"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

сряда, 10 февруари 2016 г.

Знаете ли как ни лекуват кучетата и котките?

  "Кучето е единственото същество, което може да обича човек повече, отколко той обича сам себе си" - Джош Билингс

Всички живи същества имат различно биополе.Именно от състоянието на биополето зависи как ще се чувства човек физически,какъв е по характер,как се е устроил в живота,приятно ли е да се общува с този човек.На свой ред настроението на човек,неговото физическо състояние,даже мислите му-всичко това се отразява на състоянието на биополето му.


Ако имате котка, вие се прибирате не в къщата си, а у дома. — Пам Браун



Човекът е идеята на кучето за това какво би трябвало да е Бог.


Какво е това биополе?

 


Просто казано, това е съвкупност от физически полета, излъчвани от живите организми: топлина, мирис, електромагнитно излъчване.

Но има и друга гледна точка: живия организъм излъчва някакъв вид материя,който не се фиксира от съществуващите физически устройства,а само от други организми.

Учените отдавна са установили,че около всеки жив организъм има биополе,което се натрупва от биополето на всички негови органи.

и се изопачава(в такъв случай се казва,че в него има "дупки").Навярно всички са забелязали,че при здравите,силни хора,които се чувстват добре,а болните и оплакващи се-общия тонус неволно намалява,това е резултат от взаимодействието на биополето.
Така както многобройните изследвания са доказали,че подобен контакт на поле има между хората и животните. По време на общуване биополето на човека встъпва в резонанс с биоенергийното поле на здравото животно. И тъй като бозайниците имат структура на вътрешните органи,подобни на човека,тогава те могат да се изхранват от енергията на нашите болни органи. Например,ако човек има болен черен дроб, той ще получава биоенергия от черния дроб да кажем на здрава овчарка.

За положителното въздействие на енергията човек-животно е написано много.Много хора са наблюдавали,че котката идва на помощ на стопанина си,когато е болен.Тя премахва отрицателната енергия и възвръща способността на организма да работи пълноценно.Когато отрицателната енергия е премахната и котката се чувства "пълна",тя става и си тръгва.Котката е единствената от всички бозайници,чиято енергийна система винаги работи нормално,когато има възможност да "улови" негативните вибрации.Така че не се опитвайте да задържите котката,ако е готова да си тръгне от вас,това означава само едно,че тя вече е получила необходимата доза отрицателна енергия и вече й е все едно.






 Ако говорим за кучетата,те често са своеобразни гръмоотводи.Кучетата защитават стопанина си в енергиен план,всички негативни емоции насочени към стопанина:завист,злоба,пожелание за нещастие-се абсорбират от четириногите защитници.При това,въпреки че съпротивата на кучетата към бионергийната "мърсотия"е много висока,тяхното здраве може да служи за индикатор на благосъстоянието на семейството: ако кучето ви през цялото време боледува, замислете се дали всичко у вас е наред?

Ветеринарната практика показва,че при животните често се откриват същите патологични състояния,както и при стопаните им.


При внимателен и тактичен подход и цялата анамнеза подобни "съвпадения" се срещат по-често,отколкото можем да предположим.

Как се "заразяват" кучетата или котките от стопанина си?


 Възприемането на "болезнена"информация може този организъм,чиято енергия е по-слаба в сравнение с друг.Биополето на домашните животни в повечето случаи е по-слабо отколкото на човека.Продължителния контакт на човека с домашния любимец води до това,че стопанина като енергиен доминант подава слабо енергийно биополе на животното и то "получава" в себе си всички "патологично и физиологично"отколкото "богатия"стопанин. Говори се,че нашите любимци приличат на нас,разбира се има и изключения.Някой любимци имат много силна опашка-енергетик, а може би относително слаба енергия-стопаните.





Специални наблюдения са позволили да се направи извод,че слединфарктната рехабилитация преминава успешно за болни,които имат животни.Отначало това се е обяснявало с всекидневните разходки,които са принудени да извършват стопаните на кучета.Но анкетата е показала също висок процент на подобрение и при стопани на други животни:риби,папагали,котки.При контакт със любимците се нормализира кръвното налягане,честотата на пулса,намалява напрежението.

Хора с домашни любимци са по-уравновесени.





"Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните" - И. Кан

 На такива мнения и основана и съвременната анималотерапия-лечението е благодарение на прекия контакт с животното.Има много примери за това,когато деца със синдром на Даун, Детска церебрална парализа започват да се "разкриват" именно след общуването си със делфини, Важен е факта и с какво настроение е собственика,лекаря лекува болното животно.Ако подходим към животното,даже и с нелечимо заболяване с положителна емоция и мисли,то ще почувства и това може да му помогне в борбата със заболяването.


Нашето биополе ни помага да поддържаме връзка с околния свят,състоянието на нашето биополе зависи и от това,какво мислим или говорим за другите,както и какво мислят или говорят за нас другите.Много наши проблеми,преди всичко лошото състояние на биополето ни,а като последица-здравето,възниква именно от това,че ние не придаваме никакво значение на това.





Нека погледнем по-отблизо нашите любимци,здравето им,като по този начин се опитаме са установим причината за това състояние- да проверим своето здраве,да се вгледаме във себе си,ще разберем за всички свои проблеми.


И ще направим така че нашият дом да се напълни с радост,а най-важното: здраве за цялото семейство.

Не трябва да забравяме,че нашите опашати любимци са пълноценни членове на семейството ни!


Дори и най-малкото котенце е съвършенство.— Леонардо да Винчи


"В дом, в който живее котка, няма нужда от други изящни произведения на изкуството" - Уесли Бейтс

7 коментара:

  1. Много интересна публикация ! Имам две кучета и определено ми даде нова информация над която да се замисля. И съм абсолютно съгласна, че домашните любимци са част от семейството :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Домашните любимци са неизменна, незаменима и удивително прекрасна част от семейството.За съжаление в България , която е все още много повече в Ориента отколкото в Европа , тези великолепни създания от които ние хората можем да научим много, биват подценявани и отношението към тях е нелепо, неадекватно и много пъти жестоко.Прекрасно е че живееш в Швеция с кучетата си, Жени, и можете да се радвате едни на други в една несъмнено по - чиста , адекватна и цивилизована среда.Да са ти живи и здрави двамата опашатковци!Какви са?

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. Jeni12 февруари 2016 г., 16:37
    Имаме две момченца един кокер на 8 годинки, който приятеля ми имаше преди да се запознаем, а в последствие е вече и мой. Преди година и половина пък осиновихме втория ни красавец от една фондация в Бургас. Той е леко рунтав и с рязана опашка, прилича на кокер, но не можем да кажем дали е породист или не, а и честно казано няма никакво значение. Видях го една вечер във фейсбук, тъкмо прясно изоставен.. Просто по очите му се четеше колко е тъжен и не се стърпях. Още на другия ден звъннах и си го поисках. Пазиха ми го 5 месеца, докато дойде лятото и намерим най-подходящият полет. Той се представи геройски и е вече неразделна част от живота ни. Не мога да си представя живота без животни, миналата година бе изключително тежка за мен и семейството ми и само благодарение на позитивната енергия на кучетата ми и безграничната им обич ми бе по-лесно да се справя.

    Ситуацията и отношението на част от хората към животните в България много ме тревожи и е една от причините да избера да живея в чужбина. Темата ми е много близка до сърцето и просто не мога да приема, че някой толерира жестокост и нехуманно отношение, а държавата вдига ръце и отказва да приложи действащи закони. Приятеля ми обожава България, толкова му е хубаво, но и него го тормози да гледа бездомни кучета и котки, както и човешка агресия. Бяхме миналото лято в един ресторант в Балчик, където сервитьора изрита едно коте във въздуха, защото притеснявало клиентите, той до ден днешен не може да повярва, че нещо такова е допустимо да се случи и най-вече, че бяхме единствените, които реагираха.

    Както и да е отнесох се малко, но както казах темата ми е близка до сърцето и винаги се включвам в обсъждания :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да са ти живи и здрави прекрасните кучовци, мила Жени:)Великолепен жест от твоя страна, ти си добър човек - човек, който обича животните винаги е добър и мил.
      Искрено се надявам каквото и да е била ситуацията при теб тя вече да е станала позитивна или в най-скоро време да стане такава.

      В България цари такава простотия и такава простащина, въобще "толкова е гнусно, че не ми се коментира", както се пее е една песен, която според мен е много подходяща за химн. Тук поне 80 процента от хората не си вършат това което трябва да вършат както трябва да го вършат - мърлявщина, съчетана с безцеремонна алчност.

      Има добри хора, но те са толкова някак объркани, слаби и безпомощни, че...Не знам, не искам да съм такъв черен песемист и никога не съм била, дано нещо се промени към добро, дано му просветне на българина и на българката, защото иначе сме обречени на изчезване - природна закономерност - нациите, които не стават за нищо изчезват.

      Какво ни е отношението към животните такова ни е всичко, само като се сетя за зоологическата ни градина и ми идва да завия от ужас. Е, как да се учат децата при това положение за правилно отношение към живота, живите същества и към животните. А човек без комуникация с природата и с животните си е чист мутант.

      Изтриване
  3. Обожавам животните и съм абсолютно сигурна за благотворния ефект, който се получава при съвместното ни съжителство. Също така съм сигурна, че просперитета на една нация е пряко свързан с отношението на нейните граждани към животните, което, за съжаление, не говори никак добре за България. Аз не мога да остана безучастна, когато съм свидетел на страдание и болка, причинени на безпомощни и доверчиви животинки. Във Фейсбук следвам няколко фондации и винаги помагам, с каквото мога, въпреки жлъчните коментари на мнозинството колко много бедни и страдащи хора имало, пък, разбираш ли, ти си даваш парите за кучета и котки. Тъжно е, че много от тези животинки са били нечий домашен любимец, а впоследствие са изхвърлени като счупена играчка. Вкъщи си имаме котарак, порода "улична превъзходна", когото спасихме с дъщеря ми от сигурна смърт преди няколко години. В началото горкият беше толкова грозен, мърляв и изстрадал, само козина и кости, а я да го видите сега какъв красавец е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз не мога да разбера човешката надменност в твърдението - че човекът бил венецът на творението. Ние сме гости тук на тази планета и за планетата сме от значение всички, като не се знае кой повече и кой по-малко. Да се мисли, че човекът е най-интелигентното същество и от там и най-важното е примитивизъм. И то егоцентричен, егоистичен, назадничав и отблъскващ примитивизъм.
      Животните са прекрасни създания, изключително чувствителни, невероятно умни и безспорно надарени с душа.Но до това разбиране може да стигне само човек, който общува с природата и с живите създания, а не който се е затворил в своята тясна и димна ърбан клетка и страхът и ненависта му към живота и природата стигат до алергични пристъпи.
      Безспорно отношението към животните е ключов белег на интелигентност. За съжаление в България почти всеки ден ставам свидетел на абсолютно безобразно отношение към животните и към природата.
      Целуни твоя прекрасен котарак от мен, убедена съм, че той не може да бъде друг освен великолепен.

      Изтриване