"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

петък, 5 юли 2013 г.

Грим-уроците на победителките: - Грим-Урок от Хриси Хепбърн Бийн!

The Beauty And The Fashion
с гордост представя:
Хриси,
победител в етап "Бъдете Одри Хепбърн!" от грим конкурса
"Бъди Грим Звездата на The Beauty And The Fashion"




Здравейте!

Дойде време да ви покажа какво сътворих за 3-ти етап на конкурса на Светлана. Темата този път бе Audrey Hepburn – трудна, отново. Трудността този път не идва от самия грим, а от чертите на актрисата.


На лице е абсолютно малкото разнообразие. Ако сте фенове на Audrey сигурно ви се е набило в главата, че тя е максимално естествена. Всъщност в периода, в който живее и твори актрисата, тенденцията на грима е такава. Има много общи черти с предната тема на конкурса – Лана, защото Лана се опитва да възроди онази отминала епоха. Тя изглежда винаги ретро и това я отличава от съвременниците и в бранша, в който се развива.

Гримът на Audrey или класическият грим от 50-те години на миналия век се характеризира със следните черти:

- набляга се на естествената красота;

- натурални, топли цветове на сенките;

- черна очна линия, която да подчертае окото;

- задължително бял молив във водната линия, ако очите са малки;

- изкуствени мигли;

- розов руж, придаващ здрав вид на кожата;

- плътни вежди, без резки чупки;

- нюд или розово червило.


Обичам, когато имам поставена задача (или си поставям сама) преди да претворя образа старателно да го огледам. Понякога ми са необходими наистина часове. Знам, че не личи от крайните резултати, ала влагам старание дотолкова, доколкото мога в настоящия момент. И на мен ми се иска винаги да се случват нещата перфектно, но насила хубост не става. Много са трудни грим-трансформациите и безспорно не се получават от първия път. В момента обаче не мога да си позволя по няколко опита, затова до тук всичките ми участия са от първия такъв.

  

Не исках да правя снимката на Audrey от Breakfast at Tiffany. Но всъщност това е най-известната й такава и следователно най-разпознаваема. Не знам дали сте забелязали подхода ми до тук в конкурса. Аз търся винаги различното. Такава съм и в живота. Не ме задоволяват клишета и се стремя да бъда малко по-индивидуална, да бъда оригинална. Още в момента, в който видях новата тема с всички снимки на Audrey си казах, че тя е прекалено красива и не бих могла да я докарам по какъвто и да е начин, а не искам да ангажирам модел. В същия този момент видях една снимка на Mr Bean, преобразен като Audrey. Много се посмях, защото моята Audrey щеше да заприлича повече на него, отколкото на самата актриса. Пошегувах се, но тогава лампичката ми светна… Каква прекрасна идея! Още на другата сутрин започнах да го изследвам обстойно. Сигурна бях, че абсолютно никоя няма да реши да се прави на него. Така се роди идеята за Beanaudrey. :D

До тук лесно. Имах вече снимката, от която да се ръководя.




За никого не е тайна, че мъж се прави много трудно, особено когато той няма мустаци, брада, бакенбарди или пък други характерни за силния пол черти. Всъщност разковничето към този образ е доброто контуриране на носа, специфичните бръчки около бузките, под очите, на челото и разбира се адската физиономия, която сигурно половин час се мъчех да направя и не успях хем да се усмихна налудничаво, хем да съм смешна, хем и да си „изцъкля” очите. :D Определено тази 3-та тема от конкурса ще запомня с мускулната си треска от смях. Адски много се забавлявах. Може да не съм докарала 1:1 образите, но фактът, че се откъснах за малко от натовареното си ежедневие ми е достатъчен.




Напълно откровено и честно си признавам, че не очаквах да спечеля награда от този етап, защото не се бях постарала достатъчно добре. Наблегнах повече на стайлинга, на аксесоарите. Прическата не ми се получи, защото няма сила на света, която да може да обуздае тази „плява” и да я накара да стои високо вързана. Освен това си послужих и с изкуствена коса. Направо да се чуди човек как тази Одри е ходила с такъв раздърпан бретон. Май това е единственото нещо, което не харесвам в нея. Не крия също така, че Одри бе в списъка ми на изчакващи грим-интерпретации. Дори още миналата година имах предложение да я направя, но все не оставаше време. Тя е много популярен образ. Тя е класика, която винаги ще бъде модерна.

*******
Прекрасни, вие видяхте грим -урокът на
победителката от етап "Бъдете Одри!"
Хриси
от грим конкурса
Бъди Грим Звездата! на The Beauty And The Fashion.
Повече за конкурса можете да прочетете тук
Новата тема от конкурса можете да видите тук
А разказът на Стефан Кръстев, вдъхновил този конкурс , можете да прочетете тук

6 коментара:

  1. Аааа не!!! чак сега разбирам, че не си се постарала, след като прочетох урока:))))Хм, хм,:)))След зачестяващите прояви на неоправдана скромност в безспорно талантливи момичета от грим конкурса като Хриси, Вержи, Ина, Маги почвам да се замислям дали пък пътуването до Сицилия не е повредило журито и то да е почнало да недовижда, защото на етап Одри на мен всички ми се видяхте прекрасни.:))))И ми беше много трудно:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са талантливи. Успех и късмет на всички за следващата тема! :)

      Изтриване
  2. Хриси, беше страхотна! Много ми хареса каква Beanaudrey сътвори. Очаквам с нетърпение визията ти за следващия етап. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре се беше справила, браво. Пожелавам ти успех и на следващия етап.

    ОтговорИзтриване