"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

сряда, 29 май 2013 г.

30 facts about me or I believe in Pink

Здравейте мили дами, за този таг ме тагна Ида,





1. Зодия Рак съм с асцидент, луна, венера, марс, юпитер и всичко останало в Лъв.



асцидент, луна, венера и марс в Лъв, слънце Рак.

в любимият ми Steigeberger, Red Sea.

2. Завършила съм Софийската Математическа Гимназия. Да, играя добре бридж и шах. И обикновено съм с два хода напред.Хе-хе, колко нескромно, но какво да се прави асцидентът в Лъв се обажда.

3. През цялото време обаче докато учех математика чудесно се справях  с езиците и литературата и едновременно бях и художника на училището. Ох, какво да направя, такава съм си. Скромна. Все пак колкото и да ми е неприятно да го кажа - не мога да пея. Грача. Затова пък го правя с цяло гърло и сърце. Хората на концерт избягват да застават пред мен, затова обикновено така или иначе се озовавам най-отпред, което много ми харесва.




4. В гимназията 4 години писах, брисах, смятах, седейки на чин с момче, превърнало се впоследствие в един от най-горещите секс-символи на България, като и до ден днешен си е такъв проклетника. Аз обаче не се влюбих в него. Даже честно казано отвреме - навреме го биех с учебник по главата. Няма да кажа кой е той, че много ще ви стане. Сега като го гледам по телевизията как дава интервюта и как журналистките примират по него и припадат в ръцете му, се чудя как не съм забелязала преди, че не е чак толкова грозен...

5. Понеже ужасно обичам да уча и да чета, като бях  малка си четях учебниците още преди да започне учебната година.


обичам книгите


6. Също така като дете бях много любопитна и обичах да се ровя в гардероба, където майка криеше подаръците за Коледа. Аз, разбира се , винаги ги намирах и ги разглеждах - ако не бяха опаковани, а aко бяха опаковани - се чудех и маех.
От тогава опаковам подаръците за да бъдат изненада:)))
Веднъж така, докато разследвах отново в гардероба, си намерих едно мече, което беше  сложено в подаръчен плик  и с което цял месец си играех, докато майка и татко бяха на работа, а после грижливо го прибирах пак в плика и на тайното му място. Много го обичах. То беше моя тайна.
След това дойде Коледа и добрият дядо в червен кожух взе
че ми подари мече.
Разбрал, докато се спускал през комина, че аз много обичам мечета.
Което си е истина.
И така , грабнах мечето с много радост, а на стаилите дъх и примряли в очакване на реакцията ми, мои родители весело, неудържимо и с пълна сила изкрещях - "Иии -ии и!!!сега ми стават две мечета!!!!!!", а те смутено и леко със заекване отвърнаха - "Кккак?" .
На което аз поясних самодоволно  "Намерих си едно мече и в гардероба!" и хукнах към спалнята.
След малко се върнах.
Плачейки и с много въпроси искащи незабавен отговор - "А къде ми е първото мече?Защо ми няма първото мече???Аз него толкова много го обичах!!!Искам си ВЕДНАГА първото мече!!!"

и мечета обичам


6. От този момент всичко в живота ми върви по две, като само мъжът ми е един.

7. И за да спазя напълно традицията първо завърших Изчислителна Техника в Технически Университет, София, а после реших, че компютрите не ми стигат и завърших и Връзки с обществеността в  Софийският Университет.
Имам много хобита и много страсти. Книги, филми, театър, спорт, цветя, бродерия, балет и разбира се неутолима страст към рисуването.Модата винаги ме е пленявала и обичам парфюмите. Гримът също е една от моите страсти.

8. Любимият ми сезон е Пролет, Пролет, Пролет!

9. Обичам Морето и не мога да живея без него, ако има за нещо да съм холик то аз съм морехолик.


На любимият ми плаж.


10. От градовете като свръх мои чувствам Барселона, Дубай, Ню Йорк, Малага, Флоренция и Париж. А също Варна, Созопол, Пловдив, обичам много и българските селца Боженци, Лещен и Ковачевица.

11. Щастлив човек съм, обичам и съм обичана. Глезят ме и ми угаждат. Много обичам да обичам, да се смея, да танцувам и да е празник. Цялата съм в тази песен, само дето съм блондинка, но няколкото червени кичура спасяват положението:):





12. Най-добрият приятел съм. За семейството си и за приятелите си съм готова на всичко без да се колебая дори секунда. Към всеки човек подхождам първо като към приятел. Имам много приятели, които също са готови на всичко за мен или поне аз така си мисля.

13. Не мисля, че имам врагове, може би само двама-трима похлипващи наоколо ми завистчии или завистчийки, които говорят глупости, но пък тях кой ги няма?

14. Лек характер съм. Почти винаги съм във ведро настроение и нищо не може да  помрачи радостта ми от живота.

15. Много обичам да правя подаръци и да радвам хората. А също и да правя изненади. Питате ли мъжа ми какво му е, като какви ли не смайващи неща измислям за неговия рожден ден. Тогава съм особено изобретателна и старателна. Направо го шашардисвам.

16. Много обичам да пътувам. Мога да пътувам с дни и месеци и се чувствам прекрасно. Със всички транспортни средства - кола, влак, самолет, автобус, кораб. Един от дядовците ми е бил железничар и гените си казват думата:)А другият ми дядо е бил от първите авиационни работници в България.


един от дядовците ми е карал влак.


това виждам докато пиша


17. Най-екзотичното място , което съм посетила досега е Хараре и Чапунгу в Зимбабве в Южна Африка и водопада Виктория на река Замбези, който пак е в Южна Африка. Невероятно е! Обезателно ще ви разкажа.


водопадът Виктория е един от най-големите в света


18.Държавите, които обожавам са Франция, Италия, Испания - като от нея съм тотално влюбена в Андалусия, в която явно се намира моето сърце, и колкото и да ви е чудно - Германия. В тях се чувствам много добре. Но ми харесва и Русия.

19. Искам да отида в Япония и да живея известно време там. Обичам тази страна.
Засега задочно.



обичам Япония


20. Не обичам никаква домакинска работа. Но понеже обичам да е много чисто мога да грабна парцала и да изчистя абсолютно навсякъде, където ми се струва, че не е достатъчно. Дори в хотел. Там влудявам камериерките и сменям стаи, все едно колко звезди е хотела. Много съм взискателна.

21. Мога да готвя, като правя най-хубавата баница и най-хубавата мусака. Това са моите два специалитета и всички умират за тях. Рецептата за моята баница можете да видите тук



Моята баница е 8-то световно чудо.Не знаехте ли? Бъдете информирани тогава.

22. Шофирам и много обичам да го правя. Истинско бедствие съм на пътя. Шегувам се - нямам нито едно произшествие в което вината да е моя. Но съм блъскана...E, жива и здрава съм.

23. Любимите ми исторически личности това са Коко Шанел, Джейн Остин, Мария-Антоанета, Клеопатра, Есте Лаудер, а от героичните - Райна Княгиня. От мъжете - Левски, Спартак, Айнщайн, цар Симеон Велики и Луи 14.

 Обожавам стила Луи 14 или така наречения френски барок.

24. Обичам ресторанти в които кухнята е на показ и всичко се вижда.

25. Чета блогове, книги, сайтове в които хората са застанали с лицата си и с имената си зад думите си и мненията си. Уважавам това.

26. Много обичам котките и дори в момента в който пиша,  котаракът ни, невероятно красив розов британец, мърка доволно и щастливо в скута ми. Харесвам всички и напълно разбирам Ърнест Хемингуей, който е имал 66 котки и ги е обожавал.




Нашият котарак Хемингуей. Кръстихме го така , защото е един безкраен празник и всички в семейството сме луди по него.
На галено му казваме Дебелчо, а иначе го наричаме и Доменико Долче Дебелче, той е котарак с много имена. 
Повече за него можете да прочетете тук

27. Много обичам и кучетата , като любими са ми всички видове, породи и без породи. Имаме и кучета:) И за тях ще ви разкажа.

Чара - нашият пазач, пазител, приятел и най-любим член на семейството.

Orchide in Blossom, Kay Paris Hilton iz Tsvetnoy Kapeli - Eu Club Winner, Quip of Chiao Li Ya,
Quidam Leonardo DiCaprio,
на галено Леонардо, нашият сладурчо.



28.  Висока съм 168 см.

29. Любимият ми цвят е розовия, синия , белия, сребърния и златния. А и червеното харесвам, при това много. Не съм равнодушна и към зеленото:)))

30. Любимата ми литературна и филмова героиня е Пипи Дългото чорапче.

Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългият Чорап


Затова и ходя на фитнес - мечтата ми е да имам кон като Пипи  и да го нося
насам-натам, високо вдигнат над главата ми и то с една ръка.





Това бяха моите 30 случайни факти.


Усмивки от мен:) Тагвам всички, които искат да направят този весел таг.








17 коментара:

  1. И аз не обичам домакинската работо, просто много държа навсякъде да е чисто, а хората остават с впечатлението, че ми е много приятно.
    Аз бих живяла в Италия- харесва ми начина по който готвят... с размах, без готварса книга, много секси :D
    Подсъзнателно те харесах още в първия момент, когато видях блога ти, а то било защото си Рак, а аз съм Риби.

    Ааа.. стана ми много интересно кой е мистериозният секс-символ, с когото си била в един клас?

    Целувки! :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се разбирам с Риби:))
      И харесвам Италия:)
      За моят съученик ще мълча, макар да ме сърби езика:))))

      Целувки и от мен<3

      Изтриване
  2. И мен ме гризе любопитството за секс-символа:)))
    И благородно завиждам за Африка. Малко ме е страх, но много искам да посетя някоя наистина екзотична дестинация. Мечтата ми е Камбоджа :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, този ..ле-ле за малко да му напиша името, ама как успях да се спра навреме:)
      Камбоджа е добра идея:)

      Изтриване
  3. Ха! И аз съм рак :D Много ми беше интересно да прочета тези факти за теб и имаш много неща да ни разказваш, за които нямам търпение (кучетата, котките и тн.)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, много се радвам:)Ще напиша, подготвила съм ви специален фотороман за котарака и кучето ни, което всъщност е дама:)))Да ви издам тайна - те са влюбени един в друг...

      Изтриване
    2. Ооо, нямам търпение да ни представиш фоторомана и да разберем, предполагам драматичната история на влюбените! :)

      Изтриване
  4. Любимият ми таг! Толкова много може да научиш от него. Обичам да знам по нещичко относно човекът, който стои от другата страна. Чудесно си се справила, с изключителен интерес прочетох фактите ти, а и откривам себе си в някои от тях. <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря:)И аз с много удоволствие го чета.
      Колко хубаво, че Снежана се сети за този таг, защото тя е първа:)

      Изтриване
  5. Страхотна биография. Много ми хареса, много хубав живот. Завидях ти, естествено благородно. Много ми беше приятно да те чета. Ти си страхотен човек, заслужаваш точно това.
    Аз също обичам да пътувам, но... Голямата ми мечта са пирамидите в Египет. Не че бих отказала и друга дестинация :D
    Кучета и котки обичам, но в къщата си не ги искам.
    Обичам да ходя на море, а също така и на планина през лятото.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Айнур, адашке:)
      Е, и аз съм имала тъга в живота си и както добре се справям с описанията, като пиша за тъжни неща съм направо потресаваща:)))Даже после като се чета и се чудя.

      Трябва да попътуваме с теб. Например до Истанбул?

      Изтриване
  6. Страшно увлекателно пишеш! Много интересни неща ни сподели. Ще се радвам някога да напишеш 'Пътешестващ' пост. На толкова много прекрасни места си била. :)
    Това за Пипи и фитнеса страшно много ми хареса. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря:)
      Ами може да пробваме да направя наистина пътешестващ поуст:)

      Изтриване
  7. Ееее сега ще ме гризе любопитството кой този секс символ... :D
    И да покажеш котката, кучето и още снимки от пътешествия :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи той е...Ох, пак щях да се издам!!!
      Ще бъда вече по-внимателна:)

      Изтриване
  8. Много интересно написано,въобще не исках да свърша!
    Мога да прочета още 30 по 30 такива тага от теб!
    Искам и аз като пиша да имам такава гледка,завид,завид:)А този секс символ имам подозрения за него,верно е много готин,как можа да не видиш такива неща вовреме???:)))
    А Пипи и на мен ми е любима,но да не прекалиш с фитнеса:)А за баницата,съгласна съм и се разписвам.

    ОтговорИзтриване