"

Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Dogs, Cats, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

събота, 5 май 2018 г.

Chanel Cruise 2019 - Или защо не бива да напускаме Париж, дори и да не сме физически там? - 1


Дали е свързано с аурата на политическо доверие  - и с младежкия чар -  но е факт, че тази година президентът Емануел Макрон обяви на света, че три от най-големите френски модни къщи (плюс Gucci) са решили, че Франция е мястото, където ще покажат своите круизни колекции.

Нещо, което не се беше случвало отдавна.

Chanel, Christian Dior и Louis Vuitton са прекратили своите далечни пътувания и са решили да поглезят клиентите си с изцяло френски шик и с френски преживявания.  

Шанел излезнаха първи на сцената с брилянтно шоу за круиз на един кораб, наречен La Pausa, имагинерен кораб, който остава през цялото време закотвен в Париж.  

И наистина защо ви трябва да напускате града, когато можете да си построите огромен круизен кораб в Гранд Пале и да поканите всички на борда?

Дрехи, които не просто са красиви и приятни за носене, а и се четят като роман написан от Марсел Пруст. Райета, барети и панталони, които  разказват историята на едно сантиментално пътешествие през 80-те години, когато Лагерфелд започна да проектира за къщата - коприна, туид, моряшки панталони, бисери, шотландски кашмир, все неща, които Габриел Шанел донесе на мода и постави на първо място като емблема на ненадминатия френски стил. 


Огромният круизен кораб бе кръстен не случайно La Pausa,


защото точно така се е казвала лятната къща на Chanel в южната част на Франция, а и нека не забравяме, че точно Коко Шанел е първият дизайнер, който започва да прави ваканционни дрехи за богати клиенти в курорта Deauville през 1919 г.   

По същество това беше първата колекция за хора, чийто начин на живот е една перманентна разходка в Средиземно море  - нещо което все още с удоволствие вършат богатите, много богатите и неприлично богатите през летните месеци. 

Млада клиентка на Шанел, заяви, че " да, ето това е всичко, което бих искала да нося, когато се кача на лодка - тези къси рокли, моряшки панталони, принтове."И нещо, което всички харесаха - "женствеността" на фигурите, разработена със заоблено рамо като в 80-те години, изрязаните якета, акцентирането върху талията.
 
След шоуто на дока, Лагерфелд излезе с дългогодишния си студиен дизайнер Вирджиния Виард.  


После гангбаните се спуснаха и публиката се качи на борда, който се превърна в кораб за парти, със стриди на палубата и с капитан Карл Лагерфелд.

Фантастична сцена, която да отключи пътуването около Франция.  

Следваща спирка, Диор.

Pictures VOGUE

Няма коментари:

Публикуване на коментар