"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

сряда, 6 юли 2016 г.

CHANEL HAUTE COUTURE FALL/WINTER 2016/2017 - 1


"Зад момичетата от шоуто, има още 200 момичета, които правят всичко, което момичетата от шоуто носят на сцената - това не е никак малко, нали? - и мисля, че ние трябва да покажем на публиката и тези момичета." - така Карл Лагерфелд аргументира решението си този път на ревюто на колекцията на Chanel Haute Couture Fall/Winter 2016/2017 да покаже и момичетата зад кулисите, тези които с ръцете си правят модата на Chanel.




Карл Лагерфелд пренесе в Grand Palais целия персонал от ателието на Rue Cambon—заедно с шевните машини, кроячните маси, топовете плат, материалите за бродерия и всичките специални инструменти и помоли всички да продължат да работят както обикновено независимо, че са на сцената и независимо че сред публиката на първи ред са актьори като Уил Смит.

Точно както някога в добрите стари дни, когато Coco Chanel e канила своята публика на ревю в нейната модна къща, само че този път модна къща Chanel отиде при своята публика.

И това не бе арт - инсталация, постановка за Бродуей или филмова продукция, а самите истински, действителни момичета зад кулисите - точно тези, които кроят, шият, бродират, които с ръцете си правят дрехите за шоуто "Висша мода" на Chanel.



Публиката на Chanel имаше невероятната възможност да проследи как се прави свръхсложната бродерия на някои от моделите "висша мода" на Chanel, как се пришиват припокриващи се пайети, как се зашиват истински изумруди и рубини и по този начин да се докосне до изключителния свят на Chanel.




























pictures VOGUE

следва втора част

Няма коментари:

Публикуване на коментар