"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

вторник, 6 февруари 2018 г.

CHANEL Spring Summer 2018 Neapolis - Les 9 Ombres & Napoli - 1


Здравейте, прекрасни!
Днес ви представям най-красивото и най-ексклузивно творение на 2018
в областта на козметиката,
невероятната палитра на Chanel
за пролетта и лятото на тази година
Les 9 Ombres - Edition 1 Affresco ! 
Една палитра изцяло вдъхновена и посветена на града само зърването на който, според древни и съвременни, е необходимо и достатъчно оправдание за живот  - Неапол!
Една палитра, създадена и проектирана лично от Лучия Пика !






Ако смятате, че между Неапол и Франция, а по-конкретно между Неапол и Париж няма нищо общо, то това означава само, че никога не сте се срещали с Лучия Пика.
Сини очи като небето над Капри ( или като небето над Кан - според както ви харесва ), очи , обрамчени от много, много тъмни ресници и червило с предизвикващ въображението цвят.

Тя, родената и израсналата в Неапол, е глобален креативен директор за цветовете и грима на една модна къща, която не може да бъде по-френска, която е самото олицетворение на Франция, на най-автентичния френския дух и стил - и трябва ли да казвам, че това е Chanel ? - нима може да бъде друга ?

Темперамент a la Coco и мъдрост от Pulcinella.

Последното творение на това парадоксално на пръв поглед съчетание между Италия и Франция, между Париж и Неапол, се нарича Неаполис и както подсказва името на колекцията е посветена на пленително красивия град в залива, разположен  точно в подножието на действащия вулкан Везувий. Да, да, действащ и още как, никой уважаващ себе си италианец няма да се засели около изгаснал вулкан. Вулканът трябва да е действащ. Е, наистина Везувий не е изригвал от 1944 година, но тътне и дими по малко, подсказвайки, че не бива да бъде подценяван до степен да бъде превърнат в безобиден градски парк.

Когато живееш на такова място това не може да не се отрази на мирогледа ти. Защо Италия прави мода, която е  смайваща, наситена, цветна, богата с много детайли, гореща, вулканична, страстна, вълнуваща, объркваща, зашеметяваща и впечетляваща ? Ами защото такава е Италия. Такава е и новата грим колекция на Chanel - Neapolis. Цветовете са вдъхновени от детайлите на най-красивия град в света. От морето, което се плиска в бреговете му и от небето, което сияе над покривите му. Без да забравяме и за фреските на Помпей и интериора на Вила Лаура в Posillipo. 
Омагьосано място, което даде своя емоционален облик за представянето на колекцията на Neapolis chez Chanel.



Изумителната, спираща дъха и поразяваща ума
Vittoria Ceretti  за CHANEL Neapolis Spring Summer 2018.


За да успея да заснема палитрата Chanel Les 9 Ombres Edition N1 - Affresco ми бяха необходими десет дни бродене из Неапол, търсене на подходящи места  и включително трябваше да върша такива неща като правене на снимки пред очите на смаяни афро мигранти. Въобще рисковете и трудностите на блогерския живот. И всичко това под топлите лъчи на неаполското януаро - февруарско слънце, тук-так разсеяно от някой вечнозелен кедър. А и коментарите на съпруга ми от сорта - "Добре, защо сега искаш да се качиме чак там?" или " Не е ли време да обядваме? Виж там какво ресторантче има!"


Лудницата започна с магазините,( ах, тези магазини, как ги мразя само!) където колекцията примамливо намигваше - "вземи ме, вземи ме". Но да ви предупредя - трябва да сте много бързи след поканата. Скоростта с която се разпродава тази точно колекция е светкавична и само докато мигнете някой друг е отнесъл последната бройка на касата.



И така самата палитра - Chanel Les 9 Ombres - Edition 1 - Affresco.



Тук нищо не е традиционно.  Опаковката е принципно нова за Chanel и съдържа 9 цвята сенки за очи, групирани условно по три.
Има всякакви възможни финиши - матови, сатени и бляскави.
Колористиката е типичната за легендарния бранд - тоест най-добрата.
Огромно и много ясно огледало прави палитрата подходяща за пътуване.
И два спонжа - според мен напълно достатъчни за да направите абсолютно всеки грим.  Спонжовете на Chanel не разпрашават сенките, a много добре ги пренасят върху клепачите. В случай когато става дума за качество Chanel блендването е нещо от само себе си лесно и не е нужно да правите разни фокуси. Е, ако искате и четки - Chanel пуснаха наскоро удобни четки, също подходящи и за пътувания.
NB - Но да ровите с каквито и да е било други четки в палитра на Chanel е нелепо.



Недостатъци Chanel Les 9 Ombres Edition 1 Affresco няма. Това е най-добрата палитра от сенки за очи, пускана някога на пазара - и като цветове, и като изпълнение, и като нанасяне, и като възможности за творчество.
Цена - 80 евро.
Количество - 6,3 грама.

Моята оценка 10 от 10. Шедьовър!
**********















Очаквайте и втора част на публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар