"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

петък, 24 януари 2014 г.

Paris Fashion Week Haute Couture - CHANEL - Printemps/Ete 2014 - Revolution?

Невероятно обичам обувките на шеметно високи токове... обожавам ...да ги гледам. Но да ги нося? Ох, да. Признавам обаче, това е силово преживяване, което започва с възторг и завършва обикновено с болка.

Винаги съм мечтала да обуя чифт маратонки към финната рокля или към костюма от туид, но кой би ми позволил подобна революционна екстравагантност?

Имало кой.

Карл Лагерфелд.


В седмицата на Висшата мода (Haute Couture) за сезон Пролет/Лято 2014, която се проведе в Париж -CHANEL обявиха революция в шоуто си Нощен клуб на 21 януари .
Вижте:
Карл Лагерфелд окончателно потвърди актуалността на уличния образ, като представи на подиума на Grand Palais изискани модели в съчетание с маратонки (да!с маратонки).







"Не искам никого да заставям да носи това, което не иска, но считам, че в тази колекция ми се отдаде да създам изтънченият комфортен образ" - каза Карл Лагерфелд веднага след шоуто.
(О, Карл, отдаде ти се!!!И още как ! - това е неволно възклицание, не че трябва да го пиша, но не мога да се въздържа:)

Обсипани с кристали наколенки, чанти на кръста и налакътници - едни напълно нови и разкошни аксесоари.

Лагерфелд  започна ревюто с класическите за Chanel  костюми от туид, но с много скъсени жакети и поли спуснати на бедрата - за усилване на акцента върху талията. "Мисля, че дойде време още веднъж да обърнем внимание на талията" - коментира маестрото.
Цялата колекция бе в пастелни нюанси,

до излизането на Минг Кси, която бе в образа на черния лебед и бе във вечерна рокля от шифон и пера.
Накрая бяха показани и поредица модели въплътили моята мечта - сияйни рокли, обсипани с камъни и кристали в съчетание с не по-малко прекрасни маратонки.


Кара Делевин, която откри ревюто излезе и на финала на шоуто в полупрозрачна сватбена рокля с геометрична бродерия от кристали, обута в маратонки, в компанията на кръщелника на Карл Лагерфелд и под ръка със самия дизайнер.



Разрошените прически на моделите бяха дело на Сам Макнайт, а очите на момичетата бяха украсени с кристали:

А вие бихте ли носили костюм или финна рокля от шифон или дантела с маратонки?

3 коментара:

  1. Трябва да си призная, че ме кефи това, че виждам моделки на подиума с маратонки вместо с безобразно високи токчета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотна идея в страхотно изпълнение на Карл Лагерфелд:)))

      Изтриване
  2. Много ми харесват постовете за мода!

    ОтговорИзтриване