"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

събота, 20 декември 2014 г.

Chanel Les 5 Ombres De Chanel Eyeshadow Palette Oiseaux de Nuit VS Chanel Ombres Matelassees de Chanel Eyeshadow Palette Charming

Днес ще ви покажа и представя най-новата празнична палитра сенки на Шанел за 2014 , която ще сравня с нейната предшественица от миналогодишната празнична колекция на Шанел за 2013 или:


Chanel Les 5 Ombres De Chanel Eyeshadow Palette Oiseaux de Nuit 2014
vs
Chanel Ombres Matelassees de Chanel Eyeshadow Palette Charming 2013





Нека първо да видим какво е общото между двете празнични палитри:

И двете палитри са в спокойни, базови нюанси и са изключително добре композирани като съчетание, подходящи за всяка кожа и тен.
Това е характерно за бранда - перфектната колористика и стил.
Може би повечето от нас очакват блясъци, брокати, пайети и други такива ужаси за празнична колекция, но тук няма да откриете такива екшъни -  Chanel  не случайно са символ в стила.


Гримът , който може да бъде направен и с двете палитри е изключително естествен, подчертаващ по ненатрапчив начин всичко хубаво във вас, а с едно червено червило, с които брандът е така известен, този грим се преобразява моментално в празничен. Това е и типичният холивудски грим. Меко, нежно, изящно и страстно.

Оформлението и опаковката и на двете палитри е типичното за Chanel, черно с гравираното лого на бранда и в кадифено калъфче.


И двете имат голямо, много светло и много ясно огледало, което е много удобно и много детайлно- огледалата на Chanel няма да ви спестят нищо и няма да ви подведат.

Към палитрите има  два апликатора като единият е с две гъбки, а другият е с гъбка и четчица.

Аз лично намирам за много удобни тези апликатори за боравене със сенките на Chanel и използвам само тях, те не разпрашават сенките, нанасят ги много добре върху клепача и категорично препоръчвам гримът да се прави с тях или ако се използват четки, те да бъдат наистина хубави четки и по възможност на Chanel - тези, които препоръчва Лиза Елдридж в своите видео уроци за работа със сенките на бранда.
Все пак искам отново да подчертая, че апликаторите приложени към палитрите на Chanel са иделният избор. Ако забодете в палитра на Chanel някоя евтина четка въобще не очаквайте да се случат чудеса, напротив просто ще повредите сенките, това е което ще се случи. Наблюдавала съм в българската Сефора какво грубо дълбаене става в палитрите на Chanel и използвам случая да кажа, че не се прави така. Действа се леко, фино и с внимание. Хубавите четки дигат качеството на един продукт, лошите четки обаче го снижават, това се предполага да е ясно.


Техническите характеристики и на двете празнични палитри на Chanel и за 2013-2014 , както и за 2014-2015 е много високо, което мисля е очаквано.

Нанасят се изключително лесно, преливат се от само себе си, никакви специални умения не са ви нужни. Палитрите на Chanel всичко правят сами, вие просто не трябва да им пречите.

Текстурата на тези сенки е невероятно нежна и мека. Всеки нюанс много лесно се набира на апликатора и не по-малко лесно се пренася върху клепача. Много висока пигментираност. Трайност, която продължава до дегримирането, като при всички сенки на бранда. Дали ще ползвате база си е ваше решение, но понякога по-евтините бази пречат вместо да улесняват, така че имайте и това предвид.

Сенките от тези палитри, за разлика от изпечените сенки на Chanel от редовната линия, не са икономични и бързо свършват.
Липсата на икономичност е може би единствения недостатък, ако може въобще да бъде недостатък - в крайна сметка луксът и икономичността никога не са си били близки.

А сега разликите между Oiseaux de Nuit 2014-2015 и Charming 2013-2014.
Разликите между двете палитри са предимно в цветовете и в нюансите.

Chanel Ombres Matelassees Charming /очарование/ - Holiday 2013- 2014

1. Светло-бежов оттенък, цвят на топло мляко с ненатрапчив, но явен златист отблясък. Исползвам го като хайлайтер, за моята кожа той е изключително естествен почти се слива с нея. Слагам го във вътрешния ъгъл на очите, под веждите и за преливане.
2. Следващият нюанс е мляко с кафе, съвсем леко има червиникав нюанс.
Матов, има лек, незабележимо сатенен отблясък в палитрата.


3. Нюансът по средата ми е абсолютно любим.
Неповторим. Заради него бих си купила палитрата в количество такова , че да ми стигне до живот, но закъснях и палитрата вече бе напълно изчерпана ( учудващо, но в този свят на вечна криза нищо не се разпродава по-бързо от Chanel).
Достатъчно е да се нанесе само този нюанс на клепача и повече нищо друго не е нужно, гримирана сте и то прекрасно. Оттенъкът е на тъмно, старо злато, даже по-скоро бронз с златисти отблясъци. Изумителен цвят. Божествен. Невероятно красив.

4. Следва още един любимец в кафяво, но не просто кафяво. При Chanel няма прости цветове. Това е идеално подбраното и съчетано кафяво. Хладен. Подчертава очите. Може отново да се ползва и соло.
5. Много сложен цвят. И сив, и кафяв, и виолетов...Много красив.

Chanel Les 5 Ombres Oiseaux de Nuit /нощни птици/ - Holiday 2014-2015


1.Бял нюанс с шимер в него - много красив хайлайтер.Много естествен и ненатрапчив, с платинени отблясъци. Направо божествен.Подходящ за вътрешния ъгъл на окото.
2.Сиво-син нюанс със сребрист отенък. Или това е така нареченото гълъбово сиво.Хладен нюанс напомнящ една от любимите ми палитри на друг култов бранд - Ice Queen, Tom Ford.Подходящ на нанасяне върху целия клепач.


3.Тъмно сив със сини отенъци. Неповторим нюанс, много богат, много сложен с перфектната колористика, така характерна за бранда. Подходящ и за соло грим, като и за външния ъгъл.
4.Черен като въглен нюанс, много подходящ за очна линия, лесен за нанасяне. Удобен, вечен.Черният е и най-плътният нюанс от всички.Изключително нехарактерен.И много комплиментарен.


5. Приглушено жълто -златист. Това е най-изненадващия нюанс в палитрата подходящ за финални акценти по линията на долния клепач.


Палитрите се различават и в грамажа
9 грама за палитрата от  2013/2014 срещу 7, 5 грама за палитрата от 2014/2015.
Charming
 Oiseaux de Nuit
Oiseaux de Nuit горе vs Charming долу

Като цяло мога да охарактеризирам и двете палитри само с една дума - разкошни! В двете палитри има особено очарование, нещо неуловимо, нещо много изискано и крайно непредаваемо с думи.
Подходящи са само за истински фина и много обгрижена дама.

Цена: 104 лв. в магазини Престиж , Леро и Нотос Галери, Ринг Мол в София, както и в Долче Вита, Варна/ 42 GBP в Harrods. Лимитирани и изчерпани. В Хародс все още има евентуално една или две бройки от най-новата палитра на CHANEL - Oiseaux de Nuit за 2014-2015.


Състав:


Cruelty Free: И двете са произведени в Европа, тази от 2013/2015 в Италия, а настоящата във Франция, така че следва да са подчинени на изискванията на Европейския съюз на нетестване на краен продукт и на съставки на козметични продукти върху животни.

Moята оценка: И на двете палитри им давам 10 от 10. Те не ще и дума са безспорни козметични шедьоври!
**********

Les 5 Ombres De Chanel 
Oiseaux de Nuit
е част от празничния гив на
The Lady With The Little Dog
как да я спечелите и да бъде ваша можете да видите тук
/палитрата, която участва в гива е отделна, чисто нова е, недокосвана е и неотваряна, аз за себе си имам две бройки от
Oiseaux de Nuit, които са ми напълно достатъчни и не отварям бройките за гива/


А вие с коя палитра бихте посрещали празниците?

10 коментара:

  1. Прелестни са и двете палитри. Жалко само, че лимитираните серии като цяло трудно се откриват и бързо свършват и докато човек се реши да купи определен лимитиран продукт той вече е свършил :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ОХ, ужасно трудно се откриват и много бързо свършват! А са толкова прекрасни!
      НО това важи за всичко що е Chanel.
      Пред бутика на Chanel в Париж обикновено има опашка и чантите 2,55 чиято цена е огромна свършват като билети за Лебедово езеро в Болшой.
      Това е да си най-добрият.

      Изтриване
  2. Светле,с тези шоколади във всяка публикация,няма да влезем в празничните премени :)))
    Много изчерпателна и интересна статия:)) Дано имам късмет да се докосна до тази красота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази година шоколади отвсякъде се сипят като пороен дъжд върху мен.

      Благодаря на всички, които ми изпращат бонбони и шоколади, като празнични поздрави за блога.

      Прекрасни сте.

      Дано не се окръгля много. Все пак.

      Изтриване
    2. Всички се закръгляме покрай Коледа и Нова година. След това ще сме на моркови и ябълки. :D Но както казва Руми Илиева (от fitnesinstruktor) "празник е, да си хапнем, да си пийнем". :)
      Палитрите са супер.

      Изтриване
    3. Права си, Ивче:)Човек не трябва вечно да се ограничава. А да е разумен.
      Празници са:)
      Палитрите са страхотни.

      Изтриване
  3. Палитрите също са изключителни!!!!!! Обзема ме все повече екстремистки шанелизъм.

    ОтговорИзтриване