"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

вторник, 10 февруари 2015 г.

CHANEL Reverie Parisienne Collection Spring 2015 - Les 4 Ombres #238 Tisse Paris

Здравейте, лейдита:)
Въпреки, че навън бушува истинска зима, аз ще ви говоря за пролет.
И то за парижка пролет. 
Париж през март, април и май...
Или казано иначе
Продължавам с представянето на пролетната колекция 
CHANEL Reverie Parisienne for Spring 2015.
като днес ще ви покажа палитрата
Chanel Les 4 Ombres #238 Tisse Paris

Казвала ли съм ви, колко много обожавам дизайна на палитрите на Шанел?  
Толкова е вкусен, да, вкусен, тези разноцветни топки красота в палитрите на Шанел винаги ми приличат на сладките парижки макарони...
Обичате ли макарони?
Аз ги обожавам:)Така че да си направим по една голяма чаша кафе лате и да започваме.
Палитрата # 238 Tisse Paris е изпълнена в хладни розови тонове съчетани с дълбоко морско сиво - изключително подходящо за пролетта. И в допълнение към всичко това има и прекрасен златисто бял хайлайт.
Палитрата не е лимитирана и влиза в постоянната колекция на Chanel.
Можете да я намерите в традиционната черна опаковка, в количество два грама и на обичайната цена за палитрите на Chanel - 61USD/40GBP/.

Подходяща е за създаване на нежен и ненатрапчив грим. За мен това е предпочитания грим и това е основната ми причина да харесвам козметиката на Chanel.
Ефект "намазана до безумие чалга матрона" не е в предпочитания от мен стил. 
Хародс предлагат цялата пролетна колекция на Шанел ето тук
Колекцията също може да намерите и в Парфюмерия Долче Вита.






А ето ги и героите - цветовете в парижката палитра на Шанел. Тук са и както виждате познатите апликатори и аз ги ползвам с удоволствие, силното и ярко огледало с което са снабдени всички палитри на Шанел. Тоест палитрата е напълно достатъчна за цялостен грим на очите - необходимо ви е само туш за мигли като допълнение. Разбира се трябва да знаете как се прави грим с палитра на Шанел  или просто да следвате указанията в книжката с която е снабдена абсолютно всяка палитра на бранда.

На суочовете съм означила цветовете в палитрата точно както са номерирани от Шанел в книжката с указанията към палитрата от най-светлия цвят в посока обратна на часовниковата стрелка  - А, B, C, D.
Tisse Paris Color A  е прекрасен хайлайт в бяло със златисти нюанси, не се сипе, нанася се спокойно без база. Има прекрасен мек леден финиш.
Tisse Paris Color B  е бледо розово с шимър, сравнително трудно се забелязва , много подходящ за нанасяне върху други цветове на палитрата или за преливане.
Tisse Paris Color C  и тъмно розов , много лесно се нанася, прекрасен цвят и според мен подходящ за нанасяне върху целия клепач.
Tisse Paris Color D е прекрасен тъмно морско сив нюанс, идеален за затъмняване и скулптуриране.Много естествен и подходящ за ежедневието.

Съставките, срока на годност, грамажа и други подробности на гърба на опаковките.

суочовете за правени със сух апликатор , без база, на дневна светлина


горната снимка е със светкавица и се вижда в кои цветове има шимър
препоръчаните от CHANEL начини за грим с палитрата

Палитрата е произведена в Италия , което означава, че е съобразена с изискванията на Европейския съюз и не би трябвало да е тествана върху животни нито като краен продукт, нито като съставки.
Моята оценка за нея е 10.
**********
Не я категоризирам като мъст хев, но ако сте със сини или кафяви очи и светла кожа, мисля, че тази палитра ще бъде особено подходяща за вас , а пък ако я съчетаете с молива за очи от колекцията CHANEL Reverie Parisienne Collection

CHANEL STYLO YEUX WATERPROOF Long-Lasting Eyeliner в цвят Ardoise - моливите на Шанел са нещо, което заслужава специално внимание, а този е с много интересен цвят

и със спиралата

CHANEL LE VOLUME DE CHANEL, която е в три цвята - черен, син и лилав 

и с червилото

CHANEL ROUGE ALLURE в цвят BADINE  - червилото е лимитирано и трябва да побързате ако го искате,

А ружът? О, ружът тази пролет е CHANEL Jardin de Chanel - повече за него можете да прочетете тук.

Разбира се, всичко това въобще не е обезателно, тези продукти са просто невероятно прекрасни глезотийки с които да бъдете още по-красиви.

Бъдете красиви!

 

 

11 коментара:

  1. Наистина изглежда прекрасно! Аз съм светла със зелени очи и мисля, че тази палитра много ще ми ходи, т.к често в ежедневието се гримирам с подобни цветове. Крайно време е да си взема продукт на Шанел, но ме е страх, че започна ли няма да се спра :).
    ПП. И аз обожавам френски макарони, особено с ментов крем ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има намаления обикновено около празниците:)
      Е, аз само ги гледам в по-голяма част от годината, но около празниците си ги и похапвам:)

      Изтриване
  2. Палитрата е прекрасна, със здраве си я ползвай. Аз за съжаление не се харесвам с розови нюанси, и за да се успокоя ще взема да си направя едни френски макарони тези дни. Крайно време ми е да ги пробвам тях :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Розовите нюанси са трудни наистина, но мисля, че в случая са много добри и няма да дадат ефект на разплакани очи.
      Аз пък въобще не мога да правя френски макарони и по-добре:)Но в 100 грама сладки има:)

      Изтриване
  3. Благодаря за ревюто, чудех се точно за тази палитра. С кафеви очи съм, а през зимата и пролетта тенът ми е светъл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също съм с кафяви очи и съм доста светла, но не бързайте, палитрата няма да бъде лимитирана , а около празниците, а такива идват - 8 ми март, ще има намаления:)

      Изтриване
  4. А в София дали има намаления на Шанел?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Следи офертите около празниците - 14 февруари, 8 ми март, Великден.

      Изтриване
  5. Сдобих се с палитрата и съм много доволна. Наскоро една гримьорка ме гримира в сив опушен грим и понаучих някои трикчета. Човек се учи докато е жив. Доскоро въобще не подозирах, че с моите кафеви очи мога да прилагам опушен сив грим.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Палитрата е много хубава. За максимален ефект препоръчвам спазване на указанията, както и по възможност фдт и червилото също да е на Шанел или Диор. Просто има значение. Друго е.

      Изтриване