"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

четвъртък, 12 февруари 2015 г.

CHANEL Rouge Allure #152 Insaisissable - COLLECTION RÊVERIE PARISIENNE Spring 2015

Chanel Rouge Allure 
luminous intense lip colour 
#152 Insaisissable
 COLLECTION RÊVERIE PARISIENNE 
Spring 2015
Днес ще ви покажа най-красивото, според мен, червило на Шанел от новата пролетна колекция.


Да започнем с това, че името на това прекрасно червило Insaisissable в превод от френски на български означава Неуловим.
Червилата от серията Руж Алюр са едни от любимите ми, те са много приятни за носене, не изсушават устните в никакъв случай и са с кремообразна текстура.
Трайност - около 2 часа. Като си отиват оставайки приятен и равномерен по-блед цвят.
Ароматът на червилото е много лек и почти недоловим.
Специално това червило Insaisissable е описано от Шанел като ягодово червено и стои точно така на устните, въпреки че изглежда леко коралово в гилзата.
Много подходящо за тази пролет.



И сега малко подробности:
Червилото е 3,5 гр., Цената е 26 GBP в Harrods.
Не е лимитирано и влиза в постоянната колекция на бранда.

В традиционната за този вид червила изискана чернозлатна опаковка, която се отваря с леко натискане върху логото на Шанел.
Тази опаковка има един единствен недостатък, който важи само за бюти блогъри. Когато отворите червилото върху гилзата остава само логото на Шанел, а номера и името на червилото остават върху капачето, така че ако снимате няколко руж алюра и то в близки нюанси можете в един момент да изпаднете в недоумение кой цвят червило на кое име беше, но това е само ако отворите няколко руж алюра и то в близки нюанси едновременно, нормалните хора не правят такива неща, но един бюти блогер прави - ето една моя публикация, която илюстрира написаното - тук.

Състав:

Като обобщение още едно прекрасно червило, дали ще е мъст хев за вас зависи от това дали ви подхожда цвета - тоест трябва да пробвате.
Оценката ми за CHANEL Rouge Allure 152 Insaisissable е 10.
**********
А сега малко лирическо отклонение по повод това, че четох разни нелепи сравнения между червилата на Chanel и червилата на Golden Rose.Разбира се, невероятно нелепо е да се сравняват двете червила, но ...

За да не съм необективна си купих три цвятa матово червило на Golden Rose - 1, 18, 26 и сравних - в началото те застават сравнително добре, но това е много за кратко, след което почват да се събират и да стоят много грозно. Ухаят ужасно. Честно казано чак се чудя на позитивизма в блогърските среди по отношение на тези червила. И лично аз не го намирам за оправдан и не му вярвам, защото върху мен те стояха отвратително  - пък съм научена да вярвам на очите си и да говоря и пиша истината, така съм възпитана:) Не виждам на каква база може да се правят сравнения - разликата е от земята до небето.Много упорито се опитах да намеря достойнства, защото искам да имам рубрика и за бюджетна козметика в блога, но специално при тези червила на ГР не успях да намеря нищо позитивно.

Прочетох също , че за цената на едно червило на Шанел могат да се купят 12 червила на Голдън Роуз. Да, наистина, и какво от това?:)))

Не виждам никакъв смисъл да ми се търкалят 12 евтини червила в чекмеджето, когато мога да имам едно, което обаче да е изключително, каквито, не ще и дума са червилата на Шанел.

А и като погледна към сметките ще кажа съвсем откровено, че не ми е жал никак за 60-те лева дадени за Insaisissable, но за 12 -те лева дадени за 1, 18, 26 направо си ми е жал - защото това са си направо изхвърлени в кошчето пари.

Затова се присъединявам към призива на Краси от Еко козметикс към българските бюти блогърки - бъдете по-коректни и по-обективни в писанията си и много моля, отбелязвайте платените си публикации и продукти, които не сте купили, а сте получили от пиар.


8 коментара:

  1. Матовите на ГР на мен много ми изсушават и хич не са ми комфортни. 2 пъти ги тествах, мислех че аз съм сбъркана заради хвалбите, но не ми понасят. Allure Velvet са като кадифе и не ги усещам почти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно това направих и аз, най-наивно и добронамерено си купих 1, 18, 26 на голдън роуз и ги пробвах.
      Заради хвалбите в разни български блогове пробвах няколко пъти матовите на ГР - много изсушават, устните ми буквално се нуждаят от терапия заради моите проби, и освен това след като ги сложих се събират много грозно в линия на долната устна. Буквално се озадачих от толкова драстичната разлика между реалност и блог отзиви.
      Права си, че и Алюр и по сухите Алюр Велвет са като кадифе и не изсушават въобще.

      Изтриване
  2. Вероятно не понасят на всички, но е факт че има и много доволни. При мен и заради плътните устни ли е не знам, но стоят и някак тежко. Пигмента им е силен явно. Мисля си, че с Nuxe Reve de Miel може да е по-комфортно, но не съм останала без червила или да ми е харесал толкова конкретен цвят, че да се прежаля. Черните им гилзи са ок, 2000 май се казваха, макар и от тях да нямам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам дали наистина са доволни или пишат , че са доволни.
      Аз оставам с впечетление, че Голдън роуз плаща за отзиви.
      Колкото и каквито да са ми устните, не може да са чак толкова по-различни.

      За черните знам, че там ГР се стремят да имитират Руж Коко, но не ми се занимава и там да експериментирам. Плюс това имам някакъв спомен от такова червило и ще кажа , че беше ужас.
      За протокола ще кажа , че който си мисли, че Руж Коко на Шанел и червилата в черни гилзи на ГР имат нещо общо е изпаднал в много дълбока заблуда. Разликата е огромна.Като между Париж и Перник. Едното е страхотно червило - Руж Коко, Шанел, а другото -черното на ГР е как да кажа...,пернишко, съжалявам.

      Изтриване
  3. А, едва ли плащат. :)))
    Но нямат база за сравнение точно тази серия на ГР с Шанел, за други не мога да твърдя без проба. Разбира се всеки има право на мнение и преценя какво да купува. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам:)))
      Четох толкова възвишени публикации по темата , че си поръчах три червила 1, 18, 26, а сега устните ми имат нужда от специална грижа за да влезат във форма:)))
      Не мога да си представя, че човек може да пише хвалби за 3 лева - това е цената на едно червило от ГР.
      Нямат никаква база за сравнения. Чак такива чудеса няма как да станат. Да платиме 3 лева пък червилото да е като за 60 лв.
      Макар, че има и добри неща сред по-бюджетната козметика и аз даже смятам да почна поредица с по-бюджетни , но качествени неща.
      Във всеки случай за тези матови червила на ГР се убедих, че не стават.
      Сега ще си купувам балсама за устни на Диор.
      За да си възстановя устните след този блогерски експеримент - много глупаво от моя страна. Но прочетох много публикации в които тези голдънроузски червила бяха много похвалени. И като си казах - мечка страх мен не е страх и ето сега такива мечки ми танцуват върху устните, че...

      Изтриване
  4. Никога не съм пробвала червилата на Шанел, от нито една тяхна серия. Цвета на тозва, което си показала обаче ми хареса и може и да си го взема, ако успея да приключа с няколко от тези, които искам да изразходвам.
    С коя бюджетна марка би сравнила формулата като усещане и завършек?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм много подготвена за отговор на този въпрос.
      Точно тази формула ми се струва уникална, а и тя може би е точно такава, защото Руж Алюр е от продуктите на Шанел с преобразяващ ефект.
      Това , което мога да кажа, че от бюджетните червила съм доволна от: Revlon Super Lustrous, Revlon Colorburst, Seventeen Supreme, Max Factor Color Elixir, Maybelline в сините опаковки - но тези червила не приличат на Руж Алюр по нищо, да уточня - те са хубави червила от друг тип.
      Ще направя сравнение с Bourjois , там ми се струва, че може да има нещо приблизително близко като червило, но трябва да видя дали наистина е така и тогава ще напиша.
      Руж Алюр е трудно да бъде сравняван.За него от Шанел доста са се постарали.

      Изтриване