"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

събота, 14 март 2015 г.

L'INTEMPOREL DE CHANEL - EYESHADOW PALETTE - Limited Edition



 Колекцията L'Intemporel (Timeless) на CHANEL съдържа само една палитра сенки за очи и един цвят лак за нокти. Тази колекция излезе като ексклузивна и свръхлимитирана през февруари 2015 и бе в знак на почит към 2.55.


А какво е 2.552.55 - означава февруари 1955 , месецът и годината в които Габриел "Коко" Шанел създава една чанта превърнала се в легенда.

повече за чантата 2.55 и за палитрата, създадена в нейна чест можете да прочетете след прекъсването:)



L'INTEMPOREL DE CHANEL
EYESHADOW PALETTE

Limited Edition
$80.00

описание от CHANEL:

A striking harmony of five luminous eyeshadows, elegantly embossed to reflect the leather-braided chain of the iconic 2.55 bag. The rich palette features an absolute black to define the eyes, brilliant green and plum shades to enhance, and silver-white and gold tones to highlight.

L'Intemporel de Chanel Eyeshadow Palette е ексклузивно, лимитирано издание от Chanel Creation Studio, вдъхновенo от кожeнaта, оплетена верига на чантата 2.55. Тази дръжка на дамска чанта се появява за първи път през 1920 година, като революционизира модата и дава възможност на дамите да носят техните портмонета, както на ръцете си, така и на раменете си. Първоначално е била направена изцяло от метални вериги,  напомнящи много на веригите, които монахините носят на кръста си в манастира, където е отгледана Габриел "Коко" Шанел.
Едни от най-привлекателните неща на чантата 2.55 винаги са били богатите плюшени текстури на ватирана кожа и тя  бива пресъздавана всеки сезон в най-различни нюанси и цветове.Основните и най-хитови цветове ги имаме и в палитрата - черно, бяло, бежово, сиво-зелено и тъмно лилаво.
 Виктория Бекъм е един от най-пламенните фенове на CHANEL, тя е известна с това, че когато отива на ски - ските, обувките, щеките и всичко по нея е CHANEL, в частност Виктория е и един от най-запалените колекционери на чантата 2.55.
 
L'Intemporel де Chanel Eyeshadow Palette
не се внася в България и е трудна за намиране. Тя е много по-различна от обичайните палитри на Chanel, познати в България и е едно абсолютно бижу от кадифени текстури и приказни, много добре композирани цветни нюанси.
Формулата на тази палитра е невероятно мека ( както се вижда и от снимките аз леко нараних черния цвят при фотографирането и, но така или иначе смятам да ползвам палитрата, а не само да я съзерцавам) и повечето от нюансите, с изключение на черния цвят съдържат прекрасен, почти неуловим шимър. Изключително лесно се нанасят и преливат. Блясъкът е типичният и характерен за Шанел, който придава дълбочина и комплексност на цвета, а не е натрапчив .
Опаковката и поднасянето на цветовете е подобно на това при лимитираните коледни палитри на CHANEL от последните две години - Oiseaux de Nuit  и Matelassees Charming, повече за които можете да прочетете тук , но текстурата и финиша са коренно различни.

Малко повече за цветовете:
Блестящо бяло като хайлайтер, може да се използва самостоятелно или върху по тъмните цветове.
Тъмно патладжанено лилаво със сатенен финиш и много фин блясък.
Тъмно матирано черно, което е много пигментирано, меко и ляга удивително добре. В него има син подтон и на дневна светлина обектива ми го хваща и предава като тъмносиньо, но е черно.
Дълбоко сиво-синьо-зелено, изключително изненадващо.
И любимия беж на Габриел "Коко" Шанел интерпретиран тук като бледо шампанско със злато и блестящ финиш.

Винаги ме изумява как Chanel е в състояние да сложи много смели нюанси и да ги превърне в невероятни и изключителни.

Клаудия Шифър, дългогодишното лице на CHANEL
не мърда никъде без 2.55
Рене Зелегуър носи 2.55 по един много елегантен начин

Съставът на отделните цветове можете да видите тук:


И в заключение да кажа, че както винаги Chanel ни дава нещо съвършено красиво.  

Сама по себе си, L'Intemporel de Chanel Eyeshadow Palette е интересна смесица от цветове и текстури и дава много богата възможност за различни грим интерпретации.Също така тя е носител на характерния за Шанел културен и исторически бекграунд, който лично аз обожавам.

Палитрата L'Intemporel de Chanel е скъпа наистина, но не мога да посоча високата цена като недостатък, защото както е казала самата Габриел Коко Шанел - най-хубавите неща в живота са безплатни, но следващите вече са много, много скъпи.

Моята оценка за палитрата L'Intemporel de Chanel е 10, защото тази палитра е един абсолютен шедьовър.
**********


21 коментара:

  1. "... най-хубавите неща в живота са безплатни, но следващите вече са много, много скъпи. ..."
    Абсолютно вярно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, повечето от принципите на мадмоазел са абсолютно вярни.
      Все пак нека това не бъде повод за финансов разгул, да не забравяме, че в гардероба на Мадмоазел след нейната смърт откриват само три костюма. Три изключително стилни, но само три като брой костюми.
      Разбира се към тях е имало и всички съпровождащи костюмите блузки, пуловери, чанти...
      Габриел Коко Шанел преди всичко е била много здравомислеща и разумна дама.

      Изтриване
  2. истинско бижу е тази палитра! лилавото и бежовото бих ги носила всеки ден :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, според мен това е ежедневна палитра - има цветове за дневен грим и цветове за вечерен.

      Изтриване
  3. Аз не съм вдъхновена от тази палитра, не бих я използвала през пролетта, евентуално през зимата. Но вижте...червилата им...там просто мълча и се наслаждавам, и се надявам да се сдобия поне с някое от тях. Светле, знам че ги имаш всичките, моля те напиши едно прекрасно ревю, както само ти умееш, но и със суочове. Мерси много :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като не сте вдъхновена от палитрата ( все едно сте я виждали или пък ще я видите с крайчеца на окото си някога) какво дирите тук , да изтропате негативизма и злобата си ли?

      Изтриване
    2. Ана Мария, това, че някой изразява различно мнение, не означава, че хейтва, злобее или просто иска да е контра. Мен цветовете на палитрата не ми допадат, не си представям тази гама на себе си и не бих я купила. Не винаги е необходимо дадем продукт да бъде тестван като пигментираност или покривност, за да се прецени покупката. Аз тук не "диря" нищо, а се наслаждавам на бюти ревюта и тревъл разкази :)

      Изтриване
    3. Високо ти е гроздето и затова ти е кисело, и то ти е много кисело:)

      Изтриване
    4. Вече се излагаш, наистина, не спря с първият пост, ами продължаваш да демонстрираш злоба.

      Изтриване
    5. Виждам , че тук горят страсти:)))

      Моето мнение е за палитрата е , че е изключително подходяща за края на зимата и пролетта, иначе Шанел не биха композирали точно тези цветове, много ясно. А там все пак са най-големите грим артисти в света - след Peter Philips мястото зае италианката Lucia Pica, което силно си личи в новата лятна колекция - Mediterranee.

      Що се отнася до червилата на Chanel, aз наистина мисля, че те са най-добрите червила, но разбира се, че нямам всичките. Дори и не ми идва на ум да ги искам всичките, а и това е невъзможно, Шанел все пак прави червила от 1953, когато Коко създава първата колекция Rouge Coco.
      Те между другото излезнаха с нова формула, много добра и съвременна, ще покажа тези, които си избрах по нататък.

      Изтриване
    6. :) да, именно новата серия имам предвид, защото този Артур е ...:)

      Изтриване
    7. За Артур четете ревю още утре:)

      Изтриване
  4. Палитрата е уникална, мнооого ми харесва!Но за съжаление не е достъпна в магазините в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва, много е сполучлива.

      Изтриване
  5. Тази палитра е толкова красива!А чантата 2.55 ми е мечта, разбрах обаче че в момента цените на чантите 2.55 са от 5 000 до 10 000 евро за редовните модели, цените за ексклузивите стигала до безкрайност.Освен това за някои модели като този , които си поствал първи - джъмбо черна със златна каишка и кожа тип хайвер са с лист за чакане.
    Въобще и палитрата, и чантата са толкова над нашето битие, че явно ще останат несбъдната мечта.
    Благодаря ти за тази публикация, пренесох се в Париж за един неделен следобед.

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна е палитрата!И много хубави снимки!

    ОтговорИзтриване
  7. Палитрата е истинско украшение за тоалетната масичка на всяка истинска фина дама. Представям си една удивително красива жена облечена в копринен халат, гарниран с щраусови пера как посяга към нея и с удоволствие нанася леко и даже малко небрежно цветовете върху клепачите на изумително красивите си очи. След което преминава през облак от парфюм, знам, че така се прави - не се пръска върху тялото, а се пръска във въздуха, прави се облак от парфюм и се минава през него. След което облича някой от своите Шанели и отива примерно на опера. Е, всичко това няма как да се случи в България,но се случва някъде другаде - примерно във Виена.
    Олеле, признавам си, завиждам с най-бяла женска завист на такава дама.

    ОтговорИзтриване
  8. Много рядко и красиво бижу е тази палитра!

    А на завистливите анонимни коментари въобще не обръщай никакво внимание!Някои хора не умеят нищо друго освен да завиждат.

    ОтговорИзтриване