"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Chanel Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour #337 La Flamboyante

Червените червила никога не стигат, нали?

Днес ще ви представя коледното предложение за червено червило на Chanel за тази година, част от празничната колекция за 2014:

Chanel Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Color 
# 337 La Flamboyante
 PLUMES PRÉCIEUSES DE CHANEL 2014

ОГНЕНО , ЯРКО, ЗАВЛАДЯВАЩО И ЛУКСОЗНО
ТОВА Е НОВОТО ЧЕРВИЛО НА CHANEL
НАРЕЧЕНО НЕ СЛУЧАЙНО La Flamboyante
А сега по -подробно:
Червилото се отваря както всички червила от серията Allure на Chanel с леко натискане върху златното лого на Chanel. Oт другата страна са отбелязани името и номерът на червилото, видът и серията, както и срокът на годност след отваряне - 18 месеца. Затваря се с леко щракване.



Опаковката е в така добре познатото лаконично черно и златно, характерно за Chanel.


Цветът
В зависимост от осветлението цветът е хамелеон. Варира от оранжево-червено до коралов. Изменчив и капризен като истинска лейди.

В действителност е абсолютно класически червен отенък, който напълно оправдава своето име. Ярко, огнено червило.
Това е нюанс, който може да бъде носен само от смели дами, които искат и могат да бъдат център на внимание.
Характерно за колористиката на Шанел е че цветовете са композирани перфектно и независимо от нюанса те са винаги комплиментарни за почти всяка кожа и всяко лице и това е най-удивителното и най-голямото достойнство на Шанел в козметиката. Изумена съм как го постигат, но фактът е факт.

Текстурата на червилото е матова без абсолютно никакъв намек на шимер или гланц, покритието е точно такова каквото е написано - кадифено, еднородно и плътно, и това е още едно от многото основания да харесвам Шанел - те винаги изпълняват своите обещания - написано е кадифено, значи ще стои и ще се усеща точно така върху устните - кадифено.
Можете да използвате четка , но червилото спокойно се нанася по класическата схема без проблем - от гилзата направо на устните.
Дали ще очертаете с молив или не също не е от решаващо значение.
Удобството e характерно за козметиката на Шанел.
Трайност - като всички червила от този тип Allure Velvet на Шанел, трайността е шокираща - 5 часа. 
Червилото не се разтича и не се събира.
Препоръчвам обаче да не го поправяте след 5-те часа, а да го свалите и да го сложите пак.
Както всички такива червила, матови, и това червило ще бъде особено безмилостно ако устните са ви неподдържани, занемарени, сухи или напукани. И ще извади всичко на показ.
Така че ако искате да носите червило от този тип трябва да се погрижите  за устните си - средствата са много - скраб, хидратация и какво ли още не.
Аромат: Почти не доловим, много слаб, а самото червило по никакъв начин не се усеща и не тежи на устните ви.
Грамаж: Червилото е в опаковка от 3,5 гр.

Сравнения и суочове

Избрах да сравня първо с две други червени червила на Шанел - миналогодишното коледно и традиционното червено:
Chanel Rouge Allure Velvet #337 La Flamboyante
Chanel Rouge Allure Velvet #317 La Precieuse
Chanel Rouge Allure #96 Coromandel 


 Вижда се ясно разликата в текстурите и финишите на Chanel Rouge Allure и Chanel Rouge Allure Velvet - Coromandel има сатенен завършек, докато La Flamboyante и La Precieuse чисто матов.
Както и разликата в цветовете - La Flamboyante е доматено червено, огнено, La Precieuse e хладно и има синьо в себе си, а Coromandel e по-тъмно и керемидено.

A ето и сравнение и суочове между трите водещи празнични червила 2014  , разбира се всичките са червени:
Chanel Rouge Allure Velvet #337 La Flamboyante
Tom Ford Lip Color Matte # 07 Ruby Rush
Dolce&Gabbana Тhe Lipstick Collector's Edition #133 Real Red







Най- близко е Tom Ford с новото си матово червило Ruby Rush и като цвят и като текстура и като финиш - за него ще има отделно ревю.
Най-далече и най-различаващо се е новото червило от празничната колекция на Dolce&Gabbana - то е уханно, сатенено и хладно Real Red - за него също ще има отделно ревю. 

И за повече изчерпателност:
Chanel Rouge Allure Velvet #337 La Flamboyante
Sisley Rouge A Levres Hydratant Longue Tenue #L25 Rouge Geisha
Dior Rouge Haute Couleur Longue Tenue Diorific # 039 Lady

Очаквах червилото на Сисли да се доближава повече, но сравнението показа, че Гейша на Сисли носи много повече син подтон в себе си, а Диорифик на Диор има кафяви отенъци.


Цена на Chanel Rouge Allure Velvet La Flamboyante:
64 лв.в българската Sephora/26 GBP в Harrods/32,99 euro в Douglas DE Не мога да изтъкна цената като недостатък въпреки, че доста български блогерки точно тук търсят недостатъците на Шанел. Луксът е традиционно скъп, предполагам, че това вече не е нещо неочаквано.
Cruelty Free: Червилото е произведено във Франция и би следвало да е подчинено на изискванията за нетестване на краен продукт, както и съставки върху животни, изисквания които има Европейския съюз.
Състав:
Моята оценка за Chanel Rouge Allure Velvet La Flamboyante е безусловно 10 от 10.
**********



червилото Chanel # 337 La Flamboyante  участва в коледната игра на 
The Lady With The Little Dog
/разбира се нова и неотваряна бройка, а не тази , която суочвам тук, това мисля е ясно, но за да няма недоразумения го пиша /
Kак можете да го спечелите вижте тук


8 коментара:

  1. Снимката с мечовците е много готина и тооолкова коледна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Взе ми думите Pink. Тъкмо ги заглеждах онзи ден мечоците, май трябва да си взема да ги опитам. :)
      Страхотно ревю и снимки. Обичам такива подробни публикации, ама вземи ги ползвай тези червила, че е срамота да стоят нови. Виж колко са хубави, разносвай ги, че идват нови колекции. :D :)

      Изтриване
    2. :)))Някои са ми съвсем нови, а другите са ползвани - миналата зима много харесах коледното предложение на Chanel и двете червени - La Desiree и La Precieuse и доста ги носих, мисля на La Precieuse, че доста си личи даже, La Desiree също го носих, даже бях с него на нова година, та ако някой се пита с кое червило съм на онази рошвата снимка - е, с него съм, La Desiree не съм го сравнявала с La Flamboyante, понеже е доста по-тъмно.
      Но не съм носила много Коромандела, не знам защо вижда ми се някак взискателен, това е единственото червило, което почти не съм носила.
      Също съм носила доста и Diorific Lady,който ми е направо любим, мисля, че му се вижда на снимката.
      А другите са ми чисто нови - Tom Ford 07 Ruby Rush е от последната празничната колекция матови червила на Форд и пристигна заедно с Real Red на Dolce Gabbana, което също е от последната им колекция онази с монетата. Real Red го отворих едва при снимките и ме очарова безмерно, но за него ще напиша отделно ревю. А червилото на Сисли също ми е ново, взех си го при последното пътуване от дюти фри.
      Имам обаче над 100 червила и ми е много трудно да износя някое - въпреки това трите ми любими , а те са Chanel Rouge Coco Mademoiselle - аз обожавам Руж Коко, това е първото червило на Шанел, създадено от самата Коко Шанел, и след това възстановено едно към едно, YSL 13 Peach Passion и MAC Cozy up са доста носени. Последното червило в което съм влюбена е на Естее Лаудер.
      Олеле, колко много се разприказвах, човек да не ме попита за червила и ще му говоря цял ден.

      Изтриване
  2. Прекрасна червена колекция:)) Като студентка много носих червени и бургунди цветове червила,сега като се замисля не съм посягала от години към подобни цветове.Но статията ти запали отминалата страст:))) Най-много ми хареса червеното на Том Форд. Ивето е права..носи ги по-често!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз като че ли нося по-често нюд, корал, светлокафяви и розови нюанси.От тях имам и най-много.
      Харесвам обаче много червените червила и вечер понякога ги слагам.

      Изтриване
    2. А иначе това далеч не е колекцията ми от червени червила...

      Изтриване