"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

четвъртък, 27 август 2015 г.

Givenchy Le Vernis Couleur Intense Briliance Satin 27 Croisiere Aquatique - Limited Edition

по желание на моя читателка

 

днес ви представям един лак за нокти на Givenchy


Givenchy Le Vernis 27 Croisiere Aquatique  e от пролетнo-лятната грим колекция на Живанши за 2015.

Това е може би най-спорния и най-нееднозначен лак, излязъл през 2015. Руган, отричан, хвален и обожаван.



Croisiere Aquatique e уникален и невероятно красив цвят - гълъбово синьо сиво с резеда. Самата живителна прохлада.


Лакът е в много красива стъклена бутилчица изпълнена във формата на правоъгълен паралелепипед с огледална капачка, която е опакована в традиционната за Живанши хартиена кутийка, имитираща черна кожа.
на ярка слънчева светлина
Четката му е следната:

четката на Givenchy е най-отгоре, след нея са четка на Essie и на China Glaze

За мен лично четката на Givenchy не ми е напълно удобна, но не е и неудобна.

За да проуча този лак съвсем обективно, първо го нанесох без база в един слой, после го повторих и накрая го махнах, след което го нанесох на база в два слоя с топ лак.


  
Givenchy Croisiere Aquatique се нанася добре без база, не оцветява нокътната плочка, но на един слой покритието е определено плешиво и неравно.

Givenchy Croisiere Aquatique е от лаковете, които трябва да се нанасят бързо и с минимални движения на четката в два тънки слоя. Формулата му е такава, че определено не търпи по-дебел слой или много минавания с четката.
Не се разтича и не цапа кутикулите, но и някакво собствено изравняване не се забелязва.

На два слоя Givenchy Croisiere Aquatique има силен собствен блясък, съхне много бързо и безпроблемно, но тъй като дори след два слоя не ляга съвсем равномерно препоръчвам да се използва задължително топ лак - при мен Сеше свърши прекрасна работа, като изравни покритието и същевременно не дръпна лака.

Givenchy Croisiere Aquatique се маха много лесно, при махане не се разтича и не създава никакви проблеми.

А сега сравненията.

  
Избрах да сравня Givenchy Croisiere Aquatique с China Glaze 1299 At Vase Value и с Essie 99 Mint Candy Apple.

Донякъде близки като цветове,а в действителност твърде различни.

един слой отгоре надолу Givenchy Croisiere Aquatique, China Glaze At Vase Value, Essie Mint Candy Apple

същите лакове в същия ред , но в два слоя без база и без топ

China Glaze 1299 At Vase Value е много по - ярък, по-светъл, с повече избелено синьо в себе си.

Essie 99 Mint Candy Apple е типична свежа мента и макар да е доста близък като цвят е много по-семпъл особено поставен до уникалния и сложен резедаво-синьо-сив нюанс на Givenchy Le Vernis  Croisiere Aquatique.Но Essie 99 Mint Candy Apple е изключително удобен и лесен за нанасяне.

сравнение между трите четки - Givenchy 27 Croisiere Aquatique, Essie, China Glaze
Цветът обаче на Givenchy Le Vernis Couleuer Intense Brilliance Satin
Croisiere Aquatique е безспорно невероятен, много трудно определим, загадъчен, особен, странен.

Като трудност на нанасянето, разбира се, China Glaze държи първенството, а най- леко и безпроблемно се нанася както вече споменах Essie - просто приказка.
Givenchy Croisiere Aquatique е някъде по средата като трудности при нанасянето, в никакъв случай не мога да кажа, че е лесен и безпроблемен от към нанасяне. Определено е за напреднали лакоманиаци с набита и нетрепваща ръка и вярно око, а не за начинаещи любители.

A сега малко история - Френската луксозна модна къща Givenchy съществува от 1952, когато бива основана от Count Hubert James Marcel Taffin de Givenchy.
Лакове от Givenchy почнаха да правят през 2013 г.


Лаковете за нокти на най-любимия моден бранд на личности като Audrey Hepburn и Jacqueline Bouvier Kennedy са Big 5 free, те не съдържат формалалдехид, не съдържат тулуон, камфор, смоли на формалалдехид и DPT.
Също така лаковете на Givenchy се произвеждат във Франция, така че при тях са изпълнени европейските изисквания и те не са тествани върху животни нито като краен продукт, нито като съставки.
formaldehyde,
formaldehyde, dibutyl phthalate (DPT), toluene, formaldehyde resin, and camphor. - See more at: http://eluxemagazine.com/beauty/givenchy-le-vernis/#sthash.EvKkt69g.dpuf
formaldehyde, dibutyl phthalate (DPT), toluene, formaldehyde resin, and camphor. - See more at: http://eluxemagazine.com/beauty/givenchy-le-vernis/#sthash.EvKkt69g.dpuf

Ето и състава на Croisiere Aquatique:

Количеството на  Givenchy Le Vernis 27 Croisiere Aquatique е 10 мл.

Доколко трябва един такъв лак да бъде изцяло съвършен и доколко уникалния цвят изкупва недостатъци като сравнително трудно нанасяне и висока цена е тема дълбоко философска и твърде тежка за дискутиране от лекомислени руси личности като мен. Затова оставям вие сами да си прецените.


Givenchy Le Vernis 27 Croisiere Aquatique като представител на хай бранд е и с всички характеристики на високата и селективна козметика - много нежен към ноктите, с висок собствен блясък, с бързо и безпроблемно изсъхване. И разбира се, е в много красива и стилна бутилчица.

Оценката ми за Givenchy Le Vernis 27 Croisiere Aquatique е 9 от 10.

**********

А вие срещате ли трудности при нанасянето на някои лакове?Кое е решаващо за вас удобство при нанасянето, трайност или неповторим цвят?

2 коментара:

  1. Великолепен цвят, благодаря за отзивите. Наистина без топ не се получава. Чайна никога не са ми били любими, а Еси липсват от колекцията ми. Ще поправя тази грешка, ако открия някой уникален цвят. Живаншито обаче бие и двата по красота.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е! Живаншито е невероятно, и тъй като Живанши са съвсем нови в лаковете очаквам от тях още по-страхотни лакови неща. Есенният им лак е също много интересен.

      Изтриване