"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

вторник, 23 декември 2014 г.

Гостува ни: прекрасната Ивета Ристанова от Sapphire Eyes And Rubin Lips

 Здравейте, 
с удоволствие ви представям новата рубрика 
на 
The Lady With The Little Dog  - "Гостува ни"
 Веднъж в месеца в тази рубрика ще ви представяме изключително интересни и красиви личности, журналисти,  блогъри и блогърки, поп звезди, певци, или певици, писатели, художници, хора на изкуството и ...т.н.
въобще хора, които са ярки, забележителни и грабват вниманието.
Като първи гост на  The Lady  за най-празничния и за най-вълшебен месец в годината 
поканихме 
изключително красивата и чаровна Ивета Ристанова, която списва
най-добрият български лайфстайл и бюти блог  
според 
The Lady With The Little Dog за 2014.

Ивета Ристанова наскоро се дипломира и завърши своето висше образование. 


 Ивета е истинска фея и магьосница с четката и боичките, било те лакове, червила или сенки.

Тя е толкова умела, че може да създаде най-хубавия маникюр буквално от нищото, а гримът е изкуство, което няма никакви тайни за нея.
Ивета освен това владее толкова добре думите и словото, че нейните непосредствени, обективни, непринудени и остроумни бюти репортажи
спечелиха коравите сърца на екипажа на The Lady 
и превърнаха Sapphire Eyes and Rubin Lips в най-любимият ни блог, който признаваме, четем всеки ден от кора до кора.  

Затова съвсем логично наша първа корица и първо интервю е с 
Ивета Ристанова

1. Идва Коледа, един от най-светлите празници в годината, разкажи ни за твоите традиции да го празнуваш?Кога украсяваш елхата? Какви неща приготвяш за трапезата? А за Нова Година? За теб това са тройни празници на Ивановден имаш имен ден?

Последните години за мен празниците се изразяват в купуването и опаковането на подаръци повече, отколкото в украсяване. Не че не обичам елхата и блясъка около нея, но не усещам да ми липсват и дори ги пропускам. Достатъчни са ми светлините из града. Разменянето на подаръци с приятелки ми стана традиция за Коледа и това ми носи по-голямо удоволствие. Изпращаме си колети и отварянето за мен е малък празник.


Не се мисля за домакиня все още и не умея да готвя, но всяка година на 24.12 правя баницата (като майка или татко я пекат) и евентуално помагам за подредбата на трапезата, приготвянето на някоя друга гозба.

За нова година ястията са повече от месо, така че тук съм пас. Ако съм у дома - украсявам масата, паля свещи, а ако съм навън с приятели - всичко е готово, когато отида.

На Ивановден винаги съм в домашна обстановка. Имаме много познати, роднини и приятели именници, логично всеки посреща гости, та празнувам в тесен кръг. С дядо ми Иван, на когото съм кръстена, майка и татко и някои познати обикновено. Приятелите ги черпя навън, а и за всички поводи процедирам така от години. Прекалено много работа отварям на майка и ми е забранила вкъщи да се правят купони. :)


2. Ти си един от най-добрите български блогери, кажи ни как реши да бъдеш бюти блогер?

Аз съм много критична към себе си по принцип и не мисля че спадам към най-добрите блогърки, имам още много да уча, но този комплимент може само да ме мотивира.

Идеята да водя блог дойде от факта, че купувам и ползвам много козметика, обичам да снимам маникюра си и по съвета на приятелки, с които се запознахме покрай това ми хоби. В началото не ги приех на сериозно, но след известно време си казах "Защо пък да не опитам?". Първоначално смятах да пиша само за лакове, в последствие обаче започнах да включвам и ревюта на всякакви продукти, а и по молба на читатали - outfit такива.
 Ивчето бе на разходка в Истанбул в краят на това лято 
прочетете завладяващия пътепис
тук 



3. Какво ти харесва в блогването и какво не?

Това е най-трудния въпрос може би. Като всяко нещо има и плюсове, има и минуси. Макар да ми е само хоби, аз го приемам като работа, като ангажимент и обещание към някого. А аз и в живота съм такава, че когато обещая нещо, с цената на всичко трябва да го направя. Искам всеки ден да пускам нов пост, но има моменти, в които нямам желание или готовност, почива ми се и съм в "творческа пауза". Това според мен е недостатъка. Плюс може би има значение за блогърките в чужбина, които се издържат от това и получават много от PR. За мен плюс в случая е да помогна на някой с мнението ми.


4. Маникюрът ти е винаги перфектен. Как го поддържаш?Кой е любимият ти лак?



Благодаря за хубавите думи. Маникюра ми е страст от много години вече. Май ще станат 8 скоро. Започнах да надничам в темата Лакове за нокти в подфорум Красива мама /бг-мама/ и в началото не бях никак добра. Ноктите ми изглеждаха детски направо, все едно не бях чувала за пила. Цапах се при всяко лакиране, овал никакъв и въобще резултата е далеч от този, който постигам в момента за двойно по-малко време. Нямам някаква тайна. При мен нещата се получават от само себе си. Не се уча от някого, а поемам сама по пътя и с доста проби, всичко си идва на мястото. Ще си позволя да направя и едно сравнение "добрия фотограф става такъв с много снимане, с много четене" и при мен важи същото - в случая " с много лакиране". Бавно, но славно смятам че намерих своето място и факта, че доста момичета си купуват лакове по моя препоръка, мои снимки; търсят ме за мнение е показателен. Всеки ден познати при„т.н.“ и искрено се възхищават на видяното, ме правят щастлива и ме мотивират още повече.

Много ми е трудно да посоча само един любим лак, защото обичам цялата си колекция. Въпреки това, затваряйки си очите и надявайки се другите ми любимци да не се обидят, ще кажа в духа на настоящите празници China Glaze Ring in the red . Всяка Коледа го нося и само тогава. Толкова бляскав, празничен и красив е, че си го пазя за този месец от годината и дори имам 2 бутилчета от него. Който го е видял, не си е спестил комплиментите. Макар да свършва бързо, съм си позволила да лакирам и 2-3 момичета с него. Когато ме помолят, немога да откажа.


5. Правиш прекрасни гримове, разкажи ни как овладя това изкуство?

И с гримовете при мен се случи като с маникюра. Много жени гледат клипове на добри блогърки/влогърки, посещават курсове, четат съвети и книги, но аз както винаги съм наобратно.Сама се научих. Преди години се правех на маймунче буквално, никакви преливки (качвах тъмния цвят на костта и ставаше мазало, породено от добра блендинг четка) и усет към комбинации. С течение на времето и по-точно последните 2 години, откакто се сдобих с четките на сякаш ми смениха ръцете. Не казвам, че умея много, но забелязвам разлика и доверието на близки и познати за поводи, говори за което. Карали са ме да отварям салон дори. Имам още да уча и ще работя за това.


6. Любимо червило?

Поредният труден за мен въпрос. Притежавам 65 червила, гланцовете не ги броя и си обичам да не кажа всички, но 80 % от тях. Много харесвам малинени и червени цветове. Все пак ще посоча едно, което нося през цялата година (подарък ми е от близка приятелка)и е от стара коледна колекция. Прекрасно ярко доматено червено. Издържало ми е дори на ядене. Не се събира и не подчертава недостатъци. Това беше и първото ми червено май. В началото ми изглеждаше оранжево и не посмявах да го нося, но когато го преоткрих, ми стана фаворит.


7. Любима палитра? Urban Decay Naked отива на всичко.



8. Включваш ли се в каузи за защита правата на животните?Какво мислиш за тестването върху животни с козметични цели?

За съжаление не. Много съм страхлива и не съм от хората, които се радват на животните. Нямам представа как се е случило, но дори от нашите кучета ме е страх. Изобщо щом видя някое животинче да се приближава към мен със страшен ход и нямащо намерение да ме заобиколи, започвам да викам и ме обзема паника. Кучета, кокошки... сигурно за някой е смешно, но това е положението. На баба ми петела ми е скачал като малка, но който посяга с крак - това получава. Помня чау-чауто, което имаше кака ми преди години. Прекрасно пухкаво бяло същество, като твоя Леонардо и ти иде да го изядеш.Влезнеше ли в стаята, се качвах по маси и столове и виках да го хване и изведе, защото умирах. Племенника й (тогава на 6-7 год.) за сметка на това, го яздеше като кон. Мислех че няма да оцелее това куче от толкова тормоз.

Не подкрепям тестовете и снимките в нета на „опитни зайчета“ ме е страх да отворя, побиват ме тръпки, но явно съм мазохист, защото все още не обръщам внимание на етикета и красивите опаковки или ефект/цвят ме карат да забравя като ги купувам. Напоследък се замислям и редуцирам мисля донякъде козметичните придобивки, но за в бъдеще ще се постарая да премина към по-качествена козметика.

9. Какво обичаш да правиш през свободното си време?

Снимам продукти и се занимавам с блога, ровя из сайтове и гледам суочове, фейсбук, гледам филми, лакирам се и не на последно място много обичам да слушам музика. Майка и татко ми казват, че ще оглушея някой ден.
ето този десерт ще опитаме с Ивчето като отидеме заедно в Истанбул през тази пролет:)
тя вече го е опитвала, но аз още не съм
10. А какво правиш в несвободното си време?

Чистя вкъщи, подреждам, пера.... не съм голяма и домакиня за пример, но майка ми се прибира вечер и за себе си успявам да се справя засега. Все още съм студентка, затова и чета, попълвам казуси в момента. Да си призная, писна ми от учене, но и работата от тук насетне сигурно няма да е лека, така че 4-те години редовно обучение ми бяха екстра. Сега идва по-трудното.

11. Как се организираш?

Аз се смятам за много неорганизиран човек, но имам спомени и случки, в които приятели и роднини са идвали у дома, молят ме да им дам нещо – отварям някой шкаф, вадя го и те казват „колко си подредена, знаеш кое къде си оставила и при нужда си го намираш веднага“. Всъщност май неорганизираността ми идва най-вече от трупането на много козметика, дрехи и подобни вещи. Затрупана съм в буквалния смисъл и напоследък ежедневно забравям кое къде съм оставила. С дни не съм успявала да открия нещо и сякаш в дън земя е потънало. Иначе си разделям на категории – летни/зимни дрехи доколкото мога, козметиката и лаковете също. Общо взето, ако намаля запасите ще е по-нормално положението.

12. Твоите ревюта са прекрасни, подари едно твое ревю на читателките на The Lady.

Последният ми маникюр беше с 2 прекрасни лака на от последната коледна колекция на Christian Dior Golden Shock 2014-2015 , а именно

Christian Dior Diorific Vernis 990 Smoky е много тъмен виненочервен крем, има суперфини сребристи шимър частици в него, но те се виждат само на силна светлина и от око на човек, запален като моя милост. Покрива идеално на два слоя. Дори може и на един, като тогава има лека прозрачност и се забелязва, че не е черен. Нанася се като масло и четката му е удобна, единствено може да ви се стори малка капачката за държане.Носи вамп усещане, красота!

Christian Dior Diorific Vernis 001 Golden Shock Top Coatе прозрачна база със златисти частици, които напомнят на нападали есенни листа и в същото време носят празнично настроение. Не е рядък и много лесно се вземат от шишенцето, така че няма да хабите нерви в ловене на частици и „редене“ по ноктите. Ако сте хванали по мънички, завършека е гладък, но по-големите парчета закачат леко и се налага да притиснете, за да залепнат хубаво за плочката. Аз ползвам плътен топ лак (и успявам да ги загладя, доколкото е възможно. Проблеми с дрехите и закачане по тях нямам, така че за мен няма недостатъци.

Двата в комбинация издържаха пълни 3 дни, като на 4-я започна да пада на парченца, обаче имах много работа и ръцете ми не излизаха от вода, което е и причината за това.

В заключение мога да кажа, че са идеални за подаръци и си заслужават дори само заради сладурските мини шишенца. За колекционерите и запалените като мен на тема маникюр, са задължителни. Диор знаят как да продават и глезят феновете си. ;)







12 коментара:

  1. Благодаря за страхотното представяне. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много е красиво Ивченцето, абонирана съм за нейния блог и много го харесвам, даже направо съм пристрастена.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Един от най-четивните и приятни блогове е нейният.

      Изтриване
  3. Прекрасно интервю, две от любимите ми блогърки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. мила Али.
      НО да те питаме ти къде изчезна от блог пространството след като пишеш толкова добре, а и си много красива и имаща какво да каже млада дама?
      Накратко - липсва ми блогът ти.

      Изтриване
    2. Толкова си мила към мен, Светлана! Благодаря ти за комплиментите. Работя върху създаването на един по-добре изглеждащ блог, където ще ми бъде удоволствие да влизам и пиша непрекъснато. Имам ред идеи за рубрики, така че надявам се съвсем скоро да те спечеля отново като читател :)

      Изтриване
  4. Охо, каква гостенка имало тук!!! Любимото Ивченце! :)))
    Поздравления и на двете за прекрасната идея! Беше ми много интересно да ви чета!

    ОтговорИзтриване