"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 3 февруари 2014 г.

Поглед към Dolce Gabbana Alta Moda, i Fiori nell'Arte e le Donne - Primavera Estate 2014

 Слънцето грее неочаквано ярко в разкошните салони на един мезонет в Милано - с гледка към кулите на катедралата Дуомо,

където дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана представиха само пред нeколцина избрани клиенти и шепа журналисти своята четвърта колекция Висша мода - Пролет/Лято 2014.
Впечетляващите салони са били трансформирани от дизайнерите в розови градини от 19 век с беседки и перголи.

Момичетата ( най-известните манекенки на света ) се носят през тази поетична  градина целите в копринени цветя като фигури от една импресионистична живопис.
Доменико Долче поясни, че са влезнали в специални договорни отношения с  големи международни музеи за да възпроизведат върху роклите възможно най - точно слънчогледите на Ван Гог, гладиолите на Реноар , розите на Матис и лилиите на Моне.
На дизайнерите е разрешено възпроизвеждане , но само в определен мащаб.



"Когато започвахме преди 27 години, нашата мечта беше да бъдем модна къща като Шанел, като стария Шанел. Може би сега тази мечта се сбъдна." - бе споделил Стефано Габана през 2012 , когато заедно с Доменико  взимат решение Долче и Габана да влезнат във Висшата мода.

С колекцията си Alta Moda 2014  Долче и Габана
поставиха един въпрос - кой всъщност е истинския наследник на великата Коко?




Признавам не мога да отговоря по никакъв начин еднозначно, защото сърцето ми неистово избира Доменико Долче и Стефано Габана, а  разумът ми остава при Карл Лагерфелд.


Ръчно рязана дантела, хиляди ръчно пришити венчелистчета от органза, ръчно правени бродерии от истински скъпоценни камъни, филигранни аксесоари - златни обувки, толкова изящни, че са
достойни за  Верди и за Травиата,

огромни обици,

 чанти обсипани с истински диаманти, рубини и сапфири.





80 процента от клиентите на Долче и Габана, които са поканени за шоуто пристигат с частни самолети. Цените от над стотици хиляди евро за рокля не ги спират. Така например има дама поръчала над 10 рокли, още преди да види колекцията на живо - само по снимки. Има и друга дама, която е пожелала всичко , което допуска като дреха до тялото си да е само и единствено от Висшата мода на Долче и Габана - за нея дизайнерите специално са създали копринени пижами и халати с яки и маншони от визон.
"Нашите клиенти искат всичко по тях да е Haute Couture. Не можете да си представите какъв начин на живот водят." - казва Доменико.

Ревюто завършва традиционно пищно точно като по Висконти ( да, великият италиански режисьор, приятел на великата Коко Шанел, навлезнал в киното , благодарение на нея - О, Коко, благодарим ти и за Висконти и за неговия шедьовър Гепардът).




Невероятната черна рокля обсипана с милиони рози е шита цели 4 месеца от 74 шивачки.

Цветята са навсякъде, преливат от големите вази, спускат се от тавана.










Когато дуото стартира своя проект за висша мода на 9 юли 2012  той изглежда като анахронистична индулгенция.
Долче и Габана не искат никаква публичност за тази своя линия ( на ревютата не се позволява туитване и про фотоапарати дори и на Vogue , снимките са само от мобилни телефони  ) , а създават една идеализирана версия на модата, такава каквато е била преди половин век.

Алта Мода има около 100 изключително редовни клиенти. Средната им възраст е между 35 и 50 години, повечето живеят в Ню Йорк, Париж и Лондон, но има дами и от Русия, и от Катар - слаби, елегантни дами с безупречен грим и тен, безумно богати, те идват на ревюто , облечени в дрехи от предишните колекции Висша мода на Долче и Габана и придружени от съпрузите си.

От търсенето на своята висша мода са изненадани дори самите дизайнери. Всичко се резервира и разпродава само за часове. Въпреки цените.

 Възхитената Ана Дел Русо - пламенен фен на Долче и Габана

„Когато започнахме преди 27 години, нашата мечта беше да бъдем модна къща като Chanel, стария Chanel. Може би сега тази мечта се сбъдва” – споделя Стефано

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/debyut-do-pripaduk--kotyur-kolektsiyata-na-dolce--gabbana.17486.html
 Бианка Брандолини
„Когато започнахме преди 27 години, нашата мечта беше да бъдем модна къща като Chanel, стария Chanel. Може би сега тази мечта се сбъдва” – споделя Стефано

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/debyut-do-pripaduk--kotyur-kolektsiyata-na-dolce--gabbana.17486.html
„Когато започнахме преди 27 години, нашата мечта беше да бъдем модна къща като Chanel, стария Chanel. Може би сега тази мечта се сбъдва” – споделя Стефано

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/debyut-do-pripaduk--kotyur-kolektsiyata-na-dolce--gabbana.17486.html

Като мой личен коментар мога да въздъхна, че гледайки откъслечените фотоси ( по-добри няма да има) разбрах наистина какво точно означава израза - TO DIE FOR!


мой текст + импровизации и инспирации по материали на Vogue и  The Telegraph

Photos by courtesy of Dolce & Gabbana /// и са правени с мобилни телефони от поканените журналисти.

А вие харесвате ли Dolce&Gabbana?А тяхната Висша мода доколкото сме успели да я зърнем?

3 коментара:

  1. Благодаря ти за прекрасните снимки и коментари :) Наистина е великолепно! Разбирам, че висшата мода /не сами на Долче и Габана/ въобще не съм успяла да видя. Дълбоко вярвам, че както тяхното ревю-представяне е скрито/подбрано, така има и много други haute-couture колекции, които за изкупени много преди "официалната" им поява на бял свят. Влезнах да разгледам и блога на Анна дел Русо и за пореден път се убеждавам, че всяка една жена трябва да експериментира, да излезне от клишета за правилни/грешни комбинации и да покаже себе си. Вярваам, че това ни прави уникални хората, дрехите също изразяват нашият хар-р, не бива да се крием, страхуваме и влизаме постоянно в някакви рамки. Още веднъж, благодаря за страхотната статия!

    ОтговорИзтриване
  2. Направо друг свят!!

    ОтговорИзтриване