отървах да не го унищожат от целувки.

В България, уви, засега можем само да мечтаем за подобно ниво на обслужването. И това не касае само великолепното отношение на италианците към домашните любимци, това е нещо, което абсолютно се подразбира, а всичко, цялостното тотално отношение. В италианците няма злоба. Има култура. Винаги са готови да помогнат. Много са amichevole и simpatico.

Ti amo, Italia!

А вашите впечетления какви са?


13 коментара:

 1. Пламена Димитрова19 май 2015 г., 21:25 ч.

  За Парфюмериите Гардения съм съгласна напълно, страхотни са.
  Час-два в тях са истински релакс.
  На мен много ми харесват и магазини Дъглас в Италия, а и у нас.

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотни снимки!Ще се радвам да разкажеш повече за пътуването с Alitalia , доволна ли си и как са като ценова политика?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Доволна съм много от Aliitalia, не са ценовия оптимум , но аз пътувам с доста багаж, твърди куфари и като капак и с Леонардо в пътническата кабина.

   Изтриване
 3. Аз съм била за кратко в Италия,но миланската Сефора не я пропуснах:)И аз искам публикация за пътуването, защото пак се чудя с кое да отида, този път до Флоренция..

  ОтговорИзтриване
 4. Смашбокс са много любопитни, чакам с нетърпение ревю за тях.
  Чела съм страшни суперлативи за всичко на смашбокс.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Малко съм заета тези дни и не смогвам със снимките, но максимално скоро ще направя ревю.

   Изтриване
 5. Да, за съжаление доста от магазините в България не са на необходимото ниво. Аз лично харесвам предимно Дъглас.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ще продължа с коментара, че натиснах бутона за публикуване преди да съм написала всичко, което исках да напиша.
   Само в Дъглас откривам чертите, които търся - чистота, вежливост, компетентност и възможност да тестваш продуктите.

   Изтриване
  2. Споделям мнението ти.

   Изтриване
 6. Много интересна и полезна публикация!Благодаря за нея!
  Чакам публикацията за Сефора , Милано.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Радвам се, че ти е било полезно.
   За Сефора , Милано скоро.

   Изтриване