"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

вторник, 14 юни 2016 г.

Представям ви Coco Chanel!

 

  Нашата красавица от Талин. Благодариме на Dilina Royal за обожаемата ни, стилна, модерна и разкошна миниатюрна принцеса. Обичаме те великолепно наше черно чудо,  наша изумителна малка и прекрасна Coco Chanel!!!

 

Предполагам вече сте разбрали, че пътуването ми до Талин 
бе преди всичко заради тази невероятно чаровна и прекрасна мъничка принцеса, която виждате на снимките.
Белите нощи, разходките из красивия стар Талин и шопинга бяха като екстра.

А сега обещания разказ с исканите от вас детайли включително и цени.
Видях моята единствена и неповторима Coco Chanel в сайта на реномирания развъдник , създал много шампиони
 Dilina Royal още през месец март и моментално, фатално и абсолютно тотално се влюбих до такава степен, че направо не можах да си намеря място
докато още на другия ден, сутринта вече не тичах в буквалния смисъл до FI Банк за да внеса исканата като залог сума от 500 евро
за да запазя за нас и само за нас това черно пухкаво съкровище .

Виждате я на снимката, но ако знаете на живо колко е прекрасна просто не мога да ви опиша.
Стотици, не!, Милиони пъти повече! 

Разбира се, от поне две години следя сайта на Dilina Royal

и се бях спряла точно на тях за
евентуално ново кученце, което да е приятелче на моя прекрасен и любим Леонардо Ди Каприо.
Избрала ги бях заради чудесните отзиви и препоръки на много хора по света - има французи, белгийци, датчани, холадци, германци, руснаци, норвежци и т.н., които вече са си купували кученце
от  Dilina Royal и са много доволни.

Когато човек си купува такова чудо кученце той трябва внимателно да проучи неговото родословие.
Така и направих и с радост установих, че 
моята Dilina Royal Coco Chanel е продължител на легендарните кръвни линии
американски померани Finch, Chriscendo и Sunterra, като в родословието и 
са помераните шампиони 
Dan-Star-Kom Lenny Boy, който е 
Ch.Rus, Ch.RKF, Ch.International, Ch.CZE, Ch.Lux,
Ch.BGR, Ch.ISR, Ch.LTU, Ch.BLR., Jan-Shar's Trump Card, който е 
Grand Champion of Russia, Ch.International, Ch.Fin,
Ch.UKR, Ch.LTU, Ch.BLR. 
Finch's You Are So Special и Chriscendo Call To Arms, които са шампиони на USA и Canada, както и шампионите на USA:
Finch's Golden Opportunity, Finch's You Are So Vain, Finch's He Walks On Water, Sunterra Sweet Surender, Sunterra Sugar Fix, Jan Shar's It's Good to be Queen, Jan Shar's Harry Potter,
Canton Black Diamond, Canton The Gigolo.
A също и изключителният красавец 
Almi Yurnis Vermont, Euro Winner, 
Ch.Est, Ch.Ltu, Ch.Fin, Baltic Champion.  
Баща на Коко е померанът Minail Italian Dream,син на Dan Star Kom Lenny Boy, 
а майка и е Dilina Royal Gift from Curly Sue.


Запазих Coco, но след това трябваше да изчакам  моята принцеса да стане на три месеца според Европейските изисквания, да я ваксинират срещу бяс и след което да минат още цели три седмици карантинен период - едва на 30 май бе първата възможна дата на която моята черна принцеса с пълно име Dilina Royal Coco Chanel бе възможно да бъде взета от Талин  и да пътува заедно с мен за България.

Така още на 31 май 2016 в 06:30 аз излетях от Терминал 2, летище София със самолет на Lufthansa за Франкфурт и след кратък престой там продължих отново с Lufthansa вече за Талин - директни полети София/Талин/София няма.

Избрах Lufthansа за да взема моята красавица, защото съвсем обективно погледнато това е най-сигурната и най-надеждната авиокомпания, закъсненията тук се случват много рядко, а това ми беше изключително важно, тъй като е доста трудно за едно малко момиче като Коко Шанел да стои с часове по летищата, колкото и да са те приятни и луксозни. Избрах също така Lufthansa и защото са авиокомпания с отлична пет полица и знам много добре, че с кученце на борда на традиционната германска авикомпания ще се чувствам най- спокойно. И не сбърках с избора си. Доволна съм много от полетите - всичко беше точно както трябва и точно както го очаквах - Lufthansa не ме подведоха дори за секунда. Полетите с тях бяха леки, комфортни и приятни както за мен, така и за моята принцеса Dilina Royal Coco Chanel. Билетът купих онлайн от сайта на Lufthansa, без въобще да губя време с офиси и подобни. А резервацията за пътуването на Коко направих по телефона, обслужването, което предлага Луфтханза е много съвременно и много стриктно. Моят билет струваше 350 евро плюс допълнително 50 евро за Coco Chanel като PETC PET IN CABIN -общо 400 евро. И с възможност за ъпгрейд за бизнес - класа само за 100 евро на отсечка, а това, когато сте с домашен любимец никак не е за подценяване.

Трансферът летище/хотел ми бе с такси. Таксито летище/хотел/летище в Талин ми бе само 14 евро, тъй като летището на Талин е почти в града.

За хотел се спрях на финландската верига Sokos, а по-конкретно Original Sokos Hotel Viru. Това е огромен хотел на 24 етажа с наистина големи стаи или поне моята бе такава - някъде около 60 квадратни метра, със собствена сауна и с огромни панорамни прозорци предлагащи невероятна гледка към стария Талин, към морето и пристанището. Хотелът бе много приятелски настроен към домашните любимци - срещу съвсем поносимото заплащане от 10 евро на ден допълнително. На Коко те подариха много шумно свирещи играчки и падна голяма игра, но всичко бе добре шумоизолирано и не сме обезпокоили никой - заради белите нощи , което е най-красивото и най-туристическото време на Талин хотелът бе абсолютно пълен. Резервирах хотела чрез сайта http://www.galahotels.com/en/Home. Общо от хотела за целия ми престой поискаха 470 евро.
Самата Coco бе на цена точно колкото Leonardo - 1500 евро, платени на две части - веднъж 500 евро преведени по банков път като капаро и втори път 1000 евро платени при взимането и от Dilina Royal.

Дилина Роял е реномиран семеен естонски развъдник, с над 15 години опит, създал и отгледал много шампиони в една голяма и много красива къща сред боровите гори и езера около Талин. Кенелът е особено популярен и известен със своите черни красавци и красавици. Можете да разгледате сайта - http://dilinaroyal.com/

Благодаря от цялото си сърце на семейство Галина и Игор Зайцеви, които са собствениците на Dilina Royal за прекрасното момиче, което в момента щастливо вилнее наоколо и радва всички нас с лъчезарното си присъствие. И да ви издам една тайна - Леонардо е абсолютно, абсолютно луд по нея.

Отдавна исках Леонардо да не е самотен и да си има приятелче в игрите и съм доволна, че това другарче е точно тази толкова красива мила и чаровна черна принцеса.

Надявам се с тази публикация, че отговорих на всички, които ми пишат, че искат точно такова кученце и как, колко и откъде. Както и на тези, които срещайки ме в парка, мола или по улиците ме питат - "Защо моето померанче или миниатюрно немско шпицче не е толкова пухкаво, с такава сладка муцунка и красиво като вашето?Купих си го от магазин за цели 900-1000 лв." Съжалявам, но 900-1000 лв е твърде ниска цена за померан или за миниатюрен/малък немски шпиц. Виждате по-горе, че Coco с взимането и от Талин ми излезе 2400 евро. Тези кученца е силно препоръчително да се купуват само от реномирани, отдадени, наистина сериозни, лицензирани спрямо FCI кенели - за тяхната селекция са посветени години съзнателна и компетентна работа и нищо не е случайно, така например неописуемо сладката муцунка на Леонардо не е случайна, а е запазена марка на кенела Chiao Li Ya, който е и най-популярният и реномиран кенел за бели померани. Ако си купувате кученце не от кенел, а от някъде другаде не е ясно какво да очаквате и после най-вероятно ще тичате в парка след някоя като мен и ще питате - "Извинете, но откъде ви е кученцето? Защо моето не е толкова пухкаво и толкова красиво? Какви четки ползвате за да го решите? А какви шампоани? Моля ви, кажете ми!!!". Тeзи въпроси ми се задават на ден от поне петдесет човека и вече направо съм уморена да обяснявам.
Какво да отговоря на такъв въпрос? Да, използвам четките и шампоаните на Chris Christensen и ще направя и отделна публикация за груминга и стайлинга, както съм ви обещала, но на първо място и преди всичко е гена. Точно както е и при хората. Не очаквате, че ако някой среши с каквито и да е било даже и златни четки Велислава Дърева тя ще заприлича на Моника Белучи, нали? Съжалявам за отвратително сексисткото сравнение, но наистина не намирам по-популярен и по-достъпен начин да обясня ситуацията.
Ген, мили хора, ген - винаги на първо място е генът.

Ратушная площадь, Таллинн - 01/06/16

Съвсем скоро ще сваля снимките от Талин и ще ви покажа и разкажа малко повече за този красив старинен северен град на брега на суровото и студено Балтийско море.

Извинявам се много, че се бавя с някои обещани публикации като пътеписа за Маракеш и втората част от пътеписа ми за Фъншал, както и с ревютата на ексклузивните парфюми на Dolce & Gabbana, но ми се събраха много пътувания и много ангажименти.

Целувки, прекрасни :)


17 коментара:

  1. Луфтханза най-надеждните превозвачи? Ама ти сериозно ли? А психопата, дето разбира самолета в Алпите миналата година не беше ли точно пилот на Луфтханза. Много странно, не мислиш ли - уж минават всякакви прегледи, тестове и т.н, пък психопат се качва и забива самолета, щото бил в депресия. И ти се качи на Луфтханза, боооже..недей така. Ще вземе някой депресиран психар да те забие в някои чукари и какво ще правят Коко Шанел и Леонадро ди Каприо без теб. Въйй! Не мога да повярвам, че си толкова меркантилна и говориш само за цени. Не, ти не обичаш животните, а обичаш да се фукаш за колко пари си ги купила. Супер тъпо, грозно и жалко. Явно си с доста ниско самочувствие след като цените на кученцата ти са повод за гордост. Жалка си, скъпа. Скъпа, но без стойност, ако ме разбираш изобщо какво искам да ти кажа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бихте ли обяснили кое точно ви кара да мислите, че хората, които са платили 1500 евро за куче не го обичат?А как мислите защо са дали толкова пари? За да се фукат с кучето си - пред кого, защо и за какво? Да не би за да го извеждат на разходка с плакат "Кучето ми е 1500 евро, никой да не мърда, ще стрелям!"?
      Това че вие сте свикнали да виждате в България предимно "безплатни" кучета , взети отнякъде по милост макар, че отношени
      ето, което следва към тях не е никаква милост - обикновено ги връзват на някое дърво и им хвърлят коричка хляб.
      Или след като им омръзне "евтиното" или "безплатно" куче го изхвърлят на улицата?
      Наясно ли сте как хората, които си купуват скъпи кучета, се държат с тях и колко пари точно отделят на месец за храна, козметика, обучение, четки, гребени, прегледи и абонаменти за лекари? Че вие и такива като вас ако разберете цените направо ще се гръмнете веднага.
      Кинологията е изкуство, наука и спорт едновременно.И любов. Огромна титанична любов между човека и кучето.
      В западния свят кинологията се развива от векове и там не е никаква изненада че това струва пари, пари за грижата за кучето, за цената да го придобиеш, изложбените му такси и т.н.
      Вие какво си мислите, че тези конкурси са без пари? Няма никъде в света конкурси за каквото и да е без пари - за участие в конкурс се плаща.И ако някъде някой конкурс е безплатен това трябва много да се цени, а не да се оплюва, защото е благороден жест от страна на организаторите.
      А подготовката на едно такова кученце знаете ли колко струва?
      Наясно ли сте, че например една груминг сесия включваща изкъпване, сресване, изсушаване и оформяне струва поне 120 лв?Наясно ли сте , че шампоанът за едно такова куче е 50 лв?
      Такива кучета не се подаряват ей така, защото зад тях стои огромен труд и хора, които не могат да си позволят да платят цената им, не могат и да си позволят да ги гледат както трябва.
      Много хубаво е казала Светлана в публикацията си, че супер сладката муцунка на Леонардо съвсем не е случайна,и красотата му също не е случайна,всичко това е плод на целенасочени усилия на селекционери, любители и развъдчици на породата.
      Все хора, които си обичат кучетата. И които знаят как се обича - с грижа.Защото без грижа няма любов.
      Били ли сте някога на световно или на европейско първенство по кинология?Виждали ли сте 30 000 кучета шоу клас ? Знаете ли въобще какво значи куче шоу клас? Знаете ли каква любов и каква грижа, и разбира се какви пари, стоят зад него?
      Вие просто представа си нямате от това, че милиони хора по света обичат кучетата и са готови да дават много пари за тях. Защото ги обичат.
      Не, вие и представа си нямате от всичко това. Можете само да интриганствате, да съдите и да обиждате по смехотворен хейтърски начин.
      Мисля, че ви отговорих на въпроса колко точно сте жалка, нали?А ако още не сте наясно застанете пред огледалото и хубаво се погледнете.

      Изтриване
  2. Въобще не смятам да ви отговарям.Но все пак ще ви кажа две-три неща.
    Злобата и завистта са начин за реализация за българина.Защото е мързелив в по-голямата си част.
    А вие нито ме учудвате, нито ме огорчавате, а напротив разсмивате ме.
    Да, толкова струват кученца шоу клас от тази порода и от легендарни кръвни линии като Finch и Sunterra.Като може да струват и много, много повече.
    И да, Луфтханза е най-надеждната авикомпания. И е скъпа. И не е за всеки. Особено бизнес класата на Луфтханза.
    А катастрофата за която говорите е на бюджетна компания тип Wizz Air, притежавана от Луфтханза, но не и с флага на Луфтханза.И психопата , който разби самолета не беше пилот на Луфтханза, а пилот с квалификация и опит на пилот за бюджетна авиокомпания. И да, авио катастрофи се случват - и никой не е застрахован.
    Работете, трудете се и печелете. Придобийте умения за които да ви плащат добре навсякъде по света.Ако можете и ако успеете. Защото не е толкова лесно. А не злобейте по цял ден. С мързел и завист нищо не се постига.

    ОтговорИзтриване
  3. Много красива тази Коко и е кокетка точно според името си!Разкошотия!
    Светле,да ти е жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
  4. Изключителна красавица!Предполагам са прекрасна двойка с Леонардо!Много радост да ти носят и хич да не ти пука какво пишат злобарите и завистниците - за съжаление България е пълна с такива,също като теб съм убедена, че това е кото ни дърпа назад, но и аз като теб гледам на тях и на злобата и завистливото им поведение с много хумор:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :)
      Наистина са много впечетляващи, когато са на разходка заедно - хората направо възклицават и ги обожават:)
      Нещо невероятно е, все едно развеждам знаменитости.

      Изтриване
  5. Пиши си, пиши си, не ми пречиш, мила. Това е терапия, наистина терапия. Писането на блог е терапия, ти си умна и интуитивна и си го усетила подсъзнателно. Да ти кажа хич не ти завиждам, напротив - съжалявам те и чукам на дърво да не ме сполети твоята съдба, казвам го без присмех, наистина искрено. Разбирам те и ти съчувствам, но се радвай, че поне материално си осигурена. Емоционалните празнини и липсата на обич ще ги запълваш къде с кученца, къде с котенца. Дълбокозагнезденото чувство за малоценност - с мазила и червила. А когато много ти се доплаче, ще отидеш на екскурзия да смениш обстановката, да се разсееш. Разбирам те, и аз съм така понякога, ама бързо ми минава. Ти си явно доста по чувствителна от мен и затова преживяваш нещата по-дълбоко и тежко. Всяко нещо остава своята следа в нас, но въпроса е да го превъзмогнем и да елиминираме ненужните чувства. Тогава ще сме силни. Обичам те, приятелко и ти желая да превъзмогнеш всичко това, което трови душата ти, и да ти олекне най-после. Изхвърли това високомерно поведение и слез на земята. Всички сме хора. Няма значение, дали живееш в панелка или в палат, дали се мажеш с Герлен или с Голдън Роуз, важна е душата и красотата и спокойствието на ума. Мисля, че под всички тези слоеве, с които си се бетонирала, ти имаш красив ум и красиво сърце. Позволи на света да ги види и поискай прошка от тези, които си наранила в стремежа си да се предпазиш или да изпъкнеш. kisses <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виктория Георгиева22 юни 2016 г. в 23:01

      Браво, браво!Какви злобни хора има направо не мога да повярвам.От завист и злоба ще вземат да се пукнат.
      Анонимната, нали ти написаха по-горе какво е лекарството за теб - работи. Вместо да мързелуваш и да хейтваш по цял ден се хвани на работа, изкарвай си пари, купувай си, каквото ти трябва и си гледай живота.Толкова е просто. Но мързелът не ти дава да го направиш, нали? Пък и друго си е да хейтиш анонимно в интернет.

      Изтриване
    2. Само не разбирам какво общо има съдбата с това да си купиш скъпо и уникално красиво кученце от чужбина? Съдбата явно се предполага в случая, че е много зла. Ей, не е лесно да си хейтър:))))
      И защо в България хората масово считат,че ако не живееш в панелен блок,а в по-скъпо жилище и не ползваш Голдън Роуз,а по-скъпа козметика,ако караш сравнително скъпа кола,а не някой зловещ таралясник,значи непременно си много нещастен в другите сектори на живота.
      А пък ако си позволяваш и да пътуваш в чужбина,тогава при всички случаи имаш зла съдба,липса на късмет, проблеми с мъжа,със семейството,с душата и т.н.
      Бъдете жива и здрава или жив и здрав, драги/драга анонимен/а.

      Изтриване
    3. Спокойно, момичета, не се ядосвайте толкова. Анонимната е една пернишка селянка, която никога не ме е виждала лично на живо, нито ме познава, но която не може да живее без да плете интриги и да пуска слухове,
      на лични съобщения непрекъснато ме изнудва да и пратя нещо под какви ли не никнейми, все едно няма айпиадреси, и като не и пратя се почва с обидите, интригите и клюките.
      Влачи се след мен още от бг-мамма. От там прихванах този див пернишки микроб и от тогава не е спряла да ми досажда.

      Изтриване
  6. Прекрасна малка принцеса!Истинско черно бижу!Целувки по сладката малка муцунка!

    ОтговорИзтриване
  7. Много е красива Коко!
    Пожелавам много да ви радва,да стане шампион на всички възможни държави и да е жива и здрава!
    И целувки на Леонардо по сладката муцунка!

    ОтговорИзтриване
  8. Разкошна малка красавица!А и с тази модерна муцунка "bear face" e просто шедьовър.
    А името?Ох, името!Прекрасно подбрано - кокетна, елегантна, смела, енергична истинска Коко Шанел:)
    Много да ти е здрава и много да те радва, Светле:)
    Целувки по сладките носове и на Коко, и на Леонардо. Обожавам тези пухкави сладури!

    ОтговорИзтриване
  9. Росица Стоименова1 юли 2016 г. в 19:36

    Очите ми останаха в тази красавица!!!
    Светле, поздрави за чудесния избор:)Да е жива, здрава и много да те радва:)
    Чакаме разкази за приказния Талин, чувала съм, че бил вълшебен:)

    ОтговорИзтриване